Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Δεν είναι όλοι σαν τους πολιτικούς, κάποιοι έχουν φιλότιμο και αξιοπρέπεια - Παραίτηση Κριμιζή από τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό

  • Ο Σταμάτης Κριμιζής (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Ψωμάς)
Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ) υπέβαλε ο δρ Σταμάτης Κριμιζής με επιστολή που έστειλε στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά στις 16/4/2018. Ο επίτιμος διευθυντής Διαστημικών Προγραμμάτων της ΝΑΣΑ, με ανοιχτή επιστολή που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, λίγο καιρό μετά την τοποθέτησή του στον προεδρικό θώκο του ΕΛΔΟ (μόλις τέσσερις εβδομάδες παραμονής και τρεις συνεδριάσεις Διοικητικού Συμβουλίου, όπως ο ίδιος επισημαίνει).
Ο γνωστός ακαδημαϊκός κάνει λόγο για υπουργικές αποφάσεις που «πρακτικά ακύρωσαν το λόγο ύπαρξης του ΕΛΔΟ, καθιστώντας τον μια μη αξιόπιστη γραφειοκρατική δομή που θα μπορούσε να γίνει υποχείριο οποιουδήποτε πολιτικού προϊστάμενου». Ο Στ. Κριμιζής αναφέρει ότι ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων έχει αναλάβει το ρόλο του «Τσάρου του Διαστήματος», υπό την ανοχή του υπουργού, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν έχει καμία γνώση και εμπειρία σε αυτόν τον τομέα.
«Φαίνεται λοιπόν πως εγώ περισσεύω, εφόσον δεν δέχομαι να είμαι φερέφωνο κανενός», συμπληρώνει και υπογραμμίζει ότι την εκτίμησή του είναι ότι γίνεται προσπάθεια «καθαρής χειραγώγησης του ΕΛΔΟ».
Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την ανοιχτή επιστολή του Στ. Κριμιζή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου