Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Μητροπολίτης Κονίτσης: ΖΗΤΩ τα γιαούρτια, ΖΗΤΩ οι ντομάτες, ΖΗΤΩ τα αυγά


Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέα που πραγματοποιήθηκε χθες (28/8/2011) στο ακριτικό χωριό Βούρμπιανη με αφορμή την επέτειο νίκης του Εθνικού Ελληνικού Στρατού στον εμφύλιο στο Γράμμο. Επιλέξαμε 2 χαρακτηριστικά αποσπάσματα:
Φαίνεται λοιπόν ότι η δήλωση του σημερινού Υπουργού Δικαιοσύνης για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών έχει σίγουρα την αρχή της στην Πρωθυπουργική επιθυμία «να μαστουρωθούν» όλοι οι Έλληνες.
Κι έπειτα οι πολιτικοί μας παραπονούνται ότι τους υποδέχεται ο κόσμος με γιαούρτια, αυγά ντομάτες και άλλα παρόμοια ευγενή προϊόντα..Και παρότι δεν συμμερίζομαι αυτή την πρακτική όμως έτσι μου ‘ρχεται να φωνάξω ΖΗΤΩ τα γιαούρτια, ΖΗΤΩ οι ντομάτες, ΖΗΤΩ τα αυγά.Να αγιάσουν τα χέρια όλων εκείνων που έχουν επιλέξει να τιμωρούν με αυτόν τον τρόπο τη φαυλοκρατία και την αναξιοκρατία»
Πες τα δέσποτα. Πες τα (ακούγεται αρκετές φορές στο βίντεο).
Ενώ λίγο αργότερα συμπληρώνει:
«Η Ελλάδα η αγαπητή μας πατρίδα κινδυνεύει.
Το Αιγαίο και ιδιαίτερα το Καστελόριζο και κάποιες βραχονησίδες έχουν ανοίξει για τα καλά την όρεξη της Τουρκίας.
Η Θράκη βρίσκεται -εδώ και χρόνια- στο στόχαστρο της εξωτερικής Τουρκικής πολιτικής. Τελευταία επισκέφθηκε τη Θράκη η σύζυγος του Πρωθυπουργού της Τουρκίας φυσικά για τη σχετική προπαγάνδα.
Ενώ η Βόρειος Ήπειρος από το άλλο το μέρος βρίσκεται στον αστερισμό δυστυχώς του εσωτερικού διχασμού. Ειδικά για τη Βόρειο Ήπειρο θα έλεγα ότι στην Ελλάδα παρατηρείται μία δειλία και μία ηττοπάθεια.
Όταν προ ολίγου καιρού ο πρόξενος της Κορυτσάς συνέστησε στους εκεί Έλληνες να δηλώσουν στην προσεχή απογραφή να δηλώσουν ότι είναι Έλληνες και Ορθόδοξοι χριστιανοί, η Ελληνική Κυβέρνηση τον ανεκάλεσε στην Αθήνα. Και μόνο ύστερα από τη γενική κατακραυγή ο Πρόξενος επανήλθε στην Κορυτσά.»

ΑΠΟ ΤΟ http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2011/08/blog-post_29.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου