Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΔΗΜΟΣΙΟ: ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΟ ΤΟ ΕΦΕΥΡΗΜΑ ΤΗΣ «ΛΕΥΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ»!


ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΠΕΙΛΗ ΜΟΣΙΑΛΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ!

ΑΚΡΑΙΟΣ, ΧΥΔΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟΣ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ! ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ!!!

Χωρίς τέλος το κυβερνητικό σίριαλ τρομοκρατίας των απανταχού εργαζομένων ενόψει γενικευμένων απεργιακών και κοινωνικών αντιδράσεων από το Σεπτέμβρη.
Ανοιχτό άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στον Real Fm, το ενδεχόμενο άμεσων απολύσεων στον Δημόσιο τομέα, εφόσον υπάρξουν αντιδράσεις στις επερχόμενες μισθολογικές περικοπές, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Δεν θα δεχθούμε ''αργομισθίες'' και ''λευκές'' απεργίες, επειδή κόπηκε ένα επίδομα και ταυτόχρονα να μιλάμε για ''εργασιακή εφεδρεία''. Θα πρέπει το θέμα αυτό να ανοίξει πολιτικά. Πρέπει να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον και κάποια στιγμή θα πρέπει όλοι, ακόμα και η ΑΔΕΔΥ, να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Την ώρα, λοιπόν, που η δικαιοσύνη (τυχαία;) κρίνει παράνομες και καταχρηστικές αρκετές από τις απεργίες σε φορείς, οργανισμούς και υπηρεσίες στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, εξαναγκάζοντας πολλές φορές τους εργαζόμενους να προχωρούν σε «λευκές» απεργίες προκειμένου να διεκδικήσουν τα θεσμοθετημένα δικαιώματά τους, η κυβέρνηση, έρχεται να καταστρατηγήσει ακόμα και αυτή  τη μορφή αντίδρασης, απειλώντας  τους εργαζόμενους ότι αν προβούν σε ''λευκή απεργία '' θα εξαιρεθούν από την «εργασιακή εφεδρεία», άρα δηλαδή θα απολυθούν άμεσα !
Το ''αστείο'' σε αυτή την περίπτωση είναι ότι το καθεστώς εργασιακής εφεδρείας δεν συνιστά σε καμία περίπτωση «σωτήρια λύση» για τους εργαζόμενους, καθώς θα έχει ισχύ ένα χρόνο -με μειωμένες αποδοχές-, μετά το πέρας του οποίου, θα επέρχεται «κανονικότατα» η απόλυση!
Το τραγικό όμως, είναι ότι η κυβέρνηση καταλαβαίνοντας ότι έχει χάσει πλέον κάθε λαϊκό-κοινωικό έρεισμα και ότι από Σεπτέμβρη έρχεται τσουνάμι αντιδράσεων, επιστρατεύει κάθε μέσο και μορφή απειλής-τρομοκρατίας προκειμένου να ανακόψει τις λαϊκές αντιδράσεις και το δικαίωμα στην απεργία! Μία πρόγευση εξάλλου των κυβερνητικών διαθέσεων πήραμε και με τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού ''Προστασίας'' του πολίτη, σχετικά με τον εκσυγχρονισμό των μέσων αστυνομικής καταστολής!
Τόση δημοκρατία, είχαμε να δούμε από τη χούντα.

Από το www.iskra.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου