Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ' ΚΑΙ ΤΟ 'ΘΑ ΣΕ ΞΑΝΑΒΡΩ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΞΕΔΕΣ' ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ!


ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΥΡΣΙΝΗ ΛΟΪΖΟΥ ΚΑΙ Ο ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ!
Μετά την απαγόρευση από τη Μυρσίνη Λοΐζου, κόρη του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη Μάνου Λοΐζου, στο ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιεί στις κομματικές του εκδηλώσεις έργο ή μέρος του έργου του Μάνου Λοΐζου, και ο συνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος απαγορεύει στο κυβερνών κόμμα τη χρήση του τραγουδιού του «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες». Φαίνεται λοιπόν, πως ένα μεγάλο τμήμα του πνευματικού κόσμου της χώρας, είναι διατεθειμένο να αντισταθεί έμπρακτα στη λαίλαπα του Μνημονίου, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες της απώλειας δικαιωμάτων αναπαραγωγής αλλά και του αποκλεισμού από τους κύκλους του Υπουργείου Πολιτισμού, των κυρίαρχων ΜΜΕ κλπ
Στη δήλωσή του, ο συνθέτης αναφέρει:
«Υπάρχουν τραγούδια που καθαγιάζει με τον χρόνο η αγάπη του λαού μας, και τα φυλάσσει σαν ακριβό φυλαχτό μες στην ψυχή του.
Ποτέ ένα καλό τραγούδι, αλλά και κάθε αληθινή τέχνη, δεν εξύμνησε στην ιστορία της ανθρωπότητας, τον τύραννο, τον δήμιο ή τον προδότη. Αντίθετα στάθηκε πάντα δίπλα στους αδύναμους και ταπεινούς , στους μάρτυρες των στρατοπέδων και στους ευγενικούς αγώνες των νέων ανθρώπων.
Έχοντας υπ' όψιν μου αυτά, και ιδιαίτερα μετά τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα, δεν επιτρέπω από εδώ και στο εξής στο σημερινό ΠΑΣΟΚ, να χρησιμοποιεί το τραγούδι μου 'Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες', στίχοι Μ.Ελευθερίου, που γράφτηκε για άλλους λόγους και συγκεκριμένα, για να εξυμνήσει την πιο ανιδιοτελή, την πιο τίμια και αγωνιστική μορφή του Ελληνισμού και του '21, τον Μακρυγιάννη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου