Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

"Στρατιωτική πειθαρχία" ζήτησε ο Βενιζέλος από την αντιπολίτευση!!!

"Στρατιωτική πειθαρχία" ζήτησε ο Βενιζέλος από την αντιπολίτευση. Ξέρω τι θα μου πείτε, "η φωτογραφία είναι υπερβολική". Σωστά. Στην πραγματικότητα άλλωστε ο Βενιζέλος δεν επιδιώκει να δεχτούμε τα ίδια ιδανικά με τους ναζί στη Χιτλερική Γερμανία. Αυτό που επιδιώκει είναι να παρουσιάσει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ως τη μοναδική δυνατή ("μονόδρομος").
Ο "Θατσερισμός" κατάφερε να συσπειρώνει την άρχουσα τάξη, έτσι ώστε να πετύχει τη μέγιστη αποτελεσματικότητα στην επίθεση της. Σε περιόδους κρίσης, όπως είχε παρατηρήσει και ο Μαρξ εδώ και τόσα χρόνια, τα κόμματα της άρχουσας τάξης συμπαρατάσσονται (ή τουλάχιστον προσπαθούν να συμπαραταχθούν), διότι για να επιβιώσουν από αυτή την κρίσιμη κατάσταση, πρέπει να περάσουν ένα σωρό αντιλαικά μέτρα. Για να το κάνουν αυτό, πρέπει να έχουν τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα, και αυτό χρειάζεται -εκτός των άλλων- να δώσουν στον εργάτη την εντύπωση ότι τάχα "δε γίνεται αλλιώς". Γι' αυτό και το ΠΑΣΟΚ και η ΕΕ/ΔΝΤ, κτλ γκρινιάζουν για τη στάση της ΝΔ, που αρνείται να στηρίξει πλήρως την κυβέρνηση (σε αντίθεση πχ με το ΛΑΟΣ, τη Ντόρα, κτλ).

Η ΝΔ βέβαια συμπεριφέρεται "έξυπνα", αν λάβουμε υπόψη μας την ιδιαιτερότητα της κατάστασης: Η Ελλάδα είναι χρεωκοπημένη, και εδώ και καιρό έχουμε δει ότι έχει μπει σε ένα καθεστώς "ελεγχόμενης χρεωκοπίας" όπως το ονομάζουν. Σε αυτό το καθεστώς, οι εργάτες "κινεζοποιούνται" όσο το δυνατόν περισσότερο, οι τράπεζες διασώζονται αρπάζοντας ένα σωρό "πακέτα σωτηρίας", γίνεται "ξεπούλημα" ότι "ασημικών του κράτους" υπάρχουν, κτλ, κτλ, κτλ. Και στο τέλος, όταν πλέον οι τράπεζες έχουν καλύψει τις τρύπες των ισολογισμών τους, τότε η Ελλάδα θα χρεωκοπήσει και επίσημα.

Ως εκ τούτου, η ΝΔ προτιμά να "μείνει στο παρασκήνιο", παριστάνοντας την "αντιμνημονιακή δύναμη", ώστε να πάρει πάνω του το ΠΑΣΟΚ όλο το βρίσιμο του λαού. Όταν γίνει και η χρεωκοπία, ή όταν το ΠΑΣΟΚ απλά δεν αντέχει άλλο στην κυβέρνηση (ότι συμβεί πρώτο), τότε η ΝΔ θα είναι σχετικά "άφθαρτη" στα μάτια του λαού, και άρα θα μπορέσει να συνεχίσει το έργο, και μάλιστα χωρίς να έχει συσχετιστεί με τη χρεωκοπία, ή με τα μνημόνια, το ΔΝΤ, κτλ. Μακροπρόθεσμα δηλαδή, η τακτική της ΝΔ διασφαλίζει το σύστημα, διότι αν δεν το έκανε αυτό, τότε απλά δε θα υπήρχε καμία σοβαρή εναλλακτική λύση για την άρχουσα τάξη όταν πια η Ελλάδα είχε χρεωκοπήσει.

Προς το παρόν λοιπόν, ο Βενιζέλος ζητά "στρατιωτική πειθαρχία", διότι όταν δίνεις μια μάχη μέχρις εσχάτων εναντίον του λαού, τότε προφανώς θέλεις οι σύμμαχοι σου να είναι αφοσιωμένοι, και όχι να σου βάζουν εμπόδια. Όμως, αυτά τα "εμπόδια" είναι μακροπρόθεσμα απαραίτητα για την άρχουσα τάξη στην Ελλάδα του σήμερα, διότι υπάρχουν ακόμα πολλοί που πείθονται από όλα αυτά και νομίζουν ότι τάχα η ΝΔ είναι μια "καλή εναλλακτική λύση" (και αν τυχόν έρθει στην εξουσία μετά από μια χρεωκοπία, κάνει πχ ένα κούρεμα του χρέους (το οποίο είναι αναπόφευκτο μιας και η Ελλάδα έτσι και αλλιώς αδυνατεί να πληρώσει όλους αυτούς τους τόκους που τώρα πληρώνει), τότε πολλοί θα θεωρήσουν τη ΝΔ ως..."σωτήρα" μέσα στην απελπισία τους! Ναι, ακόμα και αυτό θα μπορούσε να γίνει!).

Εδώ και το άρθρο με τις δηλώσεις Βενιζέλου:

Σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης στην προτροπή Βενιζέλου για «στρατιωτική πειθαρχία»
Τη σφοδρή αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης, και ιδιαιτέρως της ΝΔ, προκάλεσε η ομιλία του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου στην Ολομέλεια, ειδικά δε η αποστροφή του, στην οποία ανέφερε: «Καλώ την αντιπολίτευση να στηρίξει την κυβέρνηση και να ακολουθεί με στρατιωτική πειθαρχία αυτά που λέμε γιατί οι χειρισμοί πρέπει να είναι εθνικοί».

Παίρνοντας το λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Λέγκας, αφού επανέλαβε τα λόγια του Αντώνη Σαμαρά ότι «η λέξη χρεοκοπία απαγορεύεται στο λεξιλόγιό μας», ζήτησε από τον κ. Βενιζέλο να ανακαλέσει τα όσα είπε περί στρατιωτικής πειθαρχίας.

«Ήταν σχήμα λόγου. Τι να ανακαλέσω; Να ανακαλέσετε τον αρχηγό σας και να μην επαναλαμβάνετε το ίδιο λάθος» απάντησε αμέσως ο κ. Βενιζέλος, χωρίς ωστόσο να κάμψει την αντίδραση του κ. Λέγκα.

Ο βουλευτής της ΝΔ επέμεινε τονίζοντας πως από την ώρα που εισήλθε η λέξη «χρεοκοπία», είναι ατυχές που ενημερώνεται σήμερα η Βουλή.

«Το θέμα είναι μείζον, γιατί η λέξη χρεοκοπία θα θέσει σε κίνδυνο τον ομαλό εφοδιασμό της χώρας σε ρευστότητα» είπε χαρακτηριστικά.

«Μετά τα τανκς του κ. Πάγκαλου, ήρθε σήμερα η στρατιωτική πειθαρχία του κ. Βενιζέλου. Να τους χαίρεται η κυβέρνηση τους δύο αντιπροέδρους της που ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον σε εκβιαστικά και αντιδημοκρατικά διλήμματα» σχολίασε και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Κ. Τασούλας.

«Ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε συστράτευση -είπε για στρατιωτική πειθαρχία. Δεν ξέρω πού υπηρέτησε φαντάρος και δεν ξέρω τι εννοεί... Ο άλλος είχε μιλήσει για τανκς. Γιατί; Μερικές λέξεις είναι πολύ φορτισμένες» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής και πρόσθεσε: «Δηλαδή γιατί; Για να σωθούν όλοι αυτοί, που έβγαλαν 610 δισ. στις ελβετικές τράπεζες; Για να σωθούν οι εφοπλιστές;».

Πρόσθεσε δε πως μια χρεοκοπία συνιστά λήψη επώδυνων μέτρων για την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία και κάλεσε την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της πάλης, να ξεσηκωθούν ενάντια στην αντεργατική πολιτική.


«Ακούσαμε μια διάλεξη από τον κ. Βενιζέλο. Μπορεί να καλύπτει κενά ή ανεπάρκειες άλλων, αλλά τον οδηγεί και σε γκάφες η πληθωρικότητά του. Είναι 'βενιζέλεια' γκάφα η χρησιμοποίηση από τον ίδιο του όρου επιλεκτική χρεοκοπία» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης, ο οποίος «σύστησε» στον υπουργό, «αφού ζητάει να μην γίνεται παιχνίδι με τις λέξεις, ο ίδιος πρωτίστως να τιθασεύσει την λεξιλαγνεία του, γιατί αυτή τον οδηγεί σε γκάφες».

Αναφορικά με την έκφραση του κ. Βενιζέλου για στρατιωτική πειθαρχία, ο κ. Ροντούλης είπε ότι «δεν θα πρέπει να μας ξενίζει - από την Άμυνα ήρθε, του έμειναν κουσούρια. Μην παίρνετε τοις μετρητοίς όσα ακούγονται από τον κ. Βενιζέλο. Κατάλαβε γκάφα, ήρθε να απολογηθεί για το τι είναι η επιλεκτική χρεοκοπία ή Selective Default» είπε. (σ.σ. το ΛΑΟΣ καλύπτει το Βενιζέλο, και θεωρεί ότι πρόκειται περί "γκάφας". Ίσως ο όρος που διάλεξε να ήταν ή να μην ήταν πετυχημένος, το θέμα είναι όμως ότι ο Βενιζέλος ξέρει πολύ καλά τι ζητάει. Ζητά όλοι να συμπαραταχθούν μαζί με την κυβέρνηση, ώστε η επίθεση που πραγματοποιεί εναντίον μας να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική)

«Από μας μην περιμένετε στρατιωτική πειθαρχία, γιατί δεν έχουμε εμπιστοσύνη ούτε στο 'στρατηγό' Γ. Παπανδρέου, ούτε στον καινούργιο μηχανοδηγό» είπε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημ. Παπαδημούλης, προσθέτοντας πως το χειρότερο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση είναι να εμμένει αλαζονικά στο λάθος και να ζητά από τους άλλους στρατιωτική πειθαρχία στο λάθος. (σ.σ. ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα θεωρεί ότι απλά πρόκειται για ένα "λάθος" - δεν έχει καταλάβει, ή δε θέλει να καταλάβει ότι κάνουν αυτά που κάνουν συνειδητά)
Από το http://tsak-giorgis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου