Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

H "θεόσταλτη" παγκοσμιοποίηση

 


Στο Τέξας, μας λένε τα κανάλια δεν έχουν ρεύμα, λόγω χιονιού.
Η παγκοσμιοποίηση έχει περάσει και στα επιχειρήματα κάθε κυβέρνησης, προκειμένου καμία να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες της, για τίποτα! "Να! Κοίτα εκεί τους πιο προηγμένους τι έπαθαν! Γιατί ζητάς από εμάς τα ρέστα;;"

Πάντα κάτι απρόσωπο και "θεόσταλτο" θ΄αναλαμβάνει ανθρώπινες ευθύνες, για τις απάνθρωπες πολιτικές φτώχειας, αλαζονείας της εξουσίας, καλοπέρασης της ελίτ και καταστροφής του κράτους. Είτε θα φταίει το "πολύ χιόνι", είτε ο "άγνωστος ιός", είτε πυρκαγιές, πλημμύρες και σεισμοί. Κάθε καταστροφή, νέα ευκαιρία, για κάποιους λίγους και νέο σανό για τους πολλούς.
Η "Πράσινη ανάπτυξη" έρχεται σαν επιστέγασμα των "επιχειρημάτων", που αποδίδουν τα φυσικά φαινόμενα στην "κλιματική αλλαγή".

Στο Τέξας, λοιπόν, σύμφωνα με το Texas Electricity Council (ERCOT), 3,9 εκατομμύρια κάτοικοι του κράτους, καθώς και 400.000 νοικοκυριά, επιχειρήσεις και εταιρείες στο Μεξικό, δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο άνευ προηγουμένου, κρύος καιρός περιόρισε την παροχή φυσικού αερίου σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής.

Οι ανεμογεννήτριες, όμως, εκεί, αντιπροσωπεύουν έως και 23% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (και 7% στις Ηνωμένες Πολιτείες συνολικά), ενώ οι μισές απέτυχαν να λειτουργήσουν, απλώς λόγω της τήξης των πτερυγίων ανεμογεννητριών, οι οποίες πρέπει να υποβληθούν σε αντι-παγωτική επεξεργασία, απευθείας από ελικόπτερα.
 
Το Τέξας, το οποίο διαθέτει τα πλουσιότερα αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, φαίνεται ότι με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που ο Μπάιντεν και οι σύμμαχοί του πιέζουν τόσο σκληρά, για την προώθησή τους, στην υπόλοιπη Αμερική βιώνει ένα προσοδοφόρο παιχνίδι, για έναν μικρό αριθμό ενδιαφερομένων, που κερδίζουν, ενώ οι απλοί Αμερικανοί κάθονται χωρίς φως και ζέστη.

 Ανεμογεννήτριες, μόνο με αέρα, χωρίς ηλεκτρισμό, ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ! Πώς να το κάνουμε!
Στο μεταξύ, μέσα σε μία μόλις ημέρα, η τιμή του ρεύματος ανέβηκε, από τα 25 δολ. ανά μεγαβάτ, στα 9.000 δολ. ανά μεγαβάτ. Η....ευκαιρία, που λέγαμε!

Μάλλον το κλίμα επανέρχεται, στα συγκαλά του, όταν η ηλεκτρική ενέργεια σβήνει, ο λιγνίτης και ο άνθρακας καταστρέφονται, όταν οι κοινωνίες γίνονται πρωτόγονες και επικίνδυνες και οι άνθρωποι πεθαίνουν.

Πηγή:facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου