Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Θ.Βερέμης (ΕΛΙΑΜΕΠ):«Ο Ερντογάν θα εισβάλλει στο Καστελόριζο–Σε στρατόπεδο συγκέντρωσης οι κάτοικοι»

iskra.gr

Αδιανόητες δηλώσεις από τον Θάνο Βερέμη του ΕΛΙΑΜΕΠ, που ξεπέρασε και τον ίδιο του τον εαυτό λέγοντας πως οι Τούρκοι μπορεί να στείλουν 50.000 στρατιώτες και να καταλάβουν το Καστελόριζο βάζοντας τον πληθυσμό του σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Τις δηλώσεις αυτές που δείχνουν ενδοτισμό και ηττοπάθεια τις έκανε ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ έγιναν κατά τη διάρκεια διαδικτυακού συνεδρίου που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τίτλο «Πώς θα μειώσουμε τις συγκρούσεις στην Ανατολική Μεσόγειο» και είχε ως σαφή στόχο να καμφθεί το φρόνημα του ελληνικού λαού.

«Δηλαδή, αν κάνει την απονενοημένη ενέργεια, και η απονενοημένη ενέργεια θα είναι μια επίθεση εναντίον του Καστελόριζου, γιατί αυτό είναι το κυριότερο στοιχείο που τον απασχολεί και απασχολεί και τους στρατιωτικούς του, θα υποστεί πολλά και διάφορα» τόνισε και συνέχισε να υποσκάπτει την εθνική στρατηγική της χώρας, λέγοντας ότι

«Είναι βέβαιο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα τον υποβάλλουν σε πολλά εμπάργκο», αλλά υπονόησε σαφώς ότι η Ευρώπη δεν θα κάνει και πολλά πράγματα.

Μάλιστα, ο κ. Βερέμης προσδιόρισε χρονικά τη στιγμή  «πριν από την παραλαβή των Rafale και στη συνέχεια την ανάπλαση της Αεροπορίας μας, που είναι και το κύριο μέτωπο ενός πολέμου με τη γείτονα χώρα, γιατί τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν και το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο».

Ο κ. Βερέμης, μάλιστα, προέβλεψε «μια ενέργεια που θα καταλάβει το νησί μας», λέγοντας ότι τον απασχολεί «να μη χάσουμε ζωές Ελλήνων που θα υπερασπιστούν την ακεραιότητα της χώρας και επίσης να μη χάσουμε το νησί αυτό, το οποίο μπορεί κάλλιστα να γίνει μια απόβαση 50.000 στρατιωτών και να το καταλάβουν, να βάλουν τον πληθυσμό σε ένα στρατόπεδο συγκεντρώσεως και να πούνε μετά, αυτό είναι δικό μας, διότι έτσι».

Παρά το ότι προέβλεψε ότι μια τέτοια επίθεση θα ήταν καταστροφική και για την Τουρκία, περιόρισε σε οικονομικό επίπεδο τις ζημίες στη γείτονα, δίνοντας με τον τρόπο αυτό σαφή περιγραφή του ποιος θα ήταν ο χαμένος και ο κερδισμένος σε αυτή τη σύγκρουση.

Ο κ. καθηγητής “προέβλεψε” , δημοσίως, ότι στο πολύ άμεσο μέλλον (πριν την παραλαβή των Rafale ή τουλάχιστον πριν την επιχειρησιακή τους ενεργοποίηση) ότι  η Τουρκία θα επιτεθεί και όχι μόνο θα καταλάβει ελληνικά νησιά -και συγκεκριμένα το Καστελλόριζο-, αλλά θα βάλει και σε στρατόπεδα συγκέντρωσης τους κατοίκους του, σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία.

«Έχω την εντύπωση, χωρίς να είμαι βέβαιος, ότι ο κ. Ερντογάν είναι διατεθειμένος να κάνει κάποια απονενοημένη ενέργεια» ήταν μία από τις πρώτες φράσεις του κ. Βερέμη, ο οποίος συνέχισε λέγοντας πως η εισβολλή θα είναι το τελευταίο χαρτί του Ερντογάν.

Αυτό γιατί, όπως είπε, «Ο ίδιος, αν χάσει τις επόμενες εκλογές, κινδυνεύει ακόμα και με φυλάκιση», συμπληρώνοντας ότι «γι’ αυτό είναι διατεθειμένος να υποβάλει την Τουρκία σε τεράστιες περιπέτειες και προβλήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου