Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Κυκλοφορεί η Ρήξη Φεβρουαρίου

 

Πλήρης και σε βάθος η κάλυψη της επικαιρότητας από το νέο φύλλο της Ρήξης (φ.165) που ήδη κυκλοφορεί

Μπορείτε να την αποκτήσετε ηλεκτρονικά,  ένα φύλλο ή ετήσια συνδρομή [15€] με αποστολή μηνύματος στο perardin@gmail.com. Ή από τα σημεία πώλησης τύπου ανά την Ελλάδα. 

Στο άρθρο της σύνταξης, Η καθ’ ημάς Ανατολή, η Ρωσία, ο Ερντογάν τονίζεται “ότι είμαστε υποχρεωμένοι να αποζητούμε τις συμμαχίες μας εκεί που υπάρχουν”.

Στο κύριο άρθρο της έκδοσης, ο Γιώργος Καραμπελιάς, Ο δημοκρατικός και ο αντιδημοκρατικός πατριωτισμός, αναλύει ότι “επειδή ακριβώς ο δημοκρατικός πατριωτισμός έχει πλειοψηφικά χαρακτηριστικά, γι’ αυτό και δεν θα πρέπει να εκτραπεί σε αντιδημοκρατική, περιθωριακή κατεύθυνση, ώστε να μείνει μειοψηφικός και εν τέλει εξαρτώμενος”.

Στο αφιέρωμα της Ρήξης, ο Γιάννης Σιδεράτος περιγράφει πώς ο Ν. Μηταράκης σχεδιάζει την “άλωση” των νησιών του Αιγαίου και του Έβρου με μεγαπόλεις μεταναστών. Ο αντιδήμαρχος δυτικής Λέσβου, Στρατής Ζαφείρης μας δίνει μια εικόνα της χρόνιας οικονομικής υπανάπτυξης των νησιών του Β. Αιγαίου. Ο Γιάννης Ξένος γράφει για την Hopeland, μια “νέου τύπου” ΜΚΟ που φτιάχτηκε με τις ευλογίες της ηγεσίας του υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ο Αλέξανδρος Παπουτσής φέρνει τον χώρο της κεντροαριστεράς ενώπιον των ευθυνών της χώρας: την οργάνωση του κράτους, το ασφαλιστικό – δημογραφικό και τις υποδομές.

Ο Γιώργος Ρακκάς παρεμβαίνει στο θέμα των ημερών, δηλαδή την λειτουργία των πανεπιστημίων και επισημαίνει: “Η κατάσταση με την δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει φτάσει σε ένα τέλμα και, για την ταμπακιέρα, οι κινητοποιούμενοι και η ευρύτερη αριστερά δεν έχουν τίποτε άλλο να πουν πέρα από τα τελετουργικά «κάντε προσλήψεις» και, «δώστε λεφτά»”.

Για την Κύπρο που το τελευταίο διάστημα ζει με την αγωνία της «Πενταμερούς» και των σκανδάλων διαφθοράς γράφουν οι Θανάσης Τζιούμπας και Χρίστος Πέτρου.

Ο Νίκος Ντάσιος γράφει για τις συνέπειες της πανδημίας στην οικονομία, που πια είναι αδύνατη η ομαλή συνέχεια του παλιού αναπτυξιακού μοντέλου. Ο Γιώργος Ξένος για τον ελληνικό τουρισμό που μετά το καταστροφικό 2020 έρχεται ακόμα μια δύσκολη χρονιά και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι αν “ο ελληνικός τουρισμός δεν αποκτήσει διακριτή ταυτότητα, η παρακμή θα επέλθει αργά ή γρήγορα…”.

Ο ιατρός Παναγιώτης Χούπας γράφει ότι ο κορωνοϊός λόγω της εκτεταμένης εξάπλωσής του και των πολλαπλών μεταλλάξεών του εδραιώνεται στον πλανήτη.

Ο Αναστάσης Μπαλτατζής παρουσιάζει πετυχημένα παραδείγματα ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών.

Ο Δημήτρης Μπούσμπουρας μας ενημερώνει πώς το ΤΑΪΠΕΔ ξεπουλάει τους υγρότοπους της χώρας.

Ο Λεωνίδας Κουμάκης εξιστορεί πώς το “Πανεπιστήμιο Βοσπόρου, κέντρο της προοδευτικής διανόησης της σημερινής Τουρκίας, μετατράπηκε σε εστία αντίστασης καθώς ο κυβερνητικός διορισμός εξωπανεπιστημιακού πρύτανη, για πρώτη φορά μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1980, θεωρήθηκε σαν απροκάλυπτη επιβολή κρατικού ελέγχου μέσα στο Πανεπιστήμιο”.

Ο Βασίλης Στοϊλόπουλος γράφει για τις ρωσογερμανικές σχέσεις και πώς με νύχια και με δόντια η Μέρκελ προσπαθεί να μην επηρεαστούν λόγω της υπόθεσης Ναβάλνι, ενώ ο “Δεκεμβριστής” μας αναλύει πώς το κίνημα γύρω από τον Ναβάλνι δοκιμάζει τις αντοχές του Πούτιν.

Ο Χρόνης Βάρσος με αφορμή άστοχες δηλώσεις ιστορικών για τους αγωνιστές του 21 γράφει για την συνεχή προσπάθεια απαξίωσης
των αγωνιστών του 1821.

Ο Γιάννης Μιχαλακόπουλος για το μνημείο της Γενοκτονίας
των Ασσυρίων στο Αιγάλεω και ο Δημήτρης Ναπ. Γιαννάτος για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι οικογένειες που έχουν παιδιά στο σχολείο, τις συνέπειες της παρατεταμένης τηλεκπαίδευσης.

Ο Παναγιώτης Κόρπας για το πώς κακοπαθαίνουν οι ήρωες στις οδοδείκτες και συγκεκριμένα ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης στον δήμο Αγ. Δημητρίου.

Ο Κώστας Σαμάντης σχολιάζει όλα όσα αρνητικά αποκαλύπτονται το τελευταίο διάστημα στον χώρο του θεάτρου.

Ο Κωνσταντίνος Μαυρίδης στις λησμονημένες ιστορίες καταπιάνεται με ένα άγνωστο περιστατικό που συνέβη τον Ιούλιο του 1974 στο Αιγαίο μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων αεροπόρων.

Ο Σπύρος Κουτρούλης στην στήλη για το βιβλίο παρουσιάζει το βιβλίο του Μάριου Θρασυβούλου, «Για την υπεράσπιση της πατρίδας», ΑΚΕΛ και κυπριακό ζήτημα 1960-1964.

Ο Κωνσταντίνος Μπλάθρας μας παρουσιάζει τον Ορέστη Μακρή τον καλόκαρδο γρουσούζη του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου.

Τα ασχολιάστα του Νικόλα Δημητριάδη, τα αθλητικά της Ρήξης ταξιδεύουν στο Έξετερ της Βρετανίας και άλλα πολλά.


Γραφτείτε συνδρομητές στην Ρήξη

► Με συνδρομή υποστήριξης 15 €/χρόνο (1,25€ ανά φύλλο) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, που θα τους αποστέλλεται στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο πριν αυτή πάει στο τυπογραφείο.

► Με το να γίνετε συνδρομητές στην Ρήξη, συμβάλετε ουσιαστικά στην οικονομική της βιωσιμότητα, ενώ ταυτόχρονα βοηθάτε, ώστε να διαχυθεί ευρύτερα o λόγος της, υποστηρίζοντας όχι μόνο ένα εγχείρημα για την γνωσιακή και πνευματική αναβάθμιση του δημοκρατικού πατριωτικού χώρου, αλλά και ένα βήμα υπεύθυνης ενημέρωσης.

► Μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας ε​​ίτε ​α​ποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα με τα στοιχεία σας στην διεύθυνση perardin@gmail.com, είτε αφήνοντας προσωπικό μήνυμα στην σελίδα του Άρδην στο Facebook (https://www.facebook.com/ardin.gr).

Το τίμημα της συνδρομής μπορεί να καταβληθεί σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς:

– Εθνική Τράπεζα  116/768054-65 (IBAN: 12 0110 1160 0000 1167 6805 465)

– Γιούρομπανκ  0026 – 0205 – 73 – 0102015908 (IBAN: GR 300 260 20 50000 730 1020 15908)

– Τράπεζα Πειραιώς  5010 – 025102 – 791 (IBAN: GR17 0172 0100 0050 1002 5102 791)

– Άλφα Μπανκ  844 – 002101 – 018823 (IBAN GR89 0140 8440 8440 0210 1018 823)

Γραφτείτε ηλεκτρονικοί συνδρομητές στη Ρήξη, την εφημερίδα του δημοκρατικού πατριωτισμού χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου