Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Τι σημαίνει η συμφωνία Μέρκελ-Πούτιν για κοινό εμβόλιο

 


του Απόστολου Αποστολόπουλου

Στις 20 Δεκεμβρίου 2020 η ρωσική τηλεόραση (Β΄κανάλι) μετέδωσε ότι ο Γερμανός υπουργός Υγείας επικοινώνησε με τον Ρώσο ομόλογό του και τον ρώτησε αν θα ήταν διατεθειμένος να συνεργαστούν (τα δυο υπουργεία και οι δυο χώρες) ώστε να παράγουν από κοινού (στη Γερμανία) εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. «Θα σας απαντήσω σύντομα», ήταν η αντίδραση του Ρώσου.

Σύμφωνα με την απλή λογική η επικοινωνία ήταν απλώς το χρήσιμο «παιχνίδι» προετοιμασίας της κοινής γνώμης. Το όχι και τόσο απλό θέμα είχε ήδη συζητηθεί και αποφασιστεί σε επίπεδο Πούτιν-Μέρκελ. Οι δυο υπουργοί συνετά το διεκπεραίωσαν.

Η πρώτη ορατή γεωπολιτική διάσταση της συμφωνίας είναι ότι η Γερμανία σπάει την άτυπη αλλά ισχυρή «απαγόρευση» για τις χώρες της ΕΕ να αναζητήσουν εμβόλιο εκτός των φαρμακευτικών εταιριών της Δύσης. Αποδεικνύοντας στην πράξη ποιος είναι το αφεντικό στην Ευρώπη. Και ποιος δεν δίνει σε κανέναν λογαριασμό. Ούτε στις ΗΠΑ που συνηθίζουν να παρεμβαίνουν όχι μόνο στους εξοπλισμούς (πχ Τουρκία S 400) αλλά στα πάντα ως Υπερδύναμη και ηγέτης της Δύσης.

Το δεύτερο ζήτημα είναι αν θα επιτραπεί στους υπόλοιπους εταίρους να προμηθευτούν και αυτοί το συνεργατικό εμβόλιο ή αν θα περιοριστούν στα εμβόλια των ευρωπαϊκών και αμερικανικών εταιριών που αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες.

Το τρίτο θέμα είναι ότι η Ρωσία είναι ο μεγάλος θριαμβευτής. Όλη η μαύρη προπαγάνδα ότι για κάθε κακό είναι υπεύθυνος προσωπικά ο Πούτιν πάει στο καλάθι των αχρήστων. Δεν μπορεί από τη μια να ζητάς συνεργασία αποδεχόμενος, εμμέσως αλλά ολοφάνερα, τη δική σου ανεπάρκεια και ταυτόχρονα να κατηγορείς τον Ρώσο πρόεδρο για όλες τις αμαρτίες του Κόσμου τούτου. Άλλωστε η Ρωσία είχε ήδη εξαγγείλει συνεργασία με την Βρετανική «Άστρα Ζενέκα») κίνδυνο κάθε άλλο εμβόλιο να πατώσει και οι κυβερνήσεις να εκτεθούν ανεπανόρθωτα. Ο ανταγωνισμός της Γερμανίας με τη Βρετανία έπαιξε ασφαλώς το ρόλο του.

Ομολογία «made in Germany»

Το τέταρτο θέμα είναι η έμμεση αλλά σαφής ομολογία «made in Germany» ότι η αποτελεσματικότητα των εν λόγω εμβολίων είναι υπό αμφισβήτηση. Και ότι οι κυβερνήσεις δεν καταφέρνουν να πείσουν τους λαούς τους να εμβολιαστούν. Ενώ το ρωσικό Σπούτνικ (όπως μάλλον και το κινέζικο) έχουν θετική αντιμετώπιση. Ασφαλώς όχι μόνο από το Κοινό αλλά και από τους ειδικούς.

Το τέταρτο θέμα είναι ότι μένουν έκθετες όλες οι άλλες κυβερνήσεις της ΕΕ που αποκαλύπτεται ότι είναι νάνοι….  

διαβάστε τη συνέχεια στο SLpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου