Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Ο Τζορτζ Σόρος έδωσε 246 εκ. δολάρια σε 100 ομάδες πίσω από την διαμαρτυρία «Ημέρα Χωρίς Γυναίκα»




Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Τζορτζ Σόρος φέρεται να έχει δώσει 246 εκατομμύρια δολάρια σε πολλαπλές ομάδες πίσω από την διαμαρτυρία ”Ημέρα Χωρίς Γυναίκα”.
Το συντηρητικό think tank, Media Research Center, λέει ότι ο φιλελεύθερος επενδυτής έδωσε χρηματοδότηση σε 100 από τους 544 συνεργάτες που υποστηρίζουν τον σκοπό των γυναικών μεταξύ του 2010 και του 2014.
Συνεισφορές δόθηκαν σε οργανώσεις όπως η Planned Parenthood, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Κέντρο για την αμερικανική πρόοδο, με κορυφαίο αποδέκτη την ACLU (Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών) που έλαβε 37,3 εκατομμύρια δολάρια.
Ο 86χρονος επενδυτής λέγεται ότι έχει ένα δίκτυο αξίας 25,2 δις δολαρίων.
Η απεργία με όνομα ”Ημέρα Χωρίς Γυναίκα” πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, στο πλαίσιο της
Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας, όπου οι γυναίκες ενθαρρύνθηκαν να φορέσουν κόκκινα και να μην πάνε στην εργασία τους.

Σχολεία σε τουλάχιστον τέσσερις πολιτείες έκλεισαν έτσι ώστε τα μέλη του προσωπικού να μπορούν να λάβουν μέρος στη διαμαρτυρία, σύμφωνα με το Fox News.
Ο Σόρος είναι γνωστός για την υποστήριξη των εκτρώσεων και είναι ένας πολύ γνωστός υποστηρικτής της αμερικανικής φιλελεύθερης πολιτικής.
Ο δισεκατομμυριούχος έχει επίσης ανοιχτά κριτικάρει τον Ντόναλντ Τραμπ και έχει αποκαλέσει τον πρόεδρος έναν «επίδοξο δικτάτορα». Ο Σόρος επέκρινε στο παρελθόν την διοίκηση του Τραμπ αποκαλώντας τους ένα «γραφείο ανίκανων εξτρεμιστών».

Πηγή:http://www.dailymail.co.uk/news/article-4294960/George-Soros-gives-246-million-feminist-groups.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου