Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Ελασσόνα: Ο σεισμός έφερε μια μεγάλη ανθρωπιστική καταστροφή, αλλά οι ΜΚΟ κάνουν ότι δεν βλέπουν


Ο εγκέλαδος άφησε πίσω του στην Ελασσόνα και την ευρύτερη Θεσσαλία μια μεγάλη κοινωνική και ανθρωπιστική καταστροφή. Χθες, από τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήγε κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, διαβάζουμε ότι από τις 841 ελεγχθείσες κατοικίες οι 520 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες (ποσοστό 61,8%), αρκετοί επαγγελματικοί χώροι επίσης (17 από τους 22), ενώ η ίδια εικόνα παρουσιάζεται στις αποθήκες και στους στάβλους, τις Εκκλησίες και τα δημόσια κτήρια.

Χθές το πρωΐ, ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, απηύθυνε έκκληση μέσω του προφίλ του στο facebook, να υπάρξει μέριμνα ώστε το πρόβλημα των σεισμόπληκτων να αντιμετωπιστεί:

«Είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα γιατί δεν μπορούμε να έχουμε τον κόσμο στο κρύο για μήνες γι’ αυτό θα πρέπει η πολιτεία άμεσα να στείλει τροχόσπιτα για να καλυφθεί η παραμονή των κατοίκων που ήδη έχουν ξεσπιτωθεί και φυσικά με τις κατάλληλες επιδοτήσεις να βοηθηθούν να φτιάξουν νέες κατοικίες αλλά με σύγχρονους όρους δόμησης».

Η συνέχεια της ανάρτησής του, όμως, είναι ακόμα πιο καίρια και έχει να κάνει με την ολοκληρωτική απουσία των μη-κυβερνητικών οργανώσεων, από το πεδίο της μεγάλης ανθρωπιστικής καταστροφής. Γράφει χαρακτηριστικά:  «Εδώ χτίζουμε ολόκληρα χωριά για τους μετανάστες (νόμιμους και παράνομους η λάθρο/.. Το διευκρινίζω επειδή κάποιοι μου επιτέθηκαν για τον ορισμό αν δεν είναι έτσι να πουν στον Μπαμπινιώτη να αλλάξει το συντακτικό φυσικα κανείς δε λέει οτι όλοι δεν είναι άνθρωποι θα περίμενα όμως αυτοί οι γιαλαντζί ανθρωπιστές να δείξουν την ίδια Ευαισθησία και για τους Έλληνες άστεγους/ το σταματώ εδώ η ανάρτηση μου είναι για σεισμούς), επομένως για τους συμπατριώτες μας δε βλέπω να υπάρχει σημαντικό πρόβλημα για να τους βοηθήσουμε να στεγαστούν σε αυτό το δύσκολο στάδιο της ζωής τους».

Όντως, σε όλα τα συμβάντα μεγάλων φυσικών καταστροφών που ξέσπασαν στη χώρα μας την προηγούμενη περίοδο, τις πλημμύρες της Καρδίτσας, εκείνες της Κρήτης ή της Σάμου, οι κατά τα άλλα υπερ-δραστήριες μη-κυβερνητικές οργανώσεις έλαμψαν διά της απουσίας τους; Απέδειξαν έτσι, πόσο πολύ έχουν διαστρεβλώσει οι ίδιες τους διακηρυγμένους τους σκοπούς, όταν ακολουθούν μια πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών έναντι των ανθρωπιστικών ζητημάτων που προκύπτουν μέσα στη χώρα. Πρωτοστατούν σε ό,τι έχει να κάνει με το μεταναστευτικό, απουσιάζουν σε ό,τι έχει να κάνει με ο,τιδήποτε άλλο άπτεται της ανθρωπιστικής τους δραστηριότητας.

Το γεγονός αυτό αποτελεί μια πολύ χαρακτηριστική έκφραση του λάθους δρόμου τον οποίο οι οργανώσεις αυτές έχουν πάρει. Όντας περισσότερο επιχειρήσεις πλέον, παρά εθελοντικές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, οι οργανισμοί αυτοί έχουν μονοδιάστατη δραστηριότητα εκεί ακριβώς όπου υπάρχουν τα περισσότερα χρήματα, καθώς μια υπερεθνική πολιτική που στηρίζεται από τα μεγάλα ιδρύματα (όπως εκείνο για την Ανοιχτή Κοινωνία του Τζ. Σόρος), τους διεθνείς οργανισμούς, και τις κυβερνήσεις που θεωρούν ότι έχουν συμφέρον από την ανεξέλεγκτη μετανάστευση, επιδοτεί την οργανωμένη εγκατάσταση πληθυσμών στην χώρα μας. Ηθικό άλλοθι για «μπίζνες», λοιπόν ο ανθρωπισμός των οργανώσεων αυτών, και όχι μια θέση αρχών που εφαρμόζεται έναντι όλων…

«Δεκεμβριστής»

 https://ardin-rixi.gr/archives/232551

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου