Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

ΑΝΤΑΡΣΥΑ MADE IN USA


Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) είναι μία πολιτική οργάνωση της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς από την οποία κατά το παρελθόν έχω ασχοληθεί με κάποιες προβληματικές οργανώσεις (βλ. ΣΕΚ, Δίκτυο Φαντάρων Σπάρτακος) που συμμετέχουν σε αυτή. Αυτή την φορά αυτό που θα επιχειρήσω να κάνω με αυτό το άρθρο είναι να αποδείξω, μέσα από τα στοιχεία και τους προβληματισμούς μου, πως συνολικά αυτή η οργάνωση είναι παρακρατική και ένα κομμάτι της Νατοϊκής «Αριστεράς» με συγκεκριμένο ρόλο και σκοπό.

Ιστορικά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκροτήθηκε στις 22 Μαρτίου 2009 και οι οργανώσεις που συμμετέχουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η Αριστερή Συσπείρωση, το ΕΚΚΕ, το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, η Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (ΝΚΑ), οι Οικολόγοι Εναλλακτικοί, η ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, το ΣΕΚ και η Ενωτική Πρωτοβουλία Παρέμβασης και Διαλόγου.

Η υποκρισία με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ξεκινάει με το ιδεολογικό πλαίσιο που θέτει. Μία οργάνωση που αυτοπροσδιορίζεται ως αντικαπιταλιστική ή ακόμα και Κομμουνιστική, την ίδια ώρα έχει στις τάξεις της ανθρώπους της Αστικής Τάξης όπως ο επικεφαλής του ΣΕΚ, Πάνος Γκαργκάνας ο οποίος έχει σημαντική θέση μέσα στην οργάνωση.
Ο Πάνος Γκαργκάνας με τον Χάγιο

Ο Πάνος Γκαργκάνας είναι γιος του πρώην ισχυρού επιχειρηματία Αλευροβιομήχανου Θράκης και βουλευτή Έβρου επί μια δεκαετία (1953-1963)με την Ε.Ρ.Ε. Χρήστου Γκαργκάνα. Έχει δύο αδέρφια,την Χρυσούλα Γκαργκάνα η οποία συνεχίζει στο δρόμο που χάραξε ο πατέρας της αφού με τον γάμο της με τον Ιωάννη Ουζουνόπουλο ενώνονται δύο οικογένειες με ισχυρή παράδοση στην αλευροβιομηχανία, στην Ανατολική και Δυτική Θράκη. Επίσης ο αδερφός του, Νίκος Γκαργκάνας διετέλεσε Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος από τον Ιούνιο του 2002 έως τον Ιούνιο του 2008. Την ίδια περίοδο ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και του Γενικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.Και το κυριότερο είναι από τους ανθρώπους που μαζί με τον Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη παγίδευσαν τον Ελληνικό λαό και τον βάλανε μέσα στο Ευρώ.

Δηλαδή ο αντικαπιταλισμός για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ περνάει μέσα από την συμπόρευση με την Αστική Τάξη και την δημιουργία κοινού μετώπου με οργανώσεις σαν αυτή του Πάνου Γκαργκάνα, που για χρόνια μέσα από τις τάξεις της έχει δράση μία γνήσια και ατόφια Νατοϊκή δύναμη όπως είναι το ΣΕΚ. Περισσότερες πληροφορίες θα βρει κάποιος εδώ 


Η συμπόρευση με την Αστική Τάξη και ο όψιμος αντικαπιταλισμός της ΑΝΤΑΡΣΥΑ όμως περνάει μέσα και από καλέσματα για απεργοσπασία και την αποδυνάμωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.  

Το ΝΑΡ αυτή την φορά με κείμενο κάλεσμα και με ένα πολύ αποπροσανατολιστικό κείμενο καλεί τον κόσμο να μην συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία της 30ης Μαΐου γιατί αυτή θα ήταν «φιέστα υπέρ της Κυβέρνησης» όπως την αποκαλεί.
Για την μεγαλύτερη οργάνωση που συγκροτεί την ΑΝΤΑΡΣΥΑ,το ΝΑΡ δηλαδή, το μεγαλύτερο όπλο των εργατών που είναι η απεργία, γίνεται «φιέστα υπέρ της Κυβέρνησης». Χωρίς να έχει οργανωθεί κάτι αντίστοιχο μέσα από τα συνδικάτα, χωρίς να έχει υπάρξει καμία άλλη προετοιμασία το ΝΑΡ καλούσε τον κόσμο με προβοκατόρικο τρόπο να μην κατέβει στην απεργία!
Το ΝΑΡ με αυτό του το κάλεσμα απέδειξε πως αντίθετα με όσα έλεγε, αυτό ήταν που έκανε πλάτες στην Κυβέρνηση και με αυτή την προβοκατόρικη κίνηση προσπάθησε να καταστείλει το εργατικό κίνημα και έτσι οι Κυβερνώντες να περνάνε τα μέτρα τους χωρίς να έχουν καμία πίεση.
Και αυτή δεν ήταν η μοναδική φορά..


Λίγο πιο πριν και με αφορμή την επερχόμενη Νατοϊκή συμφωνία των Πρεσπών, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα πλαίσια της επιβολής της Νατοϊκής ατζέντας από τα κάτω, χρησιμοποιεί το Φεστιβάλ της «Αναιρέσεις» για να συνταχθεί στο πλευρό του ΝΑΤΟ και των Ιμπεριαλιστικών βλέψεων στα Βαλκάνια, αποκαλώντας τον εκπρόσωπο των Σκοπίων, Nikola Ignatovski ως εκπρόσωπο της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας". Αυτή η απόπειρα γίνεται συντονισμένα και σε συνδυασμό με εκδηλώσεις άλλων οργανώσεων που κάνουν πλάτες στην κυβέρνηση, όπως για παράδειγμα η γνωστή μας από την κατάληψη του City Plaza, Ροσινάντε.

Αυτό που κάνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και κάνει πιο βρώμικη την προβοκάτσια τους, είναι πως στην ίδια εκδήλωση είχαν ως καλεσμένο τον εκπρόσωπο του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, τον οποίον χρησιμοποίησαν για να δώσει νομιμοποίηση με την παρουσία του σε αυτή την προβοκάτσια. Μία προβοκάτσια που με αυτόν τον τρόπο πήρε μπάλα έτσι και τον παλαιστινιακό αγώνα.


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που δεν είναι η πρώτη φορά που λειτουργεί προβοκατόρικα σε σχέση με το παλαιστινιακό ζήτημα και τις Παλαιστινιακές οργανώσεις. Την περίοδο που ορδές από οπαδούς του FSA με τις 3αστερες σημαίες συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις που καλούσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είχα ασχοληθεί με την περίπτωση της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης(ΝΑΡ) η οποία είχε προχωρήσει στην εσκεμμένη διαστρέβλωση των θέσεων των Παλαιστινιακών Οργανώσεων που τις παρομοίαζαν με Νατοϊκές οργανώσεις, στρώνοντας το χαλί για την δημιουργία του Μεγάλου ΙσραήλΤην περίοδο που είχε προγραμματιστεί η άφιξη του Νεντανιάχου στην Θεσσαλονίκη για την επισημοποίηση της δημιουργίας του Αγωγού East Med, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βάζει άσχετο πλαίσιο καλέσματος από αυτή την επίσκεψη έτσι ώστε να μην μάθει ο κόσμος γιατί γινόταν αυτή η συνάντηση. Στην ίδια την συγκέντρωση και με ξεκάθαρη ασέβεια προς το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, το οποίο πρωτοστατούσε της συγκέντρωσης, μία ομάδα ατόμων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αυτοορίστηκε μπράβος της συγκέντρωσης και με εκφοβιστικό τρόπο απομάκρυνε το μπλοκ του ΕΠΑΜ επειδή τους ενοχλούσε το πανό που είχαν το οποίο ζητούσε απελευθέρωση για Ελλάδα, Κύπρο και Παλαιστίνη. Δηλαδή ένα πανό με πραγματικό αίτημα και διεκδίκηση που ήταν σύμφωνο με την πάλη κατά της δημιουργίας του Αγωγού East Med, για αυτούς που βάζανε πλαίσιο στην ίδια συγκέντρωση «πρόσφυγες είστε καλοδεχούμενοι» ήταν ανεπιθύμητο!

Η απάτη με την Αντιιμπεριαλιστική τοποθέτηση αλλά και ο βρώμικος ρόλος που έχει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ξαναέρχεται στην Συμφωνία των Πρεσπών.

Η Νατοϊκή συμφωνία των Πρεσπών έχει σαν κύριο σκοπό να παγιδεύσει τα Σκόπια μέσα στους μηχανισμούς του ΝΑΤΟ και την ολοκλήρωση έτσι της Νατοποίησης των Βαλκανικών χωρών. Οι Βαλκανικές χώρες μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας πέσανε η μία μετά την άλλη στα χέρια των Ιμπεριαλιστικών μηχανισμών. Το ΝΑΤΟ που μέσα από αυτούς τους μηχανισμούς συνεχίζει την στρατιωτική περικύκλωση που κάνει στην Ρωσία και της οποίας τα αποτελέσματα τα είδαμε στην Ουκρανία με τους χιλιάδες νεκρούς συντρόφους μας να χάνουν την ζωή τους για να αποκρούσουν τους φασίστες.
Στην συνέχεια και στα πλαίσια της συμμαχίας αυτών των χωρών μέσα από το ΝΑΤΟ προωθείται η επέκταση του Αγωγού East Med στις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες. Έτσι έχουμε την περαιτέρω ενδυνάμωση του Κράτους του Ισραήλ το οποίο κλέβει τα κοιτάσματα των Παλαιστινίων και τα εξάγει στην Ευρώπη, κάνοντας το έγκλημα εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού να μεγαλώνει. Αυτό ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της τετραμερής συνάντησηςΕλλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας-Σερβίας στη Βάρνα της Βουλγαρίας με την συμμετοχή και του Μπένζαμιν Νεντανιάχου.

Αυτή η συμφωνία θα πρέπει να περάσει και να παραμείνει γιατί αυτό θέλουν οι Αμερικάνοι και το Ισραήλ. Δεν πρέπει να απορεί κανένας λοιπόν γιατί όλοι αυτοί που ανέβασαν το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, τώρα βρίσκονται στα κάγκελα για να καταστείλουν τις μαθητικές καταλήψεις. Οι καταλήψεις στην Βόρεια Ελλάδα φέρνουν σε δεινή θέση την Αμερικανόδουλη Κυβέρνηση και τις Ιμπεριαλιστικές επιταγές, που μακροπρόθεσμα έχουν στα σχέδια τους την υπερέκταση του East Med στις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες. Αυτά τα παιδιά στην Βόρεια Ελλάδα, με τις αυθόρμητες καταλήψεις τους, γίνανε ο αυθόρμητος παράγοντας που δεν περίμεναν τα κέντρα εξουσίας, που από τον φόβο και τον πανικό τους, βάλανε τις οργανώσεις που κινούν για να τις καπελώσουν και να τις καταστείλουν.

Ακριβώς εκεί παρατηρούμε την ανάμιξη της Χρυσής Αυγής από την μία και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την άλλη. Η Χρυσή Αυγή που έχει το ρόλο του καπελώματος και την επιβολής της φασιστικής ρετσινιάς των μαθητικών κινητοποιήσεων και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έτρεξε να στήσει «αντιφασιστική πορεία» για να κάνει την ρετσινιά νομιμοποίηση.
Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο αλλά αντίθετα αυτή η πρακτική αποτελεί τον κανόνα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μέρα που ξεπουλούσαν το λιμάνι του Πειραιά, το ΣΕΚ για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζί με άλλες οργανώσεις και τους Χρυσαυγίτες από την άλλη, στήσανε μία πολύ καλά οργανωμένη αποπροσανατολιστική προβοκάτσια, για να τραβήξει τα βλέμματα από το ξεπούλημα


Αυτό είναι όμως το παρακράτος και έτσι δουλεύει. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πλέον επισημοποίησε πως είναι ένα παρακρατικό μόρφωμα το οποίο έχει ξεκάθαρο συστημικό ρόλο μέσα στο κίνημα και στην εξυπηρέτηση του Ιμπεριαλισμού. Η αναφορά της στον Φασισμό και στον Ιμπεριαλισμό όπως και η υποτιθέμενη πάλη, δεν είναι τίποτα άλλο από το τυράκι της παγίδας που έχει στηθεί.

Είμαστε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μία γνήσια Αμερικανοκίνητη Νατοϊκή δύναμη και έχουμε σαν σημαία μας την Αστερόεσσα!

Χριστόφορος Τριαντάφυλλος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου