Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Διαλύεται η Μεγάλη Βρετανία μετά το Brexit;

Διαλύεται η Μεγάλη Βρετανία μετά το Brexit;


Η πρωθυπουργός της Σκωτίας δηλώνει ότι ο λαός της Σκωτίας βλέπει το μέλλον του στην ΕΕ - Ο Τζέρι Άνταμς επαναφέρει την ανάγκη δημοψηφίσματος για μια ενωμένη Ιρλανδία

Σαρωτικές αλλαγές ακόμα και στην ίδια την υπόσταση της Μεγάλης Βρετανίας φαίνεται ότι πυροδοτεί η επικράτηση του Brexit στο δημοψήφισμα της Πέμπτης.

Ενδεικτική η δήλωση της πρωθυπουργού της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον η οποία στις πρώτες της δηλώσεις για το αποτέλεσμα υπογράμμισε με νόημα ότι οι Σκωτσέζοι βλέπουν το μέλλον τους στους κόλπους της ΕΕ

«Η ψηφοφορία εδώ καθιστά σαφές ότι οι Σκωτζέζοι βλέπουν το μέλλον τους στους κόλπους της ΕΕ», δήλωσε η Στέρτζον.
«Αναμένουμε το τελικό αποτέλεσμα από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά η.. Σκωτία μίλησε και μίλησε αποφασιστικά», σημειώνει σε ανακοίνωσή της επαναφέροντας εμμέσως την ανάγκη για διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος σχετικά με την απόσχιση της Σκωτίας από τη Μεγάλη Βρετανία.

Και σαν να μην έφτανε ο «πονοκέφαλος» των Σκωτσέζων, ήρθε και ο πρόεδρος του Σιν Φέιν Τζέρι Ανταμς να δηλώσει ότι η βρετανική ψήφος υπέρ του Brexit «ενισχύει την υπόθεση» του δημοψηφίσματος για μία ενωμένη Ιρλανδία.

Παράλληλα αναμένεται η αντίδραση του πρωθυπουργού της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον καθώς δεν αποκλείεται η παραίτησή του, παρά την έκκληση δεκάδων ευρωσκεπτικιστών βουλευτών των Τόρις να παραμείνει.
 
 http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου