Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Η συγγνώμη του Ερντογάν στον Πούτιν

Συγγνώμη ζήτησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την τουρκική πολεμική αεροπορία τον Νοέμβριο του 2015 και απηύθυνε έκκληση για "αποκατάσταση των σχέσεων" μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας,  όπως ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.
Μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, η Ρωσία επέβαλε εμπορικό εμπάργκο στην Άγκυρα και ο πρόεδρος Πούτιν είχε δηλώσει ότι οι περιορισμοί δεν επρόκειτο να αρθούν παρά μόνο αν ο Ερντογάν ζητούσε συγγνώμη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του...
Κρεμλίνου, ο Πούτιν έλαβε μια επιστολή από τον Ερντογάν στην οποία "ο Τούρκος ηγέτης εκφράζει την επιθυμία του να επιλυθεί η κατάσταση που σχετίζεται με την κατάρριψη ενός ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους".
"Στην επιστολή σημειώνεται ότι η Ρωσία είναι φίλη της Τουρκίας και στρατηγικός εταίρος της" και ότι οι τουρκικές αρχές δεν θα ήθελαν να χαλάσουν οι σχέσεις των δύο χωρών, είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.
"Ο Τούρκος ηγέτης εξέφρασε τη συμπάθειά του και τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Ρώσου πιλότου που σκοτώθηκε και ζήτησε συγγνώμη", συνέχισε ο Πεσκόφ.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αντίδραση από την Άγκυρα για το θέμα αυτό.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου