Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Γιατί επιλέγουν να χτυπούν Κωνσταντινούπολη οι φανατικοί ισλαμιστές;


islamic_terrorism

Η Κωνσταντινούπολη, η Πόλη όπως μας αρέσει να τη λέμε,είναι πλέον διαρκώς στο στόχαστρο των τρομοκρατών.Και ειδικά των φανατικών ισλαμιστών. Δεν είναι τυχαίο.Δεν οφείλεται σε ανεπαρκή μέτρα ασφάλειας.Υπάρχουν πολλά και είναι σκληρά.Η επιλογή της Κωνσταντινούπολης δεν είναι τυχαία.Είναι η Πόλη σύμβολο για ανατολή και δύση.Ειδικά για τη πρώτη.Ένας αξιωματικός επισημαίνει την αιτία για την οποία οι φανατικοί ισλαμιστές επιλέγουν να χτυπούν στην Κωνσταντινούπολη:
“Δεν είναι τυχαίο που η Κωνσταντινούπολη αποτελεί τον συνηθέστερο στόχο του ισλαμικού κράτους. Είναι ίσως πια η μόνη πόλη στον μουσουλμανικό κόσμο, όπου καθένας μπορεί να ντύνεται όπως του αρέσει, να εκφράζεται όπως θέλει, να..
φιλά το σύντροφό του στο δρόμο, παρά τις προσπάθειες του Σουλτάνου Ερντογάν. Αυτό ακριβώς είναι που μισούν θανάσιμα οι ακραίοι φανατικοί ισλαμιστές: το δικαίωμα του καθενός να ζήσει όπως επιθυμεί. Δε θα διασκεδάζεις όπως θες (Παρίσι, Μπατακλαν) δε θα ταξιδεύεις ελεύθερα (Βρυξέλλες, Κωνσταντινούπολη).
Επίσης, οι συνεχείς επιθέσεις στην Πόλη αποδεικνύουν πόσο ανόητη και βαθιά εν τέλει αντιευρωπαϊκή είναι η άποψη ότι “η Ευρώπη θερίζει ότι έσπειρε” όταν συμβαίνει κάτι στα εδάφη της. Δεν τους ενδιαφέρουν οι Ευρωπαίοι, αλλά οι “άπιστοι” είτε ζουν στο Μονπελιέ, είτε στη διπλανή πολυκατοικία στη Φαλουζα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου