Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Η πλειοψηφία των Γερμανών δεν θεωρεί την Τουρκία αξιόπιστο εταίρο στο προσφυγικό

 
REUTERS/FABRIZIO BENSCH
 
Οι δύο στους τρεις Γερμανούς δεν θεωρούν την Τουρκία αξιόπιστο εταίρο στις προσπάθειες να επιλυθεί η συνεχιζόμενη κρίση των προσφύγων στην Ευρώπη, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Emnid που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Bild am Sonntag.
Στα τέλη Νοεμβρίου οι Βρυξέλλες και η Άγκυρα είχαν εγκρίνει ένα κοινό σχέδιο δράσης για να μειωθούν οι ροές μεταναστών και προσφύγων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, βάσει του οποίου ευρωπαϊκά κράτη θα χορηγήσουν οικονομική βοήθεια ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ στις τουρκικές αρχές την περίοδο ..2016-2017 και θα επιταχύνουν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την τουρκική κυβέρνηση.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που δημοσιεύει η Μπιλντ αμ Ζόνταγκ, μόλις το 23% των Γερμανών πιστεύει ότι η Τουρκία αποτελεί αξιόπιστο εταίρο στην κρίση των προσφύγων, ενώ το 66% έχει την αντίθετη άποψη. Bild am Sonntag: 150.000 πρόσφυγες θα αναχωρήσουν για την Ευρώπη τις επόμενες εβδομάδες
Στο μεταξύ, όπως αναφέρει η εφημερίδα Bild am Sonntag, η Ευρώπη ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη τις επόμενες εβδομάδες με νέα μαζική εισροή προσφύγων, καθώς περίπου 150.000 άνθρωποι ετοιμάζονται να αναχωρήσουν από τη Λιβύη προς ευρωπαϊκές χώρες.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας εκτιμά ότι οι πρόσφυγες αυτοί θα κινηθούν προς την Ελλάδα και κατόπιν προς άλλες χώρες μέλη της Ε.Ε. μέσω της λεγόμενης οδού των Βαλκανίων.
Η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει τη Δευτέρα να απαιτήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πλήρη καταγραφή και τον έλεγχο των προσφύγων που εισέρχονται στον χώρο Σένγκεν, αναφέρει ακόμη η συντηρητική εφημερίδα, επικαλούμενη πηγή στο ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών.
Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης πάνω από 83.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν ήδη φθάσει στην Ελλάδα από τις αρχές του 2016.
 
Πηγή: Sputnik

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου