Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Η Ευρώπη των καθαρμάτων

του «mitsos175»

Φυσικά Ολάντ και κάνατε στην Ελλάδα ότι δεν κάνατε στη Βρετανία. Την καταστρέψατε κι εξακολουθείτε να τη λεηλατείτε καθημερινά. Περίμενες αλήθεια να βγει η Βρετανία εκτός ΕΕ;

Σικέ ήταν όλα, επικοινωνιακό κόλπο. Να κάνει το κομμάτι του ο Εγγλέζος πρωθυπουργός. "Καλέ έχουμε ηγέτη, όχι αστεία" θα πουν οι Άγγλοι. Αν η άρχουσα τάξη της Μ. Βρετανίας ήθελε να βγει η χώρα από την ΕΕ, θα το είχε κάνει, θα πέταγε ένα "για λόγους εθνικού συμφέροντος" και θα αποχωρούσε.

Όλα αυτά είναι ένα δόκανο, μια φοβερή παγίδα προς τους.. λαούς. Ξέρεις τι έγινε; Κηρύχτηκε επίσημα η Ευρώπη των δυο ταχυτήτων. Των πλούσιων κρατών -μητροπόλεων και των φτωχών- αποικιών. Βλέπεις η "αλά κάρτ" εφαρμογή των συνθηκών, όποτε συνέφερε τους μεγάλους, ήταν πρόβλημα. Έτσι με αυτό το κολπάκι τα μεγάλα κράτη έχουν άλλη μεταχείριση. "Ενωμένη" κατά τα άλλα Ευρώπη. Μάλλον σκλαβωμένη.

Έχει κι άλλο, ακόμα χειρότερο. Δες τι ψήφισαν: "Η Βρετανία θα αποκτήσει το δικαίωμα να αρνείται την καταβολή διαφόρων επιδομάτων σε νεοαφιχθέντες εργαζόμενους από άλλα κράτη-μέλη της... ΕΕ για τα πρώτα τέσσερα χρόνια της παραμονής τους στην επικράτειά της• θα αποκτήσει τη δυνατότητα να εφαρμόζει αυτό το μέτρο για τουλάχιστον επτά χρόνια από την ημερομηνία της εφαρμογής του".

"Ζήτω η δουλεία" δηλαδή. Έγινε λοιπόν κακό "προηγούμενο". Τα εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματα θα δεχθούν ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις. Οι μετανάστες θα είναι πλέον επίσημα σκλάβοι και αφορμή για τους καπιταλιστές για παραπέρα συρρίκνωση των εισοδημάτων των εργαζομένων. Και θύματα και κατηγορούμενοι! "Γιατί η Αγγλία το έκανε να το κάνουμε κι εμείς" θα λένε.

Έχει κι άλλο. "Πιστεύουμε ότι προσφέραμε στον Ντέιβιντ Κάμερον ένα πακέτο με το οποίο μπορεί να κάνει εκστρατεία στη Βρετανία ώστε η Βρετανία να παραμείνει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωση", είπε η Μέρκελ. Εκεί φάνηκε πολύ διαλλακτική. Ούτε "πρέπει να τηρούμε όσα υπογράψαμε", τίποτα! Για να κερδίσει τις επόμενες εκλογές ο Κάμερον. Του 'φεξε του Δαβίδ χάρη στη σύμμαχό του τη Μέρκελ.

Και βέβαια η Αγγλία ήθελε ισότιμο μερίδιο από την πίτα. Δεν ήθελε να είναι πίσω ή κάτω από το 4ο Ράιχ. Η Γερμάνια πάλι έδωσε τα πάντα, όσα ζήτησαν, αφού δεν ήταν δικά τους. Το κρέας των μεταναστών και χρεωκοπημένων κρατών, όπως η Ελλάδα, είναι μπόλικο, φτάνει να φάνε όλοι... .

από το «Βαθύ Κόκκινο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου