Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Νέο δάνειο 14,8 εκατ. ευρώ στη ΝΔ από τράπεζες, ενώ χρωστάει 146 εκατομμύρια!



Εξηγήσεις για δάνειο ύψους 14,8 εκατομμυρίων ευρώ που εμφανίζεται να έλαβε η Νέα Δημοκρατία το 2013 και ενώ είχε ήδη δάνεια ύψους 146 εκατ. ευρώ ζήτησε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, κατά την ομιλία του για το νομοσχέδιο για την χρηματοδότηση των κομμάτων απόψε στη Βουλή.
«Η ΝΔ πήρε και δάνειο ύψους 14,6 εκατ. ευρώ ενώ χρώσταγε ήδη 146, τη στιγμή που ξέρουμε τι σημαίνει για έναν Έλληνα να πάρει ένα δάνειο» δήλωσε ο κ. Βούτσης, ενώ χαρακτήρισε «ξεφτίλα» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να κρατά επί οκτώ μήνες στα συρτάρια του
τα πορίσματα έξι λογιστικών εταιριών.
«Αυτές οι σκιές στην κοινή γνώμη υπάρχουν, αφορούν και σκεπάζουν όλους και χρειάζονται διευκρινίσεις», είπε, θυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 8,5 εκατομμύρια ευρώ χρέη, που είναι ρυθμισμένα και το κόμμα προσπαθεί με «χίλια ζόρια» να τα εξυπηρετήσει.
Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος αναρωτήθηκε «αν τα δάνεια των κομμάτων εξυπηρετούνται ή αν είναι κόκκινα και αναχρηματοδοτούνται από τις ίδιες τις τράπεζες».
Ο κ. Κουβέλης επεσήμανε πως πρέπει να τεθεί ένα όριο στις δαπάνες των κομμάτων αλλιώς θα αναζητούνται πάντα οι δρόμοι διαφυγής και «ο δρόμος για χρηματισμούς κάτω από το τραπέζι θα είναι ανοιχτός».
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος απάντησε πως τα όποια δάνεια της ΝΔ έχουν ληφθεί με διαφάνεια και εξυπηρετούνται, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για λασπολογία και προσπάθεια εκβιασμού.
«Συνεχίζετε και μέσα στη βουλή την λασπολογία που ξεκινήσατε πριν από λίγες μέρες με αγορεύσει επιπέδου επαρχιακού Ειρηνοδικείου. Όλα αυτά είναι σύνδρομα και αν δεν απαλλαγείτε από αυτά προκοπή δεν θα δείτε», είπε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στο νομοσχέδιο για την χρηματοδότηση των κομμάτων.
«Αυτά ξεκίνησαν από τον αρχηγό σας όταν προσπάθησε στην συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης να προκαλέσει ένα ωμό εκβιασμό εκλεγμένων αντιπροσώπων του ελληνικού λαού», συνέχισε ο κ. Ντινόπουλος κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει «έμφυτο λαϊκισμό και διάθεση λασπολογίας».
«Προσπαθείτε να εκβιάσετε συναδέλφους σας με τον πιο δόλιο και υποκριτικό τρόπο», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Τους λέτε «μην ψηφίσετε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί θα σας κολλήσουμε τη ρετσινιά ότι τα πιάνετε». Τέτοιοι είστε, εκβιαστές. Έχετε το σύνδρομο του κουμπαρά».
«Καταφεύγετε σε ωμό εκβιασμό», ανέφερε και εκτίμησε ότι «η κοινωνία θα σας δώσει την απάντηση που σας πρέπει και κυρίως θα τιμωρήσει την αλαζονεία σας».

 http://www.koutipandoras.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου