Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΦΙΛΟΤΕΧΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ Α. ΜΕΡΚΕΛ!



http://www.iskra.gr/


ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ Α. ΜΕΡΚΕΛ!
Όλως περιέργως ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος έσπευσε στη Γερμανία και «χώθηκε» πρώτος και καμαρωτός στη συνάντηση που είχε στο Βερολίνο η Α. Μέρκελ με τον Πρόεδρο των Γερμανικών Συνδικάτων Μίχαελ Ζόμερ και εκπροσώπους αδιευκρίνιστων συνδικαλιστικών οργανώσεων από ευρωπαϊκές χώρες.
Όλες οι πληροφορίες κατατείνουν ότι η σιδερένια καγκελάριος Α. Μέρκελ επεδίωξε δραστήρια μια τέτοια συνάντηση σε μια ώρα που η ίδια και το μεγάλο γερμανικό κεφάλαιο κατεδαφίζουν ανελέητα τις εργασιακές σχέσεις και τα κοινωνικά κεκτημένα στην Ε.Ε.
Ιδιαίτερα η Άνγκελα Μέρκελ επιθυμούσε διακαώς την παρουσία του Προέδρου της ΓΣΕΕ στη συνάντηση προκειμένου να εκπέμψει (δήθεν) μια εικόνα διαλόγου με τα ελληνικά συνδικάτα και ανοχής απ’ αυτά.
Στόχος της Α. Μέρκελ να φιλοτεχνήσει, όσο αυτό είναι δυνατό, μια διαφορετική εικόνα προς τον κόσμο της εργασίας στην Ευρώπη από το μισητό πρόσωπο μιας αδίστακτης, αντιδραστικής εξουσίας του χρηματιστικού και πολυεθνικού κεφαλαίου, το οποίο αντιπροσωπεύει.
Αυτόν τον ρόλο εξαιρετικής υπηρεσίας προς την κα. Μέρκελ έτρεξε, ως έτοιμος από καιρό, να προσφέρει «ανιδιοτελώς» ο Γ . Παναγόπουλος.
Που θα το περίμενε ποτέ η Α. Μέρκελ να έχει μετατρέψει σχεδόν σε «αποικία» την Ελλάδα και να βρίσκεται ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ να κάνει δημόσιες σχέσεις μαζί της, εκφράζοντας κατά τα άλλα τις διαφωνίες του με την πολιτική της.
Άλλωστε η έκφραση της απαραίτητης διαφωνίας είναι το απαραίτητο άλλοθι για να καταστήσει πειστικό το διάλογο, δίνοντάς του επίχρισμα αντιπαράθεσης.
Δυστυχώς αυτή είναι η σημερινή ηγετική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ: Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός γίνεται, σε τελευταία ανάλυση, και συνδικαλισμός των αντιδραστικών κρατούντων στην Ε.Ε.! Επιχειρεί (ματαίως) να εξωραΐσει «έξυπνα» το κοινωνικό πρόσωπό τους!
Η φράση του Γ. Παναγόπουλου μετά τη συνάντηση με την Α. Μέρκελ «δε θέλουμε λεφτά, μόνο αέρα να ανασάνουμε» τα λέει όλα.
Είναι όλα τα λεφτά απέναντι σε εργαζόμενους και άνεργους στη χώρα μας που πένονται και εξαθλιώνονται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου