Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Το Φόρεϊν Όφις και η τουρκική τίγρη



ΟΙ «ΦΙΛΟΙ» ΚΑΙ «ΣΥΜΜΑΧΟΙ» ΜΑΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΟΝ ΘΥΤΗ ΜΕ ΔΥΟ ΚΡΑΤΗ

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΝ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ. ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΑΛΑΙΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΣΤΟΝ ΘΥΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

«Ο Ερντογάν και οι αξιωματούχοι του μιλούν ανοικτά για «Τζιχάντ» και αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας υπό κυριαρχία ενός νέου ισλαμικού χαλιφάτου… Παρόλα ταύτα ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι συνεχίζουν να θεωρούν την Τουρκία ως αξιόπιστο σύμμαχο του ΝΑΤΟ»

Η έκδοση της «Σημερινής» της περασμένης Κυριακής περιείχε σημαντικές αναφορές, τις οποίες πρέπει να καταγράψουμε:
Σάββας Ιακωβίδης – «…Ο πατέρας της νίκης, Τσώρτσιλ, είπε κάποτε: «Δεν συζητάς με μια τίγρη, έχοντας το κεφάλι σου μέσα στο στόμα της». Από την εποχή του Μακαρίου μέχρι σήμερα, η ηγεσία της Κύπρου επιχειρεί να συζητήσει με τον Τούρκο κατακτητή, ενώ ήδη το κεφάλι και το σώμα της είναι μέσα στο στόμα της τουρκικής τίγρεως, η οποία ετοιμάζεται για το τελικό στάδιο, αυτό της κατάποσης της νήσου…» («Ο Πλαστήρας, τα πλοιάρια του Χερβούργου και η ανύπαρκτη ασφάλεια του Ελληνισμού», «Σημερινή», 22.4.2018).
Κ. Ν. Χατζηκωστής – «…Αλίμονο σ’ αυτούς που αδυνατούν να προστατεύσουν την Κυριαρχία τους. Τη χάνουν την ώρα που οι «φίλοι» και οι «σύμμαχοι» καλούν σε ψυχραιμία το θύμα, ενώ παρασκηνιακά βοηθούν τον θύτη… Τα συμφέροντα αυτών των υποθετικών φίλων βρίσκονται στην Τουρκία…» («Ο ψοφοδεϊσμός», «Σημερινή», 22.4.2018).
Matthew Kidd – «Φεύγει με… ελπίδες – Διασυνδέει το φυσικό αέριο με τη λύση ο απερχόμενος Ύπατος Αρμοστής του Ηνωμένου Βασιλείου», έγραψε στο ειδησεογραφικό της η συνάδελφος Μικαέλλα Λοΐζου, καταγράφοντας απαντήσεις του κ. Matthew Kidd στο «Σίγμα», σε ερωτήσεις του Διευθυντή Ενημέρωσης του Συγκροτήματος Δίας, κ. Γιάννη Καρεκλά.
Κατ’ αρχήν σε καμία περίπτωση ο αποχωρών ΄Υπ. Αρμοστής δεν αναφέρθηκε στις δύο τουρκικές και συνεχιζόμενες τουρκικές εισβολές, που είναι το μείζον θέμα του Κυπριακού, και όχι η μοιρασιά του φυσικού αερίου (!), σε Έλληνες πρόσφυγες που διεκδικούν την επιστροφή τους στις καταπατημένες και κλεμμένες περιουσίες τους κ.λπ. Είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Kidd, ότι «πρέπει και οι δύο (ηγέτες) να εξηγήσουν στους δικούς τους «λαούς»», υπονοώντας τα δύο κράτη. (Όπως ακριβώς έθεσε τα πράγματα ο κ. Κ. Ν. Χατζηκωστής).
Και μη νομίσετε ότι ήταν τυχαία η αναφορά σε «λαούς». Η δε διασύνδεση που έκανε της εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου με τη λύση, ακριβώς υπονοεί καθαρά την λύση δύο κρατών και τη μοιρασιά του πλούτου με τους «δύο λαούς». (Υπενθυμίζεται ότι ήταν το Φόρεϊν Όφις που από τις 3.1.1964 ετοίμαζε ανασύσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε δύο συνιστώντα κράτη). Επαίνεσε την… βοήθεια που προσφέρει η Βρετανία, τονίζοντας: «Εμείς νομίζουμε ότι, με τις επαφές που έχουμε, μπορούμε να συνεισφέρουμε στην ανάπτυξη ιδεών, λύσεων, θέσεων που μπορούν όλα μαζί να φέρουν πιο κοντά τη λύση».
To Φόρεϊν Όφις ξανά στις ράγες των τουρκικών θέσεων
Για τις επαφές που επικαλείται ο ΄Υπ. Αρμοστής (και οι προϊστάμενοί του στο Φόρεϊν Όφις), και τη διασύνδεση της λύσης με το φυσικό αέριο, ως «ιδέες λύσεων και θέσεων», δηλαδή για μοιρασιά του πλούτου της Κύπρου με τον θύτη και τους Τ/κ και αναγνώριση από μέρους μας των τετελεσμένων των δύο τουρκικών εισβολών, έγραψε η «Ελευθερία» Λονδίνου στις 18 Απριλίου 2018: Tο «Φόρεϊν Όφις ξανά στις ράγες των τουρκικών θέσεων για την κυπριακή ΑΟΖ».
Αναφερόμενη η εφημερίδα στο λεκτικό απάντησης του Φόρεϊν Όφις σε επιστολή ομογενών (σε πλήρη ταύτιση βεβαίως βρίσκονται οι δηλώσεις Matthew Kidd), η εφημερίδα εξήγησε ότι το Φόρεϊν Όφις ναι μεν λέγει ότι αναγνωρίζει το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να ασκεί τα κυριαρχικά και νόμιμα δικαιώματά της ως προς την εξερεύνηση και αξιοποίηση των φυσικών της πόρων, θέτει όμως έναν όρο γι’ αυτήν την ανάπτυξη.
Προτρέπει «όλες τις πλευρές» να αναζητήσουν τρόπους, με τους οποίους η ανάπτυξη «να υποστηρίξει την αναζήτηση λύσης του Κυπριακού». Λέξη-κλειδί είναι η «αναζήτηση» λύσης. Είναι αυτό ακριβώς που απαιτεί η Άγκυρα και η τ/κ ηγεσία, έγραψε η εφημερίδα, δηλαδή το φυσικό αέριο να τεθεί στο τραπέζι των συνομιλιών για την εξεύρεση/αναζήτηση λύσης.
Ατιμωρησία και παρανομία στα κατεχόμενα
Και όλα αυτά από τους «φίλους» και «συμμάχους» στο Φόρεϊν Όφις, καθώς γι’ ακόμα μια χρονιά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε τη νέα του έκθεση για τις καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην οποία καλύπτει τα τεκταινόμενα τόσο στην κατοχική Τουρκία όσο και τις παρανομίες, καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ατιμωρησίας στα κατεχόμενα. Με τους οποίους ο κ. Matthew Kidd και το Υπουργείο του προτρέπουν την Κύπρο να «αναζητήσει» λύση. Μέσω της δικής τους βρετανο-τουρκικής (από το 1956) ρατσιστικής δι-κοινοτικής, δι-ζωνικής ομοσπονδίας = δύο κρατών για μοιρασιά της Κύπρου με τον θύτη Τουρκία.
Γράφει η αμερικανική έκθεση μεταξύ πληθώρας άλλων: «Η κυβέρνηση (τουρκική) συνεχίζει να λαμβάνει ελάχιστα μέτρα για την έρευνα και τιμωρία μελών των σωμάτων ασφαλείας και άλλων αξιωματούχων που κατηγορούνται για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ατιμωρησία… Οι Αρχές προσήψαν κατηγορίες εναντίον πολιτών, περιλαμβανομένων και παιδιών, γιατί πρόσβαλαν Τούρκους ηγέτες και τον «Τουρκισμό»… περιορισμός στην ελευθερία έκφρασης, λουκέτο σε ΜΜΕ, φυλακίσεις δημοσιογράφων και ποινικοποίηση κριτικής κυβερνητικών αξιωματούχων και της πολιτικής της κυβέρνησης…».
www.state.gov/documents/organization/277471.pdf
Ερντογάν, «ένας Τούρκος Μπιν Λάντεν»
Και όλα αυτά από τους «φίλους» και «συμμάχους» στο Φόρεϊν Όφις, καθώς από γειτονικό πανεπιστήμιο στο Ισραήλ προειδοποιούν με τα πιο μελανά χρώματα για το μέλλον της κατοχικής Τουρκίας, της περιοχής αλλά και της ανθρωπότητας, με τίτλο «Η ισλαμοποίηση της Τουρκίας».
Ένα απόσπασμα του άρθρου: «Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζίπ Τ. Ερντογάν προωθεί την πολιτική ισλαμοποίηση του εκπαιδευτικού του συστήματος για να δημιουργήσει μια «γενεά ευσεβών»… Η διεθνής κοινότητα πρέπει να σταματήσει τη δημιουργία «Τούρκου Μπιν Λάντεν» με μια απολυταρχική κυριαρχία στο πρότυπο της Αλ-Κάιντα. Το τουρκικό καθεστώς σταδιακά εξελίσσεται σε μια πολύ πιο επικίνδυνη μορφή αυτής της οργάνωσης… Η διαφορά με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν είναι ότι ηγείται μιας χώρας με σημαντική γεωπολιτική σημασία και όχι μιας στρατιωτικής ομάδας σκορπισμένης στα βουνά του Αφγανιστάν…».
Το άρθρο επισημαίνει ότι ο Ερντογάν, με την αυξανόμενη παράνοια της απολυταρχίας που τον διακατέχει, είναι επικίνδυνος όχι μόνο για τη περιοχή αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο, και ότι προσπαθεί να αφήσει πίσω του μια κληρονομιά που θα κρατήσει για αιώνες και προς τούτον τον σκοπό χρησιμοποιεί το εκπαιδευτικό σύστημα για να σπείρει τον σπόρο που θα θερίσει αργότερα…
https://besacenter.org/perspectives-papers/islamization-turkey/
Και όλα αυτά από τους «φίλους» και «συμμάχους» στο Φόρεϊν Όφις, καθώς αναρτήθηκε από το Αμερικανικό Κέντρο Πολιτικής και Ασφάλειας στην Washington DC ένα βιβλίο 198 σελίδων, όπου εντοπίζεται ότι κάποιοι αμερικανικοί κύκλοι άρχισαν έστω και αργά να στρέφονται εναντίον της Τουρκίας. «Κανένας τίμιος παρατηρητής των γεγονότων στη Μέση Ανατολή δεν μπορεί να αγνοήσει τις εχθρικές πολιτικές του Ερντογάν (γράφει το βιβλίο).
Στην Τουρκία κυβερνά κατά πολύ ως ένας τύραννος, καταπατώντας το σύνταγμα, φυλακίζοντας χιλιάδες, στο εξωτερικό δε αυξάνοντας τις ρητορικές του με απειλές εναντίον της Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ, τα Βαλκάνια και τη Γαλλία, ακόμα και καθώς ο τουρκικός στρατός προχωρεί στη Συρία και αρπάζει περιοχές των Κούρδων που υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες…
Ο Ερντογάν και οι αξιωματούχοι του μιλούν ανοικτά για «Τζιχάντ» και αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας υπό κυριαρχία ενός νέου ισλαμικού χαλιφάτου… Παρόλα ταύτα ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι συνεχίζουν να θεωρούν την Τουρκία ως αξιόπιστο σύμμαχο του ΝΑΤΟ. Δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί το μέγεθος της ισλαμικής μεταμόρφωσης της Τουρκίας και του μέχρι σήμερα τοπίου της Μέσης Ανατολής…».
www.centerforsecuritypolicy.org/wp-content/uploads/2018/04/Turkey_Final.pdf .
Σε όλα αυτά, δυστυχώς, οι «φίλοι» και «σύμμαχοί» μας στο Φόρεϊν Όφις κλείνουν τα μάτια, αν και γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλο τις πραγματικότητες. Και επιμένουν να εκπληρώσουν παλαιές υποσχέσεις και συμφωνίες που πρόσφεραν στον θύτη Τουρκία πριν από δεκαετίες για τα δικά τους συμφέροντα, αφού του άνοιξαν την πόρτα το 1974…
Ρυμούλκηση από τους «κηδεμόνες»
Όπως έγραψε ο βετεράνος δημοσιογράφος και πρώην αρχισυντάκτης της «Σημερινής», Σάββας Ιακωβίδης (και αγνοώντας τον δικό τους πατέρα της νίκης, Τσώρτσιλ), οι του Φόρεϊν Όφις επιμένουν να κρατούν το κεφάλι της Κύπρου στο στόμα της τίγρεως (εκεί όπου οι ίδιοι συνέτειναν να βρίσκεται), γνωρίζοντας πρώτοι ότι αυτή ετοιμάζεται για το τελικό στάδιο. Καθώς από την εποχή του Μακαρίου μέχρι σήμερα κατάφεραν ως «κηδεμόνες» να ρυμουλκούν τις ηγεσίες της Κύπρου στο να συζητούν με τον Τούρκο κατακτητή, εφόσον και οι τελευταίες απεδείχθησαν ομαδικά και η καθεμιά ξεχωριστά (με κάποια εξαίρεση τον μ. Σπ. Κυπριανού) κατώτερες των περιστάσεων…
Τις περιέγραψε από γνώση, εξάλλου, ο αρθρογράφος, συγγραφέας εκδότης της εφημερίδας «Σημερινή», και πρόεδρος του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ κ. Κ. Ν. Χατζηκωστής στο άρθρο του: -«…Αλίμονο σ’ αυτούς που αδυνατούν να προστατεύσουν την Κυριαρχία τους. Τη χάνουν την ώρα που οι «φίλοι» και οι «σύμμαχοι» καλούν σε ψυχραιμία το θύμα, ενώ παρασκηνιακά βοηθούν τον θύτη… Τα συμφέροντα αυτών των υποθετικών φίλων βρίσκονται στην Τουρκία… Η Κυβέρνηση και οι πολιτικές ηγεσίες της Κύπρου ανησυχούν, αλλά απρακτούν. Ζουν παθητικά και βολεύονται με την τραγική ψευδαίσθηση ότι κάποιοι, από κάπου, με κάποιον τρόπο, θα μας σώσουν. Ο ψοφοδεϊσμός δεν λειτούργησε στο παρελθόν. Δεν λειτουργεί και σήμερα…».
ΦΑΝΟΥΛΑ ΑΡΓΥΡΟΥ
Ερευνήτρια/δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου