Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

H LARA CROFΤ της Αριστεράς μας κόβει την ανάσα!

Kαι την κυβέρνηση πήραμε και την εξουσία κατακτήσαμε και στα σαλόνια μπουκάραμε!

Εξαφάνισε την Έφη Αχτσιόγλου, για την ακρίβεια την περιόρισε στα κυβικά της-βλέπε ταγαροπλατεία Εξαρχείων. Την ίδια στιγμή εκείνη, η Betty, γκρεμίζει μία μετά την άλλη τις πόρτες των σαλονιών, εξίσου φουριόζα με την Lara Croft.
Οσοι αναρωτιούνται ποιος είναι ο διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του Σύριζα, η απάντηση βρίσκεται στο πρόσωπο της αναγεννημένης συζύγου του.
Γράφει η Ιόλη Πιερίδη
Η Mπέτυ στυλιστικά και επικοινωνιακά έχει εκτοξευθεί στην κλίμακα της ιεράρχησης του σχετικού lifestyle: Μπορεί να κοιτάζει πλέον κατάματα τις Ιέρειες του στυλ όπως η Μαριάννα Λάτση, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η Γιάννα Αγγελοπούλου.
Οχι μόνο κατέκτησε την διακυβέρνηση αλλά και την εξουσία ενώ είναι η νέα ανερχόμενη ήρεμη δύναμη της εγχώριας ελιτ. Εάν δεν επρόκειτο να διαδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα θα μπορούσε κάλλιστα να αναλάβει την διεύθυνση της
Vogue.
Aν κάτι πρέπει να αναγνωρίσουμε τόσο στον Αλέξη όσο και στην σύζυγό του είναι την αποφασιστικότητά τους να εξελιχθούν για να παραμείνουν για πάντα στην εξουσία ή σε απόσταση αναπνοής.
Ακόμη και το πάθος του πρωθυπουργού να μάθει αγγλικά, να αλλάξει το ντύσιμό του και τους επικοινωνιακούς κώδικές του, αποδεκνύουν ότι τα δίνει όλα για την εξουσία. Οτι δηλαδή κάνουν όλοι σχεδόν οι ηγέτες του πλανήτη.
Παλαιότερα βλέπαμε την Μπέτυ με απλά φορέματα και ίσια πέδιλα στο Ηρώδειο και στην Επίδαυρο. Τα μαλλιά απλώς στεγνωμένα με το πιστολάκι της. Καμμία σχέση με τις νέες της εμφανίσεις. Μια νέα Μπέττυ ανέτειλλε αποφασισμένη για όλα. Ακόμη και να διαδεχθεί τον σύζυγό της στην ηγεσία του Σύριζα.



Και να σκεφθείτε ότι αυτό το κορίτσι υπήρξε κάποτε  δυναμική φωνή της ΚΝΕ! Ηταν το πρώτο που μοιράστηκε με τον Αλέξη Τσίπρα. Η σχέση τους άνθισε, όταν ήταν κι οι δυο 17άρηδες στο Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων, μέσα από την κοινή αγάπη τους για την ΚΝΕ και τους κοινωνικούς αγώνες, σε εποχές που και οι δύο ονειρεύονταν να αλλάξουν τον κόσμο.

Τα ενδιαφέροντα τους ήταν κοινά ακόμα και στο αντικείμενο των σπουδών τους, καθώς και οι δύο προτίμησαν το Πολυτεχνείο. Εκείνη πέρασε στο Πολυτεχνείο στην Πάτρα στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, ο σημερινός πρωθυπουργός τότε σπούδαζε στο Πολυτεχνείο στην Αθήνα.
Στην Πάτρα η φοιτήτρια Μπαζιάνα παρέμεινε ενεργή, μαχητική και δραστήρια στο φοιτητικό κίνημα, κι όταν η ΚΝΕ έληξε και γι’ αυτήν και ξεκίνησε η νέα περίοδος στον Συνασπισμό, παρέμεινε μαχητική, μέχρι που ο Αλέξης Τσίπρας άρχισε να ανέρχεται στο κόμμα. Κάπου εκεί, η μαχητική Μπέτυ έκανε ένα βήμα πίσω, ώσπου να ξαναβγεί στο προσκήνιο.

Στο βιογραφικό της θα βρεις παντού να αναφέρεται η φράση «κόρη βιοπαλαιστών». Προέρχεται από μια οικογένεια των Σοφάδων της Καρδίτσας που είχε παράδοση στην Αριστερά, στην οποία εντάχθηκε και η ίδια από το σχολείο. Κι ως μέλος της ΚΝΕ ανήκε στα πιο μαχητικά, το ίδιο αργότερα στο Συνασπισμό.

Οταν έκανε το μεταπτυχιακό της στο Πανεπιστήμιο στην Πάτρα, είχε ξεκινήσει μεγάλο αγώνα, προσφεύγοντας το 2003 στη Δικαιοσύνη εναντίον καθηγητή της, τον οποίο είχε κατηγορήσει ότι ιδιοποιήθηκε την πνευματική της εργασία και υπεξαίρεσε αμοιβές της (σε ερευνητικό πρόγραμμα του ΟΤΕ). Παρά την αδιαλλαξία του πανεπιστημίου απέναντί της και την υποστήριξη που προσέφερε στον καθηγητή, επέμεινε μέχρι που δικαιώθηκε στο δικαστήριο, σε μια πολυσυζητημένη υπόθεση, η οποία άνοιξε ένα ολόκληρο ζήτημα σχετικά με το πώς λειτουργούν κάποια πράγματα στα Πανεπιστήμια. Δικηγόρος της σε εκείνη την υπόθεση ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Σύμφωνα με τις τότε καταγγελίες της, είχε πέσει θύμα εκμετάλλευσης -κάτι που ποτέ δεν δέχτηκε ο καθηγητής της.

Από το προσκήνιο των αγώνων, αλλά κι από την καριέρα της ως ηλεκτρολόγος μηχανικός αποτραβήχτηκε όταν χρειάστηκε να στηρίξει τη σταδιοδρομία του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και βέβαια να μεγαλώσει τα παιδιά της -ο πρώτος γεννήθηκε το 2010, ο δεύτερος το ’12.
Το προσωπικό της δίκιο, τα «θέλω» και οι «επιδιώξεις» των τελευταίων χρόνων δείχνουν απόλυτα ταυτισμένες με αυτές της οικογένειας. Με την ανάγκη κάλυψης ενός νέου ρόλου όχι μόνο για εκείνην, αλλά και για την Ελλάδα: αυτόν της συντρόφου του πρώτου πρωθυπουργού της Αριστεράς στην ιστορία.
Οχι, η λέξη σύντροφος δεν είναι τυχαία. Μπορεί να είναι μαζί από παιδιά, όμως δεν έχουν κάνει γάμο, αλλά έχουν συνάψει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης. Κατά τα άλλα δίνουν την εικόνα μιας μάλλον παραδοσιακής οικογένειας -αριστερών 40άρηδων.


Για τις διακοπές και τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού αγαπάει την Αίγινα. Μόνιμο καλοκαιρινό στέκι των τελευταίων χρόνων είναι επίσης το Ρέθυμνο, η περιοχή Ροδάκινο, όπου η οικογένεια τα τελευταία χρόνια έκανε διακοπές.


 https://kourdistoportocali.com/news-desk/h-lara-croft-tis-aristeras-mas-kovi-tin-anasa/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου