Ρατσισμός και ξενοφοβία – Το νέο «σχέδιο μίσους» της Αριστεράς

Και τώρα, μια ακόμη συζήτηση για ρατσισμό στην Ελλάδα με αφορμή την υπόθεση των σχολείων του Ωραιοκάστρου. Οι γονείς αποφάσισαν ομόφωνα ότι στο σχολείο τους δεν πρέπει να πάνε προσφυγόπουλα γιατί φοβούνται μεταδοτικές ασθένειες. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, 22.000 παιδιά προσφύγων θα μπορέσουν να διδαχθούν την ελληνική γλώσσα και ορισμένα βασικά μαθήματα και να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία.
Υπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν ότι δεν μπορείς να πετάξεις στον Καιάδα μικρά παιδάκια και καλό είναι να έχεις ένα σχέδιο, έστω μερικής ενσωμάτωσης.
Άλλοι, πιο μετριοπαθείς εκτιμούν ότι αυτό το σχέδιο θα πρέπει να εφαρμοστεί με προσοχή και χωρίς ακρότητες.
Υπάρχουν βεβαίως και οι ακραίοι, οι πραγματικά ρατσιστές που δεν θα είχαν
κανένα πρόβλημα να βλέπουν παιδάκια στο δρόμο να πεθαίνουν και να τους δίνουν και μια κλωτσιά από πάνω γιατί δεν είναι Ελληνόπουλα. Παρ’ ότι ορισμένοι απ’ αυτούς δεν έχουν δει ούτε ζωγραφιστό πρόσφυγα και ζουν με βάση την ιδεολογία του ναζισμού περί εθνικής καθαρότητας.
Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε δύο πράγματα: Το πρώτο ότι σχεδόν όλη η Ελλάδα μια χώρα προσφύγων είναι. Ειδικά στο Ωραιόκαστρο εγγόνια και παιδιά ξεριζωμένων από τη Μικρά Ασία είναι. «Τουρκόσπορους» τους έλεγαν το 1922 και τους πέταγαν με τις κλωτσιές οι «ντόπιοι». Για να φτάσουν οι γονείς να μη θέλουν τώρα προσφυγόπουλα δίπλα τους δε μπορεί κάποιο δίκιο θα έχουν ή τουλάχιστον δεν είναι τόσο… ρατσιστές όπως τους κατηγορούν οι «αριστερούληδες προοδευτικοί».
Το δεύτερο είναι ότι πως τον ρατσισμό και την ξενοφοβία δεν την ανακαλύπτεις ξαφνικά. Και υπόβαθρο υπάρχει και ενέργειες που την υποδαυλίζουν. Η κυβέρνηση αυτή έχει κάνει τα πάντα προκειμένου αφενός να «χορηγήσει» τους επαγγελματίες ρατσιστές κι αφετέρου να βγάλει από τα ρούχα τους και τους Έλληνες που είναι φιλόξενοι, φιλήσυχοι κι εν πάση περιπτώσει κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει για ρατσισμό.
Έχουμε πολλές φορές γράψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο καλύτερος χορηγός της Χρυσής Αυγής και των πιο ακραίων κι επικίνδυνων κινημάτων. Έχει κάνει τα πάντα προκειμένου να φτιάξει το υπόβαθρο ώστε να διχαστεί η Ελλάδα για μια σειρά από ζητήματα. Από τα διόδια και τους φόρους που κάποτε δεν πλήρωνε ούτε ο πρωθυπουργός, μέχρι το μεταναστευτικό το οποίο διαχειρίστηκαν με άθλιο τρόπο και τώρα θερίζουν τις θύελλες.
Η κυβέρνηση έκανε τα πάντα να φέρει όσο το δυνατόν περισσότερους μετανάστες στην Ελλάδα. Δεν κατάφερε σε καμιά περίπτωση να περιορίσει το φαινόμενο, αντιθέτως τους έδωσε και «βίζα» διά στόματος κυρά Τασίας.
Κι αφού γέμισε η χώρα με πάνω από 60.000 πρόσφυγες και μετανάστες, έπρεπε κάπου να τους φιλοξενήσει. Ούτε να τους πνίξει μπορούσε, ούτε να τους εξαφανίσει, ούτε να τους στείλει πίσω. Τι έκαναν λοιπόν ο Μουζάλας και οι υπόλοιποι; Εξασφάλισαν καλούς χώρους φιλοξενίας ή τους πέταξαν σε πρόχειρα hot spot κάτω από άθλιες συνθήκες; Εξασφάλισαν την υγειονομική τους προστασία; Εμβολίασαν τα παιδιά και τους μεγάλους, τους έδωσαν την αίσθηση ότι μπορούν να «ενσωματωθούν»; Ή μήπως συνεχίζουν να τους χρησιμοποιούν για επικοινωνιακούς λόγους και για να δείξουν πόσο προοδευτικοί κι ευαίσθητοι είναι;
Αν υπήρχε μια στοιχειώδης οργάνωση, αν είχαν ανοίξει τα κλειστά στρατόπεδα του Καμμένου, αν υπήρχαν προγράμματα υγιεινής και μιας καλής φιλοξενίας (εφόσον δεν μπορούμε να τους διώξουμε) δεν θα ήταν και καλύτερη η κατάσταση;
Ας πούμε ότι ορθώς ο Φίλης έκανε ένα πρόγραμμα, με κονδύλια από την ΕΕ, για να τους ενσωματώσει στις σχολικές μονάδες. Πήρε τις στοιχειώδεις προφυλάξεις γι’ αυτό; Έχει κάνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να μην υπάρξουν επιδημίες που θα προκαλέσουν τεράστια προβλήματα; Ο Πολάκης αντί να τα βάζει με όλο τον κόσμο έχει κάνει κάποιο σχέδιο για τον εμβολιασμό των προσφυγόπουλων;
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα παιδιά προσφύγων θα πηγαίνουν στο σχολείο μετά τις 2 το μεσημέρι, όταν θα φεύγουν τα Ελληνόπουλα. Αλλά θα χρησιμοποιούν τις ίδιες τάξεις, τους ίδιους χώρους. Έγινε λοιπόν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ώστε να αρθούν οι όποιες επιφυλάξεις ή αντιδράσεις έχουν οι γονείς; Πώς μπορείς να κατηγορήσεις τόσο εύκολα έναν γονιό για ρατσιστή και ξενοφοβικό όταν το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η υγεία του παιδιού του;
Η Αριστερά ξαναπαίζει ένα ακόμη παιχνίδι που έχει παίξει κατά καιρούς. Της ιδεολογικής τρομοκράτησης της διαφορετικής φωνής. Όποιος ανησυχεί γιατί η χώρα έχει γίνει χάος, είναι ρατσιστής. Όποιος λέει ότι κάτι πρέπει να γίνει με τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους είναι ξενοφοβικός. Του κολλάς μια στάμπα του… παλιοέλληνα που δεν ενδιαφέρεται για τους άλλους και είναι αφιλόξενος και καθάρισες.
Όμως, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποδαυλίζει τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Οι «επαγγελματίες» που κάνουν πολιτικές καριέρες με τις ακραίες θέσεις τους, παίρνουν το «δωράκι» που τους κάνει ο κάθε Τσίπρας και ο κάθε Φίλης και βγαίνουν στην επιφάνεια. Οι μεγάλοι χαμένοι;
Η Ελλάδα που δείχνει ένα σκληρό και αφιλόξενο πρόσωπο, αν και δεν είναι αλήθεια.
Οι Έλληνες που διχάζονται για ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα που αλλιώς θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί.
Και οι πρόσφυγες που είναι απομονωμένοι, διωγμένοι από παντού με χιλιάδες μικρά παιδιά να μην έχουν στον ήλιο μοίρα γιατί η πολιτεία είναι ανίκανη να εκπονήσει ένα σοβαρό σχέδιο για να τους βοηθήσει.
Το μεταναστευτικό, το λέγαμε από παλιά, είναι η βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας. Μας έλεγαν ακραίους. Ας δούμε λοιπόν πώς η Αριστερά του Κολωνακίου θα αντιμετωπίσει τώρα το μίσος.


 http://www.antinews.gr