Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Γιατί δεν απαντάει καθαρά η ΝΔ;

Αν μη τι άλλο, ο πρωθυπουργός είχε το πολιτικό σθένος να δηλώσει πως «το μάθημα των Θρησκευτικών δεν μπορεί πια να έχει ομολογιακό χαρακτήρα αλλά ούτε οι ώρες του μειώνονται, ούτε μάθημα επιλογής γίνεται, ούτε χάνεται η αναφορά στο ορθόδοξο θρησκευτικό δόγμα». Μπορεί να μην συμφωνούμε καθόλου με την τοποθέτησή του, μπορεί (και θα) να του κοστίσει πολιτικά, ωστόσο είναι απολύτως ξεκάθαρη.

Η δίγλωσση αναφορά του αρχηγού της ΝΔ δεν κατέγραψε σαφή θέση επί του ζητήματος. Οι "συντηρητικοί" θέλοντας να "τα έχουν καλά με όλους" προτίμησαν να παρουσιάσουν ένα σχέδιο "ουδέτερο", "άχρωμο" και "άοσμο", με σκοπό την μεγαλύτερη δυνατή άγρα ψήφων. Μίλησαν για τις αναχρονιστικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ -που φυσικά δεσμεύτηκαν πως θα καταργήσουν-, είπαν πως πρέπει «ο κάθε Έλληνας να θέλει και να επιλέγει το καλό δημόσιο σχολείο», έδωσαν έμφαση στα αριστεία, στην αξιολόγηση, στην αξιοκρατία και στα πρότυπα σχολεία, τόνισαν την ανάγκη σύνδεσης της εκπαίδευσης με τις ανάγκες της αγοράς, έδωσαν και προεκλογικές υποσχέσεις για την επαναφορά του νόμου Διαμαντοπούλου και για ενέργειες αυτονόμησης των πανεπιστημίων ώστε κάθε ίδρυμα να λαμβάνει αποφάσεις με βάσεις τις ανάγκες του, αλλά μέχρι εκεί.

Απέφυγαν να τοποθετηθούν επί της ουσίας παρά τις προκλήσεις του πρωθυπουργού, που ρώτησε ευθέως, και μάλιστα δύο φορές, ποια είναι η θέση της ΝΔ και του αρχηγού της σχετικά με το εάν το μάθημα των Θρησκευτικών θα πρέπει να έχει ομολογιακό χαρακτήρα. Ο αρχηγός της ΝΔ, γνήσιος γόνος μια καθαρά αντιεκκλησιαστικής οικογενείας, δεν απάντησε προφανώς γιατί δεν τολμάει να ομολογήσει πως το (απο)κόμμα του, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, ξεκίνησαν την απαξίωση όχι μόνο του μαθήματος, αλλά και της Πίστεως.

Αυτές είναι οι πολιτικές επιλογές που έχουν οι Έλληνες: Είτε ευθέως, ή υποκριτικά, να αρνηθούν την Πίστη και τις Αξίες του Έθνους! Υπάρχει κι άλλη μία επιλογή, αλλά θέλει κόπο, συναίσθηση και κυρίως ... κότσια!

Αρκεί να σκύψουμε το κεφάλι και να ζητήσουμε συγνώμη ως Έθνος, παρακαλώντας να μας λυπηθεί ο Θεός και να επιτρέψει να αναβιώσει η πολιτική του Μοναδικού Έλληνα Κυβερνήτη, του Ιωάννου Α. Καποδίστρια. Αλλιώς είμαστε χαμένοι!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου