Kράτος κολλητών και φίλων

Περί αξιοκρατίας ο λόγος και περί φεμινισμού τον οποίον θυμήθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θέλοντας με τον τρόπο αυτό να υπερασπιστεί το γεγονός ότι τρεις Συριζαίοι, μεταξύ των οποίων και η σύζυγος βουλευτή, θα βρίσκονται στο Συμβούλιο του «κατοχικού» ταμείου.
Πριν πολλά χρόνια η κυβέρνηση Καραμανλή λοιδωρήθηκε για τους «κουμπάρους» και δικαίως. Όπως είναι σωστό ότι χτυπήθηκαν και όσες κυβερνήσεις καταπάτησαν κάθε έννοια αξιοκρατίας και διόρισαν συγγενικά πρόσωπα και κολλητούς σε καίριες θέσεις. Και για να πούμε την αλήθεια το κορυφαίο έργο του ΠΑΣΟΚ και η προσφορά στην πατρίδα ήταν ο «νόμος Πεπονή» και το ΑΣΕΠ. Όμως, στις θέσεις εκείνες που δεν απαιτούνται
διαγωνισμοί και κριτήρια πάντα γίνονταν ρουσφέτια. Όπως στην περίπτωση της κ. Όλγας Χαρίτου, τραπεζικού στο επάγγελμα η οποία μπήκε στο υπερ-Ταμείο λόγω της φιλικής σχέσης της με τον Αλέξη Τσίπρα και την παρέα της Αίγινας. Γιατί μη μου πείτε ότι δεν υπήρχαν άξιοι τεχνοκράτες για να καλύψουν τη θέση. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κανένα αντιφεμινιστικό κίνημα. Δεν είναι κατακριτέο ότι είναι γυναίκα αλλά ότι είναι γυναίκα βουλευτή.
Κι αν αυτό συνέβαινε σε μια άλλη κυβέρνηση της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ θα έπεφταν και τα τσιμέντα, μέσα κι έξω από τη Βουλή.
Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ψεκασμένοι έχουν παράδοση στο σπορ. Σύζυγος υπουργού είναι η κυρά Τασία Χριστοδουλοπούλου. Σύντροφος υπουργού είναι η γενική γραμματέας κ. Πέρκα. Σύντροφος της Δούρου επικεφαλής στην ΕΥΔΑΠ. Η Χρυσοβελώνη διόρισε την κόρη της, ο ξάδερφος του πρωθυπουργού είναι πρώτη μούρη στο υπουργείο Εξωτερικών, ο αδερφός της Δούρου έχει μόνιμα θέσεις συμβούλου σε υπουργεία, ο αδερφός της Κουντουρά έχει βολευτεί από την υπουργό, και η σύζυγος του Παρασκευόπουλου πήρε θέση, και τα ανίψια του Βούτση και οι διάφοροι Καρανίκες που είναι παντελώς άσχετοι αλλά καθαρίζουν ένα σωρό λεφτά το μήνα για να δίνουν συμβουλές στους «άμπαλους» υπουργούς.
Όταν λοιπόν έχει τέτοιο παρελθόν και παρών πώς π.χ. να πιστέψει ο κόσμος ότι η σύζυγος του Τσίπρα, η Περιστέρα Μπαζιάνα, έχει τα προσόντα και τις προδιαγραφές να διδάσκει στη Λαμία, μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα ενώ πέρυσι ήταν στην Κοζάνη;
Μπορεί πράγματι η γυναίκα, όπως και οι γυναίκες όλων των υπολοίπων να είναι άξια τέκνα της κοινωνίας. Χάθηκαν όμως τα άνεργα άξια τέκνα που φεύγουν από την Ελλάδα για ένα κομμάτι ψωμί; Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολήθηκε καθόλου με το να τηρήσει τις βασικές αρχές της αξιοκρατίας και να αναζητήσει άξια στελέχη; Κάτι είχε προσπαθήσει ο Γ. Παπανδρέου με το open gov, ασχέτως αν ήταν θολό και μπερδεμένο σύστημα που τελικά χάθηκε.
Αυτή η κυβέρνηση, όμως, η... προοδευτική αριστερά έχει καταφέρει μέσα σε τόσο λίγο χρόνο να εξαφανίσει κάθε έννοια εμπιστοσύνης των πολιτών στο πολιτικό σύστημα. Το κράτος των κολλητών και φίλων δημιουργεί μια αίσθηση αηδίας στον κόσμο, ειδικά στους νέους οι οποίοι βλέπουν να χάνεται κάθε ελπίδα που έχουν να μείνουν στην Ελλάδα και να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο. Κι αυτό ισχύει για όλα τα κόμματα.

 http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/kratos-kolliton-kai-filon/10.110674