Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Ωμός εκβιασμός Βερολίνου σε Αθήνα: "Κλείστε τα σύνορα σας για να βοηθήσουμε στο ασφαλιστικό-λαιμητόμο"

Με ωμό και απροκάλυπτο τρόπο εκβιάζουν πλέον οι Γερμανοί την
κυβέρνηση και της ζητούν να μετατρέψει την Ελλάδα σε “αποθήκη” μεταναστών για να συναινέσουν σε ένα σχέδιο για το ασφαλιστικό το οποίο ούτως ή άλλως διαλύει την κοινωνική ασφάλιση και επιφέρει νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις.
 “Κλείστε τα σύνορα σας προσωρινά και εμείς θα βοηθήσουμε στο ασφαλιστικό” είναι το μήνυμα του Βερολίνου προς την ελληνική κυβέρνηση τη στιγμή που γίνεται μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και μόλις η Ελλάδα δέχθηκε να εμπλακεί το ΝΑΤΟ σε περιπολίες στο Αιγαίο βάζοντας σε κίνδυνο τα κυριαρχικά της δικαιώματα. 
Αυτό εξηγεί και γιατί δεν κλείνει η αξιολόγηση, όπως προέβλεπε..
η συμφωνία και θέλει το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να ανοίξει η συζήτηση ελάφρυνσης του χρέους και να ξεφύγει από τη εσωστρέφεια που δημιουργεί η εκκρεμότητα του ασφαλιστικού το οποίο αργά ή γρήγορα θα περάσει και ίσως μα ακόμη πιο επώδυνες ρυθμίσεις.
 Η Γερμανία λοιπόν και οι Βρυξέλλες κρατούν “ανοιχτό” το θέμα του ασφαλιστικού, δεν καταθέτουν προτάσεις όπως κατηγόρησε τους δανειστές στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με την Α. Μέρκελ και ταυτόχρονα προβάλουν νέες αξιώσεις με αποκορύφωμα χθες τον επικεφαλής της ομάδας του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν ο οποίος ζήτησε νέα μέτρα ύψους 9,5 δισ. ευρώ. 
Ο λόγος; Να εκβιάζουν με σκαιότατο τρόπο την Ελλάδα να κλείσει τα σύνορα της, προκειμένου να μην προωθούνται μετανάστες στην Ευρωπαική Ένωση και να μετατραπεί η χώρα σε ένα ατελείωτο στρατόπεδο συγκέντρωσης από τα νησιά μέχρι τα βόρεια σύνορα.
 Και το ανησυχητικό είναι πώς ίσως η κυβέρνηση έχει αρχίσει να το σκέφτεται, όπως προέκυψε από τις δηλώσεις Δρίτσα, πώς ετοιμάζουμε και σε άλλες περιοχές κέντρα φιλοξενίας μεταναστών για να “διαχυθεί” το βάρος και να μην πέσει σε συγκεκριμένα σημεία. Ποιες είναι αυτές οι περιοχές; Κυρίως όπου υπάρχουν κοντά λιμάνια, όπως στο Βόλο, στην Καβάλα, την Πάτρα, την Καλαμάτα και το Ναύπλιο. Μάλιστα, η απαίτηση αυτή εκ μέρους των Γερμανών για προσωρινό κλείσιμο των συνόρων, που μοιάζει λίγο με το προσωρινό Grexit του κυρίου Σόιμπλε, έρχεται όταν η Ελλάδα έχει δεχθεί να κάνει μία ακόμη υπαναχώρηση στο θέμα της εμπλοκής του ΝΑΤΟ για περιπολίες εντός του Αιγαίου.
 Ήταν μια συμφωνία στην οποία κατέληξαν Μέρκελ-Ερντογάν και ανακοινώθηκε ως τελεσίγραφο στην Αθήνα, η οποία βεβαίως συμφώνησε, θέτοντας προϋποθέσεις και όρους να διασφαλίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα που έγιναν δεκτοί από τη Συμμαχία σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο. Το πόσο θα συμβάλουν τα τέσσερα πλοία της ΝΑΤΟϊκής δύναμης στην αποτροπή της λαθρομετανάστευσης αυτό είναι ένα άλλο θέμα. 
Σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης πολιτικού ρίσκου Teneo Intelligence, που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα, ελάχιστα. Η εταιρεία επισημαίνει πώς στην καλύτερη περίπτωση οι ΝΑΤΟϊκές περιπολίες θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των χειρότερων συνεπειών της παράνομης διακίνησης ανθρώπων. Όλα αυτά, ενώ όπως επισημαίνει το Teneo Int. γιατί η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, επιθυμεί με την εμπλοκή της Συμμαχίας να στείλει ένα μήνυμα στους επικριτές της. 
 Η δε ζέση της υπουργού Αμύνης της Γερμανίας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία τόνισε ότι η ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση πρέπει να αρχίσει το συντομότερο αποδίδεται στο γεγονός ότι προετοιμάζεται να διαδεχθεί την κ. Μέρκελ. Έτσι παίζεται το παιχνίδι. Έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε πειραματόζωο, σε κάθε επίπεδο και επιχειρούν να κρύψουν τις ευθύνες τους είτε αυτές αφορούν στην οικονομική κρίση είτε στο μεταναστευτικό στη χώρας μας. Το ερώτημα είναι οι Έλληνες πολιτικοί τι κάνουν.

www.pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου