Aπό τον Βασίλη Μπόνιο

Aλήθεια, σε ποια χώρα ζούσαν αυτοί οι υποκριτές δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες των ΜΜΕ ώστε περίμεναν τα «ντοκουμέντα» που βλέπουν τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας για να γνωρίζουν το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής.
Δεν ήταν αρκετά τα χαστούκια στην Κανέλλη και ο τραμπουκισμός στην Δούρου, με τον Παπαδάκη να χορεύει επι τόπου την λίμνη των κύκνων και τον Κασιδιάρη να δραπετεύει ανενόχλητος από το μαγαζί της οικογένειας Κυριακού που μεγάλωσε γενιές και γενιές με τα πάθη της ευρύτερης οικογένειας για την ωραία και χυμώδη Ελένη Μενεγάκη;
Τουλάχιστο ο Χρυσοχοίδης (σε μια από τις δυνατές πολιτικά και ανθρώπινα στιγμές του) δήλωσε στους μαχαιροβγάλτες όπως τους αποκάλεσε ότι τους γνωρίζει χρόνια. Όλοι τους γνωρίζουμε χρόνια. Κάποιοι μάλιστα από τα ξιπασμένα ΜΜΕ επιχείρησαν να τους κάνουν και λαικά είδωλα-πρότυπα με την πρόθυμη συμμετοχή «καλλιτεχνών» όπως ο Νότης Σφακιανάκης.
Η αλήθεια λοιπόν που σας κρύβουν είναι ότι η εκτόξευση της Χρυσής Αυγής δεν οφείλεται στην απόγνωση των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα. Είναι δημιούργημα των λεγόμενων συστημικών ΜΜΕ-με ελάχιστες εξαιρέσεις. Είναι δημιούργημα μια χούφτας μηντιαρχών οι οποίοι εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι- παρά την εμπλοκή τους σε πολύ βρώμικες μπίζνες- εξαιτίας της δειλίας των εκλεγμένων πρωθυπουργών της μεταπολίτευσης. Στην Ελλάδα ο λαός εκλέγει πρωθυπουργούς οι οποίοι στην συνέχεια μετατρέπονται σε διεκπεραιωτές συμφερόντων της διαπλοκής- μια «τάση» που δεν κατάφερε να ανακόψει ούτε η τρόικα.
Τι θάλεγε η Πηνελόπη Δέλτα αν έβλεπε τον εγγονό της να διαβάζει ποίηση Χρήστου Παναγιωτόπουλου; Αυτό αγαπητοί φίλοι είναι το υπαρξιακό ερώτημα στο οποίο καλούμαστε να απαντήσουμε ως κάτοικοι μιας δυτικοευρωπαικής χώρας, η οποία στο πρόσωπο της έξοχης ντιζέζ Αθηνάς Δρέττα (του θανατηφόρου τριγώνου Κουτρουμάνης-Δρέττα-Λοβέρδος) βλέπει την ιέρεια της μετα-πολιτικής η οποία σε συνεργασία με τον Ανδρέα Παπαδόπουλο, τον Γρηγόρη Ψαριανό (ο Σημίτης προσήλθε χειροκροτούμενος στο ΑΚΡΟΠΟΛ για να ακούσει την οραματική παρέμβαση Ψαριανού-γαμώ τα γαμώτα) τον Γιώργο Μπέζο, τον Παγουλάτο, τον Μητσοτάκη θα χτίσουν την νέα Ελλάδα πάνω στα απομεινάρια του Ερντογάν.
Ο Τούρκος αφού κατακτήσει και την Θεσσαλονίκη και μετατρέψει σε προσωπικό του διασκεδαστή -«Λάκη Γαβαλά» τον δήμαρχο Μπουτάρη, θα επιτρέψει στους Πεφωτισμένους της πρωτοβουλίας των 58 να διαχειρισθούν ότι απέμεινε από την Ελλάδα του Βενιζέλου ο βίος του οποίου είναι κατ΄εξοχήν megalicious αφού το ρεπερτόριο μετά το «Αποτύπωμα» περιελάμβανε και την «Ανατροπή». Ακόμη και αν θέλεις να τον αγαπήσεις δεν σου αφήνει περιθώρια ο μπαγάσας (ο Βαγγέλης) γι αυτό και οι νέοι άνθρωποι το ρίχνουν στην πρέζα του Τσίπρα, του Λαφαζάνη, του Σκουρλέτη, της Ζωής.
-Κώστα μου, πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες, να σώσουμε την Ελλάδα. Είναι επιθυμία του Μπόμπολα, του Ψυχάρη και του Μανώλη (με τα κίτρινα) Αναγνωστάκη. Η παρτίδα μας καλεί, ο λαός έχει την ανάγκη μας, δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε άλλη κατασκευαστική να πάρει έργο στην Ελλάδα εκτός από τον ΑΚΤΩΡΑ και την ΙΝΤΡΑΚΑΤ, έχουμε χρέος απέναντι σ΄ αυτόν τον λαό που έκλαψε και πόνεσε με τα ρεμπέτικα του Ανδρέα, τις ζειμπεκιές του Άκη και του Σκανδαλίδη, ενώ οι μανάδες μπορούσαν κάποτε να ονειρευθούν  παληκάρια για τις κόρες τους σαν τον Γιάννο Παπαντωνίου και τον Γιώργο Πανταγιά. Δεν θα ξεχάσω εκείνα τα φιλοσοφικά βράδια στην αγαπημένη μας Ράτκα με τους Πέτρους και τα κορίτσια τους. Κώστα μου ετοιμάσου να πας στο AKΡΟΠΟΛ, η παράσταση δεν μπορεί να αρχίσει χωρίς εσένα. Είναι και χειμώνας βλέπεις και η ζωή στο Κολωνάκι είναι βαρετή, χωρίς λίγη δράση...
"Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου υπάρχει κανείς πιο γαμάτος ηγέτης από μένα;..."
Αναρωτιέται κάθε πρωί ο Λαφαζάνης πριν αρχίσει τις τηλεφωνικές επαφές με τον Γιώργη τον Κουρή, τον Γιώργο Μαλούχο, τον Σταύρο Ψυχάρη και τον κουμπάρο του Σωκράτη.
Ο Λαφαζάνης βαθιά μέσα του γνωρίζει πως τώρα που η Χρυσή Αυγή πηγαίνει άκλαφτη στον Κορυδαλλό, στους δικούς του ώμους πέφτει το ιερό καθήκον της δραχμής. Ο Γιώργης ο Κουρής μαζί με την Kontranews τις νύχτες τυπώνει στο πιεστήριο και ηρωικές δραχμές, τα παλιά πενηντάρικα, τα καταστάρικα, τα πεντακοσάρικα, τα ηρωικά χιλιάρικα. Μάλιστα όταν βγαίνουν με τον Ψυχάρη στα παράνομα κουτούκια που κάνουν αντίσταση στην κατοχική κυβέρνηση Σαμαρά πληρώνουν σε δραχμές και φιλοδώρημα δεκάρες. Ο Σταύρος μάλιστα σκέφτεται να αρχίσει ήδη να πληρώνει και στον ΔΟΛ με δραχμές γιατί όσους και να απολύσει αυτός ο περίεργος γκαλερίστας το μαγαζί δεν κρατιέται.
Για τον Λαφαζάνη όλα τα χτυποκάρδια μας αδέλφια και πριν πέσουμε για ύπνο όλοι θα συμμετέχουμε στις εκπομπές τηλεπωλήσεων των καναλιών του Βρυώνη. Το «Ε» και το “EΧΤΡΑ» είναι για τους ελεύθερους πολιορκημένους Έλληνες ότι ήταν η Nτόιτσε Βέλε επί χούντας.
Τέλος πάντων επειδή για την απέραντη γελοιότητα του πολιτικού συστήματος και των εγχώριων ΜΜΕ θα μπορύσαμε να γράφουμε εκατομμύρια λέξεις έφτασε η ώρα οι πολίτες να αποδείξουμε αν έχουμε ωριμάσει μέσα από τις βίαιες αλλαγές στις ζωές του καθενός. Αν είμαστε έτοιμοι δηλαδή να κάνουμε ένα restart στην παρτρίδα μας, επιλέγοντας συμπολίτες νέας προηγμένης τεχνολογίας και κυρίως ηθικούς για να ασχοληθούν με τα κοινά. Είναι η μόνη μας επιλογή εάν θέλουμε να ζήσουμε ως κράτος και ως πολίτες...

 http://kourdistoportocali.com/post/31801/apotypoma