Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Κοινός υποψήφιος δήμαρχος ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για την Αθήνα;


Αν δει κανείς προσεκτικά τις κινήσεις της ΔΗΜΑΡ τον τελευταίο καιρό θα διαπιστώσει ότι επικρατεί η νηφαλιότητα. Ούτε άναρθρες κραυγές κατά της κυβέρνησης, ούτε εντάσεις αλλά και στήριξη σε νομοσχέδια. Ακόμη και η στάση της στην υπόθεση των φαρμάκων ήταν υπεύθυνη και βοήθησε την κυβέρνηση. Μάλιστα η ΔΗΜΑΡ ψήφισε και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης,
Προφανώς όλη αυτή η «καλοσύνη» δεν προέρχεται από τα… ντολμαδάκια που κέρασε η Ντόρα τον Φώτη, ούτε από το προσκλητήριο που του απηύθυνε να συμμετάσχει ξανά στην κυβέρνηση.
Ίσως κρύβεται κάτι διαφορετικό που έχει να κάνει με τις δημοτικές εκλογές αλλά και που συνδέεται με την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση να μην… πέσει σε ατύχημα.
Οι πληροφορίες του antinews αναφέρουν ότι υπάρχει προσέγγιση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ προκειμένου να κατεβάσουν κοινό υποψήφιο στις δημοτικές εκλογές για το δήμο της Αθήνας. Άλλωστε, όλοι λίγο – πολύ θέλουν να απαλλαγούν από τον… ανεξάρτητο Γιώργο Καμίνη.
Οι ίδιες πληροφορίες τονίζουν ότι το πρόσωπο που προτάθηκε και στο οποίο συμφωνούν και τα τρία κόμματα είναι ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης ο οποίος έχει πολλές συμπάθειες σε όλους τους χώρους. Ποτέ δεν υπήρξε ακραίος, ποτέ δεν προκάλεσε και θεωρείται αρκετά ικανός προκειμένου να συμμαζέψει την Αθήνα. Από την άλλη και ο Φ. Κουβέλης θα ήθελε να τον απομακρύνει από την Αγίου Κωνσταντίνου καθώς είναι ο μόνος που θα μπορούσε να του πάει κόντρα και να οδηγήσει το κόμμα σε διάσπαση.
Βεβαίως, αν ισχύει το σενάριο αυτό ίσως δημιουργηθεί πρόβλημα στη ΝΔ που θα ήθελε «δικό» της το δήμο της Αθήνας. Θα πικραθεί πιθανότατα ο Νικήτας Κακλαμάνης που ζει με το όνειρο της «επιτυχημένης» 4ετίας που θέλει να επαναλάβει. Θα πικραθεί και η Ντόρα που προωθούσε δικούς της ανθρώπους. Μέχρι και ο Κώστας Μπακογιάννης ακούστηκε ότι θα έρθει από το Καρπενήσι να σώσει την Αθήνα. Από την άλλη, ο Ν. Δένδιας δεν θα ήθελε να πάει στο δήμο αφού έχει κάνει καλή δουλειά στο Δημόσιας Τάξης ενώ και η Ολγα Κεφαλογιάννη θεωρείται επιτυχημένη στον τουρισμό ο οποίος θα καταγράψει νέο ρεκόρ του χρόνου.
Άρα, λοιπόν, τελικά δε θα στεναχωρηθεί τόσο η ΝΔ όσο κάποιοι που είχαν προσωπικές φιλοδοξίες. Ίσως, το σενάριο αυτό να είναι και το «μαξιλάρι» της κυβέρνησης για τους επόμενους μήνες ώστε να μην πέσει σε κάποια ψηφοφορία. Έτσι και δεν θα κατηγορήσουν τον Κουβέλη ότι επέστρεψε και θα «βολέψει» την κυβέρνηση.
Αν δεν γράψαμε λέξη για το ΠΑΣΟΚ είναι διότι στις δημοσκοπήσεις για το δήμο απλά… δεν υπάρχει κόμμα με τέτοιο όνομα.

 http://www.antinews.gr/2013/12/05/237244/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου