Από την Άρτεμις Παραδείσου
 Σφάζονται στην ποδιά της Κεντροαριστεράς προτού καλά καλά καταγραφεί ως πολιτική δύναμη ανάμεσα στην δεξιά και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στο μεταξύ νέα κεντροαριστερά κόμματα ετοιμάζουν η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Σταμάτης Μαλέλης, ο Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και η Πελόμα Μποκιού. Πριν λίγες ώρες ο Ηλίας Μόσιαλος και ο Γιώργος Παγουλάτος (παρουσιαστής του βιβλίου του Επίτιμου) προσήγθαν στην Αραβαντινού και έλαβαν την ευλογία του Μητσοτάκη για την μεταξύ τους μονομαχία ως προς την ηγεσία της Πρωτοβουλίας των 58.
Δύο ημέρες μετά την εκδήλωση των 58 για την ελληνική «Ελιά» κι ενώ η πρωτοβουλία έχει αρχίσει να αναζητά ήδη τον νεανίζοντα επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, εμφανίστηκε το «Προοδευτικό Φόρουμ» κομμάτων και κινήσεων πολιτών να διεκδικεί με την σειρά του μερίδιο στον χώρο του κέντρου.
Το Προοδευτικό Φόρουμ καλεί σε ανοιχτή διημερίδα πολιτικού διαλόγου στις 18 και 19 Ιανουαρίου στην οποία θα συμμετέχουν η «Δράση», η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα του Ανδρέα Λοβέρδου, η Δυναμική Ελλάδα του Ηλία Μόσιαλου, η Π 80 και η πολιτική κίνηση Μπροστά.
Δηλαδή το Φόρουμ αγνοεί ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και «58» και επιδιώκει «να δημιουργήσει γέφυρες συναντίληψης μεταξύ κομμάτων και κινήσεων από τον ευρύτερο προοδευτικό πολιτικό χώρο που εκτείνεται από την φιλευρωπαϊκή Αριστερά μέχρι το φιλελεύθερο κέντρο και την πολιτική οικολογία».
Πώς έχουν όμως τα πράγματα; Η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα του κ. Λοβέρδου έχει ήδη συμμαχήσει με την ΔΗΜΑΡ η οποία όμως θέλει να συγκροτήσει τον τρίτο πόλο. Η Δυναμική Ελλάδα του κ. Μόσιαλου συμμετέχει στην Κίνηση των 58, όμως παράλληλα συνδιοργανώνει την εκδήλωση του Φόρουμ χωρίς τους 58. Το Δίκτυο Π 80 που κινείται στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας προσφάτως πήρε σαφείς αποστάσεις από την πρωτοβουλία της «Ελιάς».
Κοινώς, μύλος! Αφού την ίδια ώρα ο Γιώργος Φλωρίδης του Κοινωνικού Συνδέσμου δεν συμμετέχει σε καμία από τις πρωτοβουλίες για την Κεντροαριστερά, αλλά αξιώνει την διάλυση των υπαρχόντων κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) και την συγκρότηση ενός νέου ενιαίου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς. Στο ίδιο μοτίβο με τον Γ. Φλωρίδη «παίζει» τελευταία και η Άννα Διαμαντοπούλου.
Και μέσα σ' όλα αυτά ένας εκ των πρωταγωνιστών της ιστορίας των 58 ο Νίκος Μπίστης, αρθρογραφεί και δημοσιεύει στο Protagon κείμενο που έχει τίτλο: «Της κοντής σχολής, όλα της φταίνε!!».
Ο κ. Μπίστης με το άρθρο του επικρίνει όσους σχολιάζουν αρνητικά την «Ελιά» και αναφέρει: «Η κοντή σχολή (στην πολιτική), που όλα της φταίνε, φοβάται το ένα, φοβάται το άλλο, φοβάται τα εμπόδια, φοβάται και τον ίσιο δρόμο γιατί μπορεί να κρύβει παγίδες. Γενικώς φοβάται. Έχει τρεις αρρώστιες που την εμποδίζουν να ψηλώσει. Την γκρίνια, τη μιζέρια και την εμπάθεια».