Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Αντιπαράθεση "Ριζοσπάστη"-"Αυγής" για την υπόθεση του Ν. Μπογιόπουλου

Με άκρως επιθετικό τρόπο απαντάει ο σημερινός «Ριζοσπάστης» σε χθεσινό άρθρο του Θ. Καρτερού που δημοσιεύτηκε στην «Αυγή» και το οποίο σχολίαζε τα όσα δημοσιεύονται σχετικά με τον Ν. Μπογιόπουλο.
Το όργανο της Κ.Ε του ΚΚΕ αποδίδει στον δημοσιογράφο της «Αυγής»  ότι «αναπαράγει παλιά γνωστή αστική βρωμιά του τύπου: "Το ΚΚΕ τρώει τα παιδιά του..."» και συμπληρώνει: «ο Καρτερός της "Αυγής" δεν ήταν απλώς πρώην διευθυντής του "Ρ", αλλά απ' αυτούς που πρωτοστάτησαν για να διαλύσουν το ΚΚΕ και την εφημερίδα του, και γι' αυτό, επειδή δεν τα κατάφεραν, θα κουβαλούν πάντα την πίκρα που γίνεται χολή και μίσος. Ξέρει καλά πως το ΚΚΕ που παραμένει ΚΚΕ - κι αυτό δεν μπορεί ακόμα να το χωνέψει ο αρθρογράφος της "Αυγής" - όχι μόνο δεν τρώει τα παιδιά του αλλά έχει μια μοναδική δυνατότητα να χαλάει τα βρώμικα σχέδια του Καρτερού».

Αναμενόμενο είναι ότι θα υπάρξει απάντηση από τον δημοσιογράφο της «Αυγής» κι αυτό το «γαϊτανάκι» αντιπαράθεσης απ’ ότι φαίνεται θα συνεχιστεί.
Η επιλογή του Ν. Μπογιόπουλου είναι μέχρι τώρα να μην τοποθετείται σε όλα τα δημοσιεύματα που τον αφορούν.

Το σημερινό άρθρο του «Ρ»



Το άρθρο της Σύνταξης του «Ρ» στο χτεσινό φύλλο από μόνο του όχι απλά απαντάει, αλλά βουλώνει τα στόματα πολλών που νομίζουν ότι βρήκαν την ευκαιρία να πιάσουν στο στόμα τους το ΚΚΕ. Ανάμεσα στους πρόθυμους και ο Καρτερός της «Αυγής», που αναπαράγει παλιά γνωστή αστική βρωμιά του τύπου: «Το ΚΚΕ τρώει τα παιδιά του...». Θα μπορούσαμε απλά να παραπέμψουμε τον Καρτερό στο άρθρο της Σύνταξης του «Ρ», και να ξεμπερδέψουμε, αλλά δεν φτάνει.

Γιατί ο Καρτερός - ως πρώην διευθυντής του «Ρ», - ξέρει πολύ καλά αυτά που ένας δημοσιογράφος σε μια αστική εφημερίδα δυσκολεύεται να καταλάβει. Ξέρει καλά ότι ο «Ρ», είναι όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ, καθημερινός σύντροφος καθοδηγητής, διαφωτιστής μελών και φίλων του Κόμματος, ευρύτερα των εργαζομένων στην πάλη τους. Ξέρει καλά πως η ενασχόληση στο «Ρ» δεν είναι επαγγελματική σχέση, αλλά κομματική δουλειά και χρέωση, όπως ξέρει πολύ καλά ότι στο ΚΚΕ υλοποιούμε τις αποφάσεις των Συνεδρίων που συλλογικά έχουμε πάρει.

Οπως και μεις ξέρουμε καλά - και όσοι δεν ξέρουν να το μάθουν - πως ο Καρτερός της «Αυγής» δεν ήταν απλώς πρώην διευθυντής του «Ρ», αλλά απ' αυτούς που πρωτοστάτησαν για να διαλύσουν το ΚΚΕ και την εφημερίδα του, και γι' αυτό, επειδή δεν τα κατάφεραν, θα κουβαλούν πάντα την πίκρα που γίνεται χολή και μίσος. Ξέρει καλά πως το ΚΚΕ που παραμένει ΚΚΕ - κι αυτό δεν μπορεί ακόμα να το χωνέψει ο αρθρογράφος της «Αυγής» - όχι μόνο δεν τρώει τα παιδιά του αλλά έχει μια μοναδική δυνατότητα να χαλάει τα βρώμικα σχέδια του Καρτερού.

Και το κείμενο του Θ. Καρτερού



Γιατί απολύθηκε ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος από τον "Ριζοσπάστη"; Πληροφορίες από 'δώ κι από 'κεί αναφέρει το ρεπορτάζ, μιας και ούτε η Κεντρική Επιτροπή -που φέρεται να αποφάσισε την απομάκρυνσή του από το κομματικό όργανο-, ούτε η διεύθυνση της εφημερίδας, ούτε και ο ίδιος έχουν μιλήσει ακόμα επισήμως. Ούτε έχουν διαψεύσει πάντως τόσο ο απολυθείς όσο και οι απολύσαντες τη σχετική είδηση, που μεταδίδεται από όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Που σημαίνει ότι όντως ο γνωστός δημοσιογράφος δεν ανήκει πλέον στην "οικογένεια" του "Ριζοσπάστη".

Κυκλοφορεί η εκδοχή ότι ο Μπογιόπουλος αρνήθηκε να υπογράψει την ατομική σύμβαση η οποία περιόριζε τον μισθό του στα όρια του κομματικού μισθού, αποποιούμενος όμως ταυτόχρονα οποιασδήποτε αμοιβής. Κάτι δηλαδή σαν: "Δεν υπογράφω αυτό που ζητάτε, αλλά θα δουλεύω για το κόμμα δωρεάν". Αν όντως έτσι συνέβη, τότε θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον τι θα πει επ' αυτού το κόμμα. Όπως επίσης θα έχει ενδιαφέρον να εξηγηθεί για ποιο λόγο ασχολήθηκε με την απομάκρυνση Μπογιόπουλου από τον "Ριζοσπάστη" η Κεντρική Επιτροπή παρακάμπτοντας τη διεύθυνση της εφημερίδας.

Όπως και να έχουν τα πράγματα -και ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον, γρήγορα θα γίνουν όλα γνωστά- η ουσία είναι μία: Η πολεμική στον Μπογιόπουλο, η κατάργηση της στήλης του από τον "Ρίζο" και τελικώς η απομάκρυνσή του από την εφημερίδα έχουν να κάνουν με τις απόψεις του. Απόψεις, να θυμίσουμε, νόμιμα διατυπωμένες, με βάση το καταστατικό του κόμματος, στον επίσημο προσυνεδριακό διάλογο. Οι οποίες λίγο - πολύ εγκαλούσαν την καθοδήγηση για σεχταριστική γραμμή και πρότειναν μια ευρύτερη αντίληψη για τις συμμαχίες και την ενότητα. Και στις οποίες -καλό είναι να θυμηθούμε- έσπευσαν να απαντήσουν με ομοβροντία πολεμικών άρθρων γνωστά κομματικά στελέχη.

Ήταν φανερό από τότε ότι η αντιμετώπιση Μπογιόπουλου αποτελούσε ένα κεφάλαιο στο χρονικό του προδιαγεγραμμένου εξοστρακισμού του. Και μάλλον δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία για το τέλος του χρονικού: Άλλος ένας κομμουνιστής, που βοήθησε ουκ ολίγον το κόμμα του, θα φαγωθεί από αυτό. Και δεν φταίει δυστυχώς κάποια βάσκανος μοίρα για το γεγονός ότι το ΚΚΕ τρώει τα παιδιά του και ακρωτηριάζει τον εαυτό του. Φταίει η παραδοσιακή ανθρωποφάγος νοοτροπία η οποία προφανώς ζει και βασιλεύει ακόμα στον Περισσό...


 http://tsak-giorgis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου