Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

«Χρυσή» χορηγία 500.000 ευρώ στο Δήμο του Πάχτα

O Χρήστος Πάχτας 

Οι μεγάλες αγάπες δεν κρύβονται και από ότι φαίνεται κάτι τέτοιο ισχύει στην περίπτωση του κ. Πάχτα και της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός ΑΕ. Η εταιρία υπέρ της οποίας ο κ. Πάχτας έχει πραγματοποιήσει αγώνα ούτως ώστε να προχωρήσει η επένδυση στην Ιερισσό αποφάσισε να επιχορηγήσει το Δήμο στον οποίο προϊσταται ο κ. Πάχτας με 500.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πάχτας είναι ένθερμος υποστηρικτής της επένδυσης. Μάλιστα ορισμένες φορές οι δημόσιες τοποθετήσεις του είναι τόσο “θερμές” που ξεπερνούν ακόμη και τα ίδια τα στελέχη της εταιρίας.

Άλλωστε όπως είχε αποκαλύψει το HOT DOC, o κ. Πάχτας ήταν αυτός ο οποίος δώρισε το χρυσό της Χαλκιδικής στον κ. Μπόμπολα με σκανδαλώδη τρόπο όταν βρισκόταν ακόμη στη θέση του υφυπουργού Οικονομικών επί κυβερνήσεως Σημίτη. Μία υπόθεση που έστρωσε το δρόμο για την αποπομπή του από το υπουργικό αξίωμα και έβαλε ταφόπλακα στην πολιτική του σταδιοδρομία.

Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση η οποία είναι αναρτημένη και στο Διαύγεια, ο Δήμος Αριστοτέλη προχώρησε πριν από λίγες μέρες στην αποδοχή δωρεάς από την Ελληνικός Χρυσός ΑΕ. Και μπορεί η χορηγία να είναι καθόλα νόμιμη ωστόσο δημιουργείται μείζον ηθικό ζήτημα. Με το ίδιο σκεπτικό οποιαδήποτε εταιρία επιθυμεί να πραγματοποιεί επένδυση σε μια περιοχή θα μπορεί να επιχορηγεί το δήμο, λες και πρόκειται για εξαγορά της συναίνεσής τους στο επιχείρημα της επένδυσης.

Διαβάστε την απόφαση της χορηγίας της Ελληνικός Χρυσός στο Δήμο Αριστοτέλη ΕΔΩ

 ΠΗΓΗ: koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου