Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΟ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ: «ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΜΑΖΕΥΟΜΑΣΤΑΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΑΣ

logia-tou-aera.blogspot.gr
1 «Το είχαμε πάρει απόφαση ότι ήταν η τελευταία μας νύχτα. Αρχίσαμε να γράφουμε στα ρούχα μας, στα παπούτσια μας και σε ο,τι αντικείμενο είχαμε ώστε αν τα βρίσκανε να είχε κάτι η οικογένειά μας».

Ακούστε το βατραχάνθρωπο που έζησε τα γεγονότα των Ιμίων να περιγράφει συγκινημένος τις εμπειρίες του από τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου του 1996...


Περιγράφει την μετάβαση των βατραχανθρώπων στη μία βραχονησίδα και την απόφασή τους να υπερασπιστούν το ελληνικό έδαφος μέχρι θανάτου. Αναφέρεται στις προδοτικές εντολές που έλαβαν από την τότε μειοδοτική πολιτική ηγεσία της χώρας και λυγίζει όταν θυμάται την επιστροφή του στην μονάδα κρατώντας την ελληνική σημαία που τους διέταξαν να την κατεβάσουν από την βραχονησίδα.

Τέλος,  δεν μπορεί να ξεχάσει όλο το πολεμικό σκηνικό που είχε στηθεί στην περίμετρο των Ιμίων, με τους βατραχανθρώπους να μένουν τρεις ημέρες άυπνοι για να υπερασπίσουν τα ελληνικά εδάφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου