Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Θα βοηθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας;


Σε ανύποπτο χρόνο και πριν αρχίσουν να πέφτουν τα γκαζάκια σαν το χαλάζι, είχαμε γράψει ότι κάποιοι έχουν στήσει ένα οργανωμένο σχέδιο πόλωσης του πολιτικού κλίματος. Ήταν όταν οι αναρχικοί έκαναν την ανακατάληψη στη βίλα «Αμαλία» και τα άλλα επεισόδια στο κέντρο. Έληξαν αυτά και τις επόμενες νύχτες ξεκίνησε το μπαράζ των εμπρηστικών μηχανισμών. Από τους δημοσιογράφους, στις τράπεζες, στα κομματικά γραφεία και στη συνέχεια στο σπίτι ενός οικογενειάρχη με παιδί 3 ετών που έτυχε να είναι αδερφός του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ποιος ξέρει, τις επόμενες νύχτες ίσως δούμε να μπαίνουν γκαζάκια σε άλλα σπίτια και αυτοκίνητα ή γιατί όχι και ακόμη πιο ισχυρές βόμβες.
Ήδη στους κόλπους της αστυνομίας επικρατεί ανησυχία για τις επιθέσεις καθώς πιστεύουν ότι κάποιοι επιχειρούν να αναστήσουν ένα αντάρτικο πόλεων που βασίζεται στα τυφλά χτυπήματα. Φοβούνται επίσης μήπως υπάρξει επανενεργοποίηση της εγχώριας τρομοκρατίας, άλλωστε μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν ασύλληπτα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα και των Πυρήνων. Που να είναι άραγε ο Μαζιώτης και η Ρούπα;
Αν μη τι άλλο, αυτό που δε θέλει με τίποτε η κυβέρνηση είναι να αρχίσουν να σκάνε βόμβες ή βομβίτσες από εδώ κι από εκεί και πολύ περισσότερο να υπάρξουν θύματα.
Φυσικά κανείς δεν αμφιβάλλει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πέσει στη λούμπα που ο ίδιος έφτιαξε. Η τακτική του να μην αποδοκιμάζει διαχρονικά τους μπαχαλάκηδες που διέλυαν την Αθήνα και να τους «βαφτίζει» ακτιβιστές έχει γυρίσει μπούμερανγκ. Και βεβαίως αυτό βολεύει την κυβέρνηση αφού το κυρίαρχο πρόβλημα για τους Ελληνες μετά την οικονομική κρίση είναι η ανασφάλεια, το αίσθημα του τρόμου. Χωρίς λεφτά μπορείς να τα βγάλεις πέρα, με τις βόμβες και τις σφαίρες να πέφτουν βροχή, δεν την… παλεύεις.
Όμως, η υπόθεση των γκαζάκηδων ή των τρομοκρατών δεν είναι θέμα για πολιτική αντιπαράθεση. Η μικρή ή μεγάλη τρομοκρατία είναι υπόθεση που πρέπει να μας απασχολήσει όλους. Κι έχουν δίκιο όσοι λένε ότι τρομοκρατία είναι και η μολότοφ και το γκαζάκι και η βόμβα και το πιστόλι.
Πολλώ δε μάλλον όταν στόχοι γίνονται κάποιοι που δεν φταίνε ή ακόμη και μικρά παιδιά και γυναίκες που κατατρομοκρατούνται.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβε ότι με το να μην παίρνει θέση χάνει πόντους στην κοινή γνώμη, γι’ αυτό κι έκανε στροφή. Δε φτάνει, όμως, αυτό. Πρέπει ως αξιωματική αντιπολίτευση να συμπράξει με όλους στην αντιμετώπιση όσων θέλουν να βάλουν «γύψο» στη χώρα. Και να αρχίσει να καταδικάζει πραγματικά, κι όχι δημοσκοπικά, και τους μπαχαλάκηδες, και τους «ένοικους» της βίλας Αμαλία, και τους γκαζάκηδες και όλους.
Εδώ δεν υπάρχουν περιθώρια για διαφορετικά πράγματα. Με τις ζωές των ανθρώπων δεν παίζει κανείς.

 http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου