Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Και ο Α.Λοβέρδος έπαθε κρίση αμνησίας για το Μνημόνιο και το ΔΝΤ


Δεν έφτανε στο ΠΑΣΟΚ που δεν έχουν κόμμα και πολίτες να τους στηρίζουν, τώρα ξέσπασε πόλεμος και μεταξύ των πρώην συνεταίρων της εξουσίας.
Πριν λίγο καιρό ο Μ. Χρυσοχοϊδης είχε πει ότι δεν είχε διαβάσει το Μνημόνιο, αλλά το ψήφισε. Στη συνέχεια διάφοροι παρατρεχάμενοι της κυβέρνησης Παπανδρέου άρχισαν να παθαίνουν κρίσεις αμνησίας και να μη θυμούνται ότι πήραν ενεργό μέρος στις αποφάσεις που έλαβε η καταστροφική κυβέρνηση. Ακόμη και ο Βενιζέλος κάνει ότι δεν ξέρει για τα όσα έγιναν προτού αυτός γίνει υπουργός Οικονομικών.
Τώρα ήρθε η σειρά του Λοβέρδου να ξεχάσει την ιστορία του, το έργο του ως υπουργός Υγείας και μετά Εργασίας, αλλά και την ενεργό συμμετοχή του στα υπουργικά συμβούλια που αποφάσιζαν την προσφυγή στο Μνημόνιο και την εμπλοκή του ΔΝΤ.
Ξαφνικά ο κ. Λοβέρδος θυμήθηκε να πει ότι είχε αντιρρήσεις ο ίδιος και άλλοι υπουργοί στις αποφάσεις του κ. Παπανδρέου, όμως, ξέχασε να πει ότι τις στήριξε μέχρι το τέλος. Γιατί δεν παραιτήθηκε από την πρώτη στιγμή; Γιατί επέβαλε σκληρό μνημόνιο με περικοπές στην υγεία; Και γιατί έφερε στη συνέχεια ένα από τα καταστροφικότερα νομοσχέδια για τα εργασιακά; Κρίση αμνησίας και ο κ. Λοβέρδος ή μήπως επειδή σκέφτεται να φτιάξει κόμμα θέλει να βγει ο ίδιος άσπιλος από την καταστροφική περίοδο του ΠΑΣΟΚ;
Φυσικά το γραφείο του Γ. Παπανδρέου του τα θύμισε όλα αυτά, ανοίγοντας νέο πόλεμο στο ΠΑΣΟΚ. Αμεσα απάντησε ο κ. Λοβέρδος κατηγορώντας τους «κηπουρούς» του πρώην πρωθυπουργού:
«Όπως και τότε συνέβαινε, πολλές φορές, έτσι και τώρα ορισμένες ανακοινώσεις ή ενέργειες του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργού βασίζονταν σε εισηγήσεις κηφήνων και κηπουρών». Και συνεχίζει: «…Πραγματικά όμως δεν καταλαβαίνω, γιατί το γραφείο του Γ. Παπανδρέου αισθάνεται ενοχές για την άποψη του πρώην Πρωθυπουργού, που μετουσιώθηκε σε πράξη να συμμετάσχει δηλαδή το Δ.Ν.Τ. από την πρώτη στιγμή στο μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας που συγκροτήθηκε το 2010. Είναι φανερό ότι από την εν λόγω ανακοίνωση η γραφή της ιστορίας των πιο κρίσιμων στιγμών της μετεμφυλιακής περιόδου της Ελλάδας θα είναι μια επώδυνη διαδικασία . Εγώ είμαι παρών και όπως ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός ξέρει, δεν συμβιβάζομαι.
Η χώρα αυτήν τη στιγμή έχει ανάγκη να ορθοποδήσει η οικονομία της και να δοθεί με επιτυχία η μάχη κατά της ύφεσης, για την στήριξη της Ελλάδας και των πολιτών της.
Η μάχη αυτή προϋποθέτει ρήξεις κυρίως με εκείνους που συνήθισαν στις ευκολίες της ζωής . Κυρίως με εκείνους που «άνθισαν» πλάι σε άλλους που είχαν τη δική τους αυτοτελή και μαχητική ζωή.
Κύριοι συντάκτες – όποιοι και αν είστε- της κατάπτυστης ανακοίνωσης του γραφείου του Γ. Παπανδρέου, πρέπει να καταλάβετε πως η Ελλάδα των κηπουρών έλαβε τέλος».
Προφανώς ο κ. Λοβέρδος δε θεωρεί τον εαυτό του κηπουρό, ίσως και να μην είναι. Μπάτλερ όμως του κ. Παπανδρέου θα μπορούσε να είναι άνετα. Αυτός και ορισμένοι συνάδελφοί του μας σερβίρισαν τις πολιτικές της τρόικας ως τις μόνες επιλογές της Ελλάδας. Και τώρα έρχονται να μας πείσουν ότι είναι αθώοι του αίματος.
Εχουν γνώση, όμως, οι Ελληνες. Και κηπουρούς και μπάτλερ και κάθε άλλο πράσινο ανθρωποειδές που τώρα βγάζει την ουρά του απ’ έξω, τους ξέρουν. Μη σας πούμε ότι τους σιχαίνονται περισσότερο. Διότι χειρότερο από την ανικανότητα είναι η υποκρισία.

 http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου