Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Παρά τις αποκαλύψεις του HOT DOC ανανεώνουν τη θητεία του Ζερβού



Την ανανέωση της θητείας του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ κ. Αρθούρου Ζερβού αποφάσισαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγελος Λιβιεράτος, παρά τα όσα έχει αποκαλύψει με συνεχή δημοσιεύματα το HOT DOC.
Ο άνθρωπος που επί των ημερών του η μαύρη τρύπα της ΔΕΗ άγγιξε το 1,2 δισ. ευρώ και δεν αποκλείεται να φτάσει μέχρι και το 1,5 δισ. ευρώ, επιβραβεύεται από την τρικομματική κυβέρνηση. Όπωβς επίσης και οι πολιτικές αύξησης των οικιακών τιμολογίων του ρεύματος από 14,5% έως 48,7%, με τη ΔΕΗ να τις χαρακτηρίζει ως αναπόφευκτες. Σε μια περίοδο που ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται σε εναλλακτικές πηγές θέρμανσης, με ηλεκτρικό ρεύμα.
Τα όσα έχει φέρει κατά καιρούς το HOT DOC για τα όσα συμβαίνουν στη ΔΕΗ για συγκεκριμένα έργα έχουν προκαλέσει σάλο, όπως επίσης και την παρέμβαση της εισαγγελίας.
Η υπόθεση του έργου των εννιά αιολικών πάρκων στο Αιγαίο είναι μια από αυτές. Στελέχη της ΔΕΗΑΝ, φέρονται να εμπλέκονται στην υπογραφή μιας υπερκοστολογημένης σύμβασης και την ανάθεση της εργολαβίας σε άλλη εταιρεία. Μάλιστα στέλεχος της αναδόχου εταιρείας φέρεται να έχει δώσει συγκεκριμένα ονόματα ανθρώπων καθώς επίσης και ποσών που έχουν εισπράξει.
Το «θαύμα» της Ικαρίας είναι μία άλλη από τις περιπτώσεις εκείνες έργου, το οποίο περιλαμβάνει διόγκωση του συμβατικού τιμήματος με αναθεωρήσεις και τη νέα σύμβαση με απευθείας ανάθεση-καπέλο πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Στο τεύχος που κυκλοφορεί μπορείτε να διαβάσετε σημαντικές λεπτομέρειες γύρω από τις μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν.
Οι δύο συμβάσεις της Διεύθυνσης Παραγωγής Νήσων (ΔΠΑΝ) ήταν ένα άλλο από τα θέματα τα οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας το HOT DOC. Με φωτογραφικό διαγωνισμό δόθηκαν οι συμβάσεις σε εταιρείες και μάλιστα με υψηλότατο τίμημα. Είναι χαρακτηριστικό σε υπόμνημά της η Διεύθυνση Σχεδιασμού Απόδοσης και Ελέγχου της ΔΕΗ, αναφέρεται σε σοβαρές παρατυπίες και προτείνει αλλαγή πολιτική στον τρόπο της ανάθεσης. Το αποτέλεσμα ήταν να παρέμβει η εισαγγελία Αθηνών.
Τελικά, φαίνεται ότι οι αποκαλύψεις του HOT DOC και οι παρεμβάσεις της Δικαιοσύνης δεν αρκούν για την τρικομματική κυβέρνηση. 

 http://www.koutipandoras.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου