Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ:«Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ»


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «6 ΜΕΡΕΣ»
Αποχώρησαν δύο βουλευτές και τέσσερα στελέχη. Όλοι από τη ΝΔ. Βλέπετε να παρασύρουν μαζί τους μεσαία στελέχη και ψηφοφόρους, που προέρχονταν επίσης από τη ΝΔ; Φοβάστε κανονική διάσπαση;
 

Μετά από σενάρια που διακινούσαν οι αποχωρήσαντες, εκείνοι που σχεδίασαν την αποχώρηση - για αποχωρήσεις 10 βουλευτών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - πληθώρας στελεχών και τη διάλυση του Κινήματος, τελικά κατάφεραν να αποσπάσουν από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ δύο βουλευτές.

 

Είναι πράγματι εκπληκτικό να δει κανείς μέσα από το διαδίκτυο, εκεί που γεννηθήκαμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, πόσοι είναι εκείνοι που επιζητούσαν να φύγουν όσοι δεν επιθυμούσαν το κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να παραμείνει κίνημα αλλά να μεταμορφωθεί σε ένα κόμμα της Κεντροδεξιάς.

 

Όσοι πολίτες στήριξαν του ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ στη διαμόρφωση της Ιδρυτικής Διακήρυξης και αντέδρασαν με τους επαγγελματίες πολιτικούς που ζητούσαν να εγκλωβίσουν τους πολίτες σε ένα παλαιοκομματικού τύπου κόμμα έρχονται πίσω και δημιουργούν πλέον μία νέα δυναμική για το κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

 

Ο κ. Μαρκόπουλος σας απευθύνει πολιτικές κατηγορίες. Ο κ. Ζώης μιλάει για χάος κι αφερεγγυότητα. Άλλοι περιέγραψαν το κόμμα ως ενός ανδρός αρχή και έκαναν λόγο για αξιοπρέπεια. Τι τους απαντάτε ως πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;

 

Είναι απόλυτα χαρακτηριστική η δήλωση την οποία έκανε ο εκπρόσωπος των λεγόμενων διαφωνούντων ο κ. Δημήτρης Σταμάτης ο port parole του κ. Μαρκόπουλου, του κ. Ζώη, του κ. Μανώλη και του κ. Κουράκου, λέγοντας ότι ζητεί ή μάλλον παρακαλεί την μεγαλοψυχία και την μεγαλοσύνη του σημερινού πρωθυπουργού, του κ. Σαμαρά προκειμένου να δημιουργήσουν από κοινού την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Και αφού εξυμνεί τον πρωθυπουργό, τον πρωθυπουργό της τρόικας, τον πρωθυπουργό των μνημονίων, τον πρωθυπουργό των υποκλίσεων στην κ. Μέρκελ, τον πρωθυπουργό της εξαθλίωσης των Ελλήνων, έρχονται εν συνεχεία να «ντύσουν» την παράκληση τους με κατηγορίες πολιτικές ή άλλες. Κατηγορίες οι οποίες καταρρέουν, κατηγορίες οι οποίες δεν έχουν καμία βάση, κατηγορίες τις οποίες αλλάζουν ανάλογα με το Μέσο που δίνουν συνέντευξη και με το ποιος από όλους μιλάει. Εμείς τους απαντάμε: η μόνη κατηγορία που μας βαρύνει ήταν ότι τους ανεχτήκαμε τόσο καιρό. Η μόνη κατηγορία που μας βαρύνει είναι ότι δεν μπορέσαμε να προχωρήσουμε στην άμεση δημοκρατία και στο συνέδριο γιατί εκείνοι επιθυμούσαν ένα κόμμα «φύλακα δυνάμεων» για να παραδώσουν εν συνεχεία στον Σουλτάνο που σήμερα παρακαλούν, στο κανονικό τους αφεντικό, στον κ. Σαμαρά.

 

Υπάρχουν δύο ειδικού τύπου κατηγορίες που σας απευθύνουν, μία είναι για το λεγόμενο non paper και η άλλη μία υπόθεση χρήματος, ή χρηματοδότησης, χωρίς να διευκρινίζεται τι από τα δύο, στο οποίο αναφέρεται και το όνομα του κ. Βουλγαράκη. Τι σχολιάζετε;

 

Προσπάθησαν να εφεύρουν διάφορες κατηγορίες, αναφέρθηκαν στο περίφημο non paper, το οποίο πράγματι είναι non paper διότι δεν αναφέρεται πουθενά στα πρακτικά δηλαδή της Προεδρίας της Δημοκρατίας, είναι non paper γιατί δεν έχει αριθμό πρωτοκόλλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας, είναι non paper γιατί δεν κατατέθηκε ποτέ από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Είναι ένα έγγραφο το οποίο το υιοθέτησαν οι συγγραφείς του το καλοκαίρι αμέσως μετά τις εκλογές του 2012 στην ιστοσελίδα ikoima.org όπου περιγράφει ουσιαστικά τη δυνατότητα ενός σεναρίου β’ που προϋποθέτει να εφαρμοστούν οι επτά αρχές που οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ βάλαμε ως προϋπόθεση για την συμμετοχή μας σε μια κυβέρνηση. Δηλαδή την καταγγελία των μνημονίων, την χάραξη της ΑΟΖ, την κρατικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος και όλες αυτές τις αρχές τις οποίες ζητήσαμε. Και μάλιστα ξεκαθαρίζει ο συγγραφέας στο υποτιθέμενο αυτό non paper το οποίο εξάλλου είχε αναρτηθεί την προηγούμενη ημέρα, από την φερόμενη ημέρα που κατατέθηκε στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ότι αυτό ποτέ δεν εδόθη στην Προεδρία.

 

Ήταν μια πολιτική που ο κ. Σαμαράς κράδαινε έξω από τη Συγγρού για να δικαιολογήσει την επανάληψη των εκλογών προκειμένου να παραγραφούν τα αδικήματα του συμμαθητή του κ. Παπανδρέου, του κ. Παπακωνσταντίνου και της υπόλοιπης κυβέρνησης η οποία εξάλλου είχε καταπέσει εκείνη την  περίοδο.

 

Όσον αφορά στη δεύτερη δήθεν κατηγορία του κ. Κουράκου ο οποίος λειτούργησε ως κοινός μαφιόζος με παρακαλούσε στο γραφείο μου μια ώρα να του δείξω ανοχή και να μου αποδείξει ότι δεν ήταν, όπως τον χαρακτήρισε το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας - όταν ανέλαβε το καλοκαίρι για λίγο καιρό στη διάρκεια των διακοπών του κ. Μαρκόπουλου - ανίκανος, και μου ζητούσε να του δώσω κομματικές θέσεις. Κατεβαίνοντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα μίλησε για παρέμβαση του πρώην υπουργού κ. Βουλγαράκη, που του είπε στο τηλέφωνο ότι «φεύγεις τώρα και διαλύει το κόμμα τώρα που θα έρθουν λεφτά» εννοώντας πιθανώς τη χρηματοδότηση. Εδώ θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ο κ. Βουλγαράκης στις τελευταίες εκλογές στήριξε το μνημόνιο και μάλιστα στα social media στο Διαδίκτυο ζήτησε τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Το δεύτερο είναι ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ  στη διαδικασία που υπήρχε στην επιτροπή του πόθεν έσχες πήραν ουσιαστικά θέση, ζητώντας περαιτέρω διερεύνηση, καθόλου φιλική προς τον κ. Βουλγαράκη. Εξάλλου και ο ίδιος ο κ. Βουλγαράκης με σαφή του δήλωση μίλησε για φιλική συζήτηση με τους κυρίους αυτούς.

 

Τέτοιου είδους φθηνά επιχειρήματα τα βλέπουμε μόνο όταν οι αποστάτες, εξευτελισμένοι μπροστά στον ελληνικό λαό προσπαθούν απλώς να βρουν δικαιολογίες. Κανένα άλλο σχόλιο.

 

Μιλήσατε για αποστασία. Η αποστασία όμως προϋποθέτει σχέδιο, μεθόδευση και ηθικούς, πέρα από φυσικούς αυτουργούς. Νομίζετε ότι κρύβεται κάποιος ή κάτι από πίσω. Ποιος ή τι, και γιατί;

 

Είναι ξεκάθαρο ποιος κρύβεται πίσω από την αποστασία. Η συγκυβέρνηση η εσωτερική τρόικα αλλά και η εξωτερική τρόικα που στηρίζονται πλέον σε 150 βουλευτές θέλουν καβάντζες, πολιτικές καβάντζες. Οι δυο αποχωρήσαντες βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι οι πολιτικές καβάντζες για την εφαρμογή του σχεδίου της παράδοσης της Ελλάδος και αυτή ακριβώς είναι η μεθόδευση και αυτοί είναι οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της αποστασίας. Είναι ξεκάθαρο με το νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε αυτή την εβδομάδα στη Βουλή για τη δημιουργία Γενικής Γραμματείας Συντονισμού, ότι ο κ. Σαμαράς πήρε εντολή από την κ. Μέρκελ να εφαρμόσει στην Ελλάδα το σύστημα της καγκελαρίας. Ο καγκελάριος Σαμαράς δηλαδή θέλει να έχει βουλευτές ρεζέρβες που θα του εγκρίνουν τα σχέδιά του. Δυστυχώς ευρέθησαν από αυτούς που φιλοξενήσαμε στις τάξεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

 

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταγράφουν μία δημοσκοπική στασιμότητα. Με το χέρι στην καρδιά, ανησυχείτε για δημοσκοπική κάμψη με βάση τις εξελίξεις;

 

Είμαι βέβαιος ότι η επόμενη δημοσκόπηση που θα μετρήσει τις δυνάμεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και μέσω του συνεδρίου που έχουν εξαγγείλει εν μέσω των διαδικασιών της άμεσης Δημοκρατίας, εν μέσω της συστράτευσης όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων που ανήκουν στον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο, όλους εκείνους που καλέσαμε για το νέο ανένδοτο αγώνα θα δείξουν ότι πλέον οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ απελευθερώθηκαν από τα βαρίδια και ότι ξεκινούν μια νέα πορεία όχι προς την διατήρηση του ποσοστού τους αλλά για την πλήρη ουσιαστικά επικράτηση στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό. Είμαστε οι μόνοι που είπαμε την αλήθεια που επιβεβαιωθήκαμε και είμαστε οι μόνοι οι οποίοι μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια τον ελληνικό λαό. Οι βουλευτές της συγκυβέρνησης και οι αποστάτες δεν θα μπορούν πλέον να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να κοιτάζουν στα μάτια τον Έλληνα πολίτη.

 

Πάντοτε σε μία κρίση, επιχειρείται η απαγκίστρωση. Αν νιώθετε ότι όντως συνιστά κρίση η σημερινή κατάσταση, με ποιο τρόπο θα δοκιμάσετε τη λεγόμενη φυγή προς τα εμπρός;

 

Είναι ξεκάθαρο ότι επέλεξαν να αποστατήσουν την ημέρα που εξαγγείλαμε το συνέδριό μας και την ημέρα που ξεκινήσαμε τις διαδικασίες για διάλογο με τον ελληνικό λαό σε όλη την Ελλάδα, σε 15 προσυνεδριακές συγκεντρώσεις. Για να απαγκιστρωθούμε από την κρίση απαιτείται η ενεργοποίηση του ελληνικού λαού. Αυτό κάναμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και μόλις είδαν τα σκούρα οι πιστωτές και οι υπάλληλοί τους ενεργοποίησαν με οποιοδήποτε μέσο τους βουλευτές-καβάντζα. Νόμισαν ότι θα διαλύσουν τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ αλλά χτύπησαν λάθος πόρτα.

 

Και ένα σχόλιο ακόμη, για την απόφαση του Γιούρογκρουπ και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού.

 

Η απόφαση του Γιούρογκρουπ έχει να κάνει με την επαναγορά των ομολόγων. Είναι όλοι ικανοποιημένοι όχι γιατί σώθηκε η χώρα, όχι γιατί θα πέσει χρήμα στη αγορά, αλλά γιατί εξυπηρέτησαν κάποιους, τους οποίους εμείς θα αναζητήσουμε μέσω της κοινοβουλευτικής οδού και της Δικαιοσύνης, που αγόρασαν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου στα 11 με 18 σεντς το καλοκαίρι και τα πούλησαν σε 40 με 45 σεντς σήμερα. Η απόφαση του Γιούρογκρουπ είναι η επιβεβαίωση των πιστωτών στην καταστροφική πορεία της χώρας. Στην πτώχευση εντός Αγγλικού Δικαίου με αρμόδια τα λουξεμβουργιανά δικαστήρια. Απέναντι σε αυτό υπάρχει εθνική αντιπρόταση. Ο ξεσηκωμός του ελληνικού λαού και η απελευθέρωση. Ο ανένδοτος αγώνας που ξεκινήσαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου