Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Τεραστίων διαστάσεων οι ευθύνες όσων αλλοίωσαν την λίστα Λαγκάρντ

Για τεραστίων διαστάσεων πολιτικές ευθύνες σε όσους «αλλοίωσαν,απέκρυψαν και προσπάθησαν να υποβαθμίσουν» την λίστα Λαγκάρντ κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.
«Η διαφαινόμενη αλλοίωση της πρώτης λίστας Λαγκάρντ όπως προκύπτει από το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων, επιφέρει τεραστίων διαστάσεων πολιτικές ευθύνες σε όσους την αλλοίωσαν, την απέκρυψαν και προσπάθησαν να την υποβαθμίσουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο ελληνικό λαό θα αξιοποιήσει όλες τις νομικές δυνατότητες που παρέχονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, για την απόδοση και τον καταλογισμό ευθυνών», σχολιάζει το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι «στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποτυπώνεται με τον πλέον εύγλωττο τρόπο η διαφθορά, η ελεγχόμενη ανομία και η παθογένεια του δικομματικού συστήματος των προηγούμενων δεκαετιών, έτσι όπως αυτό υπηρετήθηκε από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Τα δύο κόμματα προσπάθησαν μάταια να κρύψουν την πολιτική προστασία που επεφύλαξαν σε όλους όσοι προσπάθησαν να θάψουν τα στοιχεία της λίστας, ενώ διαμόρφωσαν διαχρονικά ένα σύστημα ασυλίας των κομματικών ημετέρων, καθώς και σχέσεων διαπλοκής ισχυρών οικονομικών κέντρων με την πολιτική».


 http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=246457

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου