Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Μερικοί στη ΝΔ πικράθηκαν πολύ με τη νίκη του Σαμαρά




Πρέπει να έχεις πολύ θράσος για να χτυπήσεις μια κυβέρνηση και μια εθνική προσπάθεια προτού αυτή ξεκινήσει.
Και πρέπει να έχεις πολύ περισσότερο θράσος όταν επί χρόνια είσαι στα μέσα και τα έξω της εξουσίας και που η ίδια η κοινωνία σε έχει αποβάλει ως αποτυχημένο.
Κάποιοι, πάντως, φαίνεται να επιχειρούν να δημιουργήσουν εμπόδια στον Αντώνη Σαμαρά και βάζουν γνωστές πένες να γράφουν για το… έργο της νέας κυβέρνησης χωρίς ακόμη να έχουμε ορκωμοσία!
Να είναι άραγε κάποιοι πικραμένοι εντός της Νέας Δημοκρατίας; Να είναι άλλοι που θα προτιμούσαν να καταστραφεί η χώρα παρά να δουν πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά; Ή να είναι κάποιοι που περιμένουν στη γωνία την αποτυχία της νέας κυβέρνησης προκειμένου να εμφανιστούν ως σωτήρες, οι ίδιοι που απέτυχαν με πάταγο;
Πάντως, σίγουρα δεν είναι καθόλου κομψό (είναι η πιο ήπια λέξη που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε), δύο ημέρες μετά τη νίκη της ΝΔ, να βγαίνει με άρθρο του ο πρώην πρωθυπουργικός σύμβουλος Γιάννης Λούλης και να κατακεραυνώνει τον Αντώνη Σαμαρά.
Γράφει συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική έκδοση της Ημερησίας του κ. Μπόμπολα:
«Η Ν.Δ. θα κριθεί κυβερνητικά, δηλαδή διαχειριστικά, με βάση τα εξής δεδομένα: (α) το κάτω του μετρίου πολιτικό προσωπικό της, (β) τις δυσκολότατες συγκυρίες που καλείται να διαχειριστεί, (γ) τη μη δημοφιλή ηγεσία της που δε γεννά εμπιστοσύνη, ούτε άλλωστε εμπνέει και (δ) την ανύπαρκτη περίοδο χάριτος που θα διαθέτει. Αρα η ρέουσα πραγματικότητα θα κάνει ακόμα πιο εύθραυστη την όποια εξ υπαρχής αδύναμη κυβερνητική εικόνα». Και συνεχίζει:
«Αν σχηματιστεί κυβέρνηση μεταξύ των δυο «κατεστημένων» και σε κατάσταση παρακμής κομμάτων, το σχήμα αυτό θα πατά σε de facto εύθραυστα θεμέλια. Άρα, η συνοχή και διάρκεια μιας παρόμοιας κυβέρνησης θα είναι πεπερασμένη. Κινδυνεύει να αποδειχτεί μια σύντομη παρένθεση».
«Η όποια κυβέρνηση θα προκύψει με άξονα τη Ν.Δ., θα έχει απέναντι της μια ανερχόμενη και σκληρή αξιωματική αντιπολίτευση, που θα κινηθεί αμείλικτα. Επιπρόσθετα ο Τσίπρας, όση δυσπιστία και να προκαλεί, είναι ταυτόχρονα ο μόνος πολιτικός που εκφράζει κάτι «διαφορετικό» στο ρυτιδιασμένο πολιτικό τοπίο, αποτελώντας έτσι άμεση απειλή για τη ΝΔ. Αν ο Τσίπρας δεν κάνει το μεγάλο λάθος, θα επωφεληθεί από την αναπόφευκτη φθορά της κυβέρνησης, ανατρέποντας το σημερινό εύθραυστο κομματικό τοπίο».
Δηλαδή, σύμφωνα με τον κ. Λούλη, που έλυνε κι έδενε στο Μαξίμου την περίοδο 2004-2009, ο Τσίπρας είναι η μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη που φέρνει κάτι νέο στην πολιτική. Και όλοι οι υπόλοιποι είναι ρυτιδιασμένοι, αποτυχημένοι και κατεστημένο;
Μάλλον ο κ. Σαμαράς πρέπει να βάλει κάποιους στη θέση τους διότι αν άρχισαν να του σκάβουν το λάκκο από τώρα, φανταστείτε σε μερικούς μήνες, τι έχει να γίνει.
http://www.antinews.gr/2012/06/19/167286/


Ολόκληρο το άρθρο στη διεύθυνση:
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26533&subid=2&pubid=112882599

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου