Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Γιατί τα μιλιταριστικά έντυπα και ο καθεστωτικός τύπος καλύπτουν την Χρυσή Αυγή

 Εντύπωση προκαλεί και στον πιο ανυποψίαστο πολίτη, η στάση των μιλιταριστικών εντύπων και του συνόλου των καθεστωτικών ΜΜΕ απέναντι στα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής. Οι καθημερινές δολοφονικές επιθέσεις ναζιστών εναντίον μεταναστών και αγωνιστών των κοινωνικών κινημάτων, οι απειλές, τα πογκρόμ και οι επιθέσεις σε μαγαζιά και σπίτια τις νυχτερινές ώρες, ξεπατικώνοντας τις γκεσταμπίτικες μεθόδους,  δεν αποτελούν θέμα της επιλεκτικής έτσι και αλλιώς ενημέρωσης που προσφέρουν, ενώ συστηματικά αποκρύπτεται ο ρατσιστικός και φασιστικός χαρακτήρας των επιθέσεων. Παράλληλα, με κλιμακούμενη ένταση επιχειρούν να υπερπροβάλλουν τα ζητήματα εγκληματικότητας, ταυτίζοντας τα με τους μετανάστες, με στόχο τη δαιμονοποίηση τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πώς παρουσιάστηκε το θέμα της σύλληψης των ληστών με τα καλάσνικοφ! Να θυμίσουμε τα ψέματα που πλάσαραν τόσο καιρό σχετικά με την εθνικότητα των δραστών - αιμοβόροι Αλβανοί, Ρωσοπόντιοι μαφιόζοι κλπ.-, για να αποδειχτεί τελικά ότι πρόκειται τελικά για Έλληνες εγκληματίες. Μάλιστα, ένας από αυτούς ήταν Ειδικός Φρουρός, ενώ οι αρχηγοί της συμμορίας ήταν ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής! Τη φιλολογία που είχε στηθεί σχετικά με τις συμμορίες των καλάσνικοφ; Ότι φιλικά δημοσιεύματα προς τον πρώην ΥΕΘΑ Φραγκούλη Φράγκο τόνιζαν ότι με την ανάληψη των καθηκόντων του στο πλαίσιο της προσωρινής κυβέρνησης, ασχολήθηκε με την εκπόνηση απόρρητου σχεδίου για τη δράση των Ειδικών Στρατιωτικών Δυνάμεων στο πλαίσιο της καταστολής συμμοριών με 10.000 καλάσνικοφ, που θα δρούσαν σε περίπτωση χρεωκοπίας της χώρας, η οποία θεωρούνταν δεδομένη αν ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδιζε την εκλογική μάχη.


Ας δούμε όμως τι σημαίνει ενημέρωση για τα μιλιταριστικά και πως προστατεύουν το  image της Ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο από το Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr, με τίτλο  «Δεκαεννέα συλλήψεις για τη συμμορία με τα Καλάσνικοφ Μια γιγαντιαία εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες σε τράπεζες της Θεσσαλονίκης με τη χρήση καλάζνικοφ και εκρηκτικών, πραγματοποιούσε επιθέσεις κατά αστυνομικών και στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, τρία διευθυντικά στελέχη και ένας ειδικός φρουρός, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 19 άτομα, έχουν κατασχεθεί καλάζνικοφ, πιστόλια, εκρηκτικά, σφαίρες, αλεξίσφαιρα γιλέκα και μετρητά ενώ η επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη». Περιττό να πούμε ότι για σωρεία άλλων ρατσιστικών εγκληματικών επιθέσεων δεν υπάρχει καμιά αναφορά.

Θα το συγκρίνουμε με το άρθρο  «Εγκληματίες Ακροδεξιοί» που ανιχνεύαμε στο ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: «Στα χέρια των αστυνομικών αρχών της Πάτρας βρίσκεται ο ένας από τους τρεις από τους φερόμενους ως δράστες της άγριας επίθεσης το βράδυ της Κυριακής σε βάρος μετανάστη, ο οποίος βάδιζε στην περιοχή του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου της Πειραϊκής Πατραϊκής. Αστυνομικοί μετά από συντονισμένες ενέργειες και αξιοποιώντας τις περιγραφές μαρτύρων προχώρησαν σε προσαγωγή ενός ατόμου 31 ετών το οποίο πριν από λίγο αναγνωρίστηκε από πολίτες που προσέτρεξαν σε βοήθεια του άτυχου 24χρονου Τυνήσιου, όταν άκουσαν τις κραυγές πόνου που του προκαλούσαν τα κτυπήματα τα οποία δεχόταν. Σύμφωνα με πληροφορίες του Patratimes.gr, αυτός που αναγνωρίστηκε είναι και ο φερόμενος ως «αρχηγός» της ομάδας που πραγματοποίησε την επίθεση το βράδυ της Κυριακής, ο οποίος συμμετείχε και σε συντονιστικό όργανο κινητοποιήσεων κατοίκων μετά την δολοφονία του 29χρονου Θαν. Λαζανά στην περιοχή της παραλίας. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα, ενώ οι άλλοι δύο αναζητούνται.

Οι απρόκλητες επιθέσεις είναι μορφή εγκληματικότητας αστέ. Και μάλιστα σοβαρή. Οι Ναζί είναι οι επαγγελματίες εγκληματίες. Αυτούς θα έπρεπε να αντιμετωπίζεις με επιφύλαξη όχι τους φτωχούς. Οι Ναζί  δεν θα σταματήσουν. Θα επιτίθενται σε ολοένα και περισσότερους. Αύριο θα δέρνουν τα παιδιά σου κι εσένα γιατί δεν "εγέρθητω". Ή για ασήμαντες αφορμές. Όσο μεγαλύτερη δύναμη δίνεις στο φασισμό, τόσο περιορίζεις τα δικά σου ανθρώπινα δικαιώματα.  Η κυβέρνηση της ΝΔ σιγοντάρει τις επιθέσεις. Μιλάει με μίσος εναντίον των φτωχών. Οι χρυσαλήτες είναι πρώην ΟΝΝΕΔίτες. Κάνουν τις "βρομοδουλειές" του Σαμαρά για να αποπροσανατολίσουν. Να μισούμε, όχι τους αληθινούς εγκληματίες, που μας κλέβουν το μισθό και τη σύνταξη από τα ταμεία, αλλά ο ένας φτωχός τον άλλο. Διαίρει και βασίλευε.


Πολλοί εγκληματίες κατηγορούν ξένους γι αυτά που κάνουν οι ίδιοι. Μη βιάζεσαι να κάνεις ενόχους, αν πρώτα δεν εξιχνιάσουν τα εγκλήματα.  "Δύο μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης στην Καβάλα εμφανίζονται σαν αρχηγοί 19μελούς συμμορίας που προχωρούσε σε ληστείες τραπεζών με καλάσνικοφ και σε διαρρήξεις ΑΤΜ με χρήση εκρηκτικών, στη Θεσσαλονίκη, στην Καβάλα, στην Ξάνθη και σε άλλες περιοχές της βορείου Ελλάδας. Η λεία τους υπολογίζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Παράλληλα σε ορισμένες από τις ληστείες, όπως αυτή στην Αγροτική Τράπεζα στην Κεραμωτή Καβάλας πριν από μία εβδομάδα, οι δράστες δεν δίστασαν να πυροβολήσουν εναντίον αστυνομικών. Παράλληλα πυροβόλησαν και το αστυνομικό τμήμα, μετά από ληστεία στους Ροδολίβους Σερρών.

Στη συμμορία συμμετείχε και ειδικός φρουρός που υπηρετεί στην Αθήνα, ο οποίος προμήθευε τα μέλη της συμμορίας με εκρηκτικά και αλεξίσφαιρα γιλέκα . Κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση είναι ένας δικηγόρος καθώς και ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Στην εξάρθρωση του κυκλώματος προχώρησε μετά από πολύμηνες έρευνες η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης που είχε θέσει υπό παρακολούθηση τους υπόπτους. Όπως λένε υψηλόβαθμα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη «στη διάρκεια των ερευνών μας διαπιστώσαμε ότι δραστηριοποιούνται σε ακροδεξιές οργανώσεις στην περιοχή της Καβάλας. Ένας εξ αυτών είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για ληστεία...». Η ληστεία στην Κεραμωτή Καβάλας σημειώθηκε στις 18 Ιουνίου 2012. Δύο δράστες, φορώντας κουκούλες και κρατώντας καλάσνικοφ, εισέβαλαν στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας σπάζοντας με σιδηρολοστό τη τζαμαρία. Πυροβολώντας μία φορά εντός του υποκαταστήματος, απείλησαν τη διευθύντρια και μια υπάλληλο και αφαίρεσαν περίπου 250.000 ευρώ. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε Ι. Χ. αυτοκίνητο, που είχαν σταθμεύσει εξωτερικά και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να εντοπιστεί το όχημα διαφυγής λίγη ώρα αργότερα, στην επαρχιακή οδό Κεραμωτής-Αεροδρομίου. Οι δράστες μόλις αντιλήφθησαν την παρουσία των αστυνομικών, ακινητοποίησαν το όχημά τους και πυροβόλησαν εναντίον τους, ενώ οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά."


Έχει σημασία να επισημάνουμε ότι το defencenet.gr παρουσίασε μόνο το παραλήρημα της Χρυσής Αυγής, μια ανακοίνωση γεμάτη παράκρουση που μιλά για  "Εκστρατεία λάσπης από παρακρατικούς που φορούν στολή". Και συνεχίζει: «Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ διαψεύδει κατηγορηματικά την εμπλοκή μελών της σε ποινικές υποθέσεις, αλλά αυτό που είναι το χειρότερο είναι ότι ολόκληρες υπηρεσίες, που πληρώνονται από τον Ελληνικό λαό για να τον προστατεύουν, έχουν αναλάβει εργολαβικά την συκοφάντηση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Φυσικά και αναμένονται μηνύσεις και αγωγές προς τα παπαγαλάκια αυτών που μεταδίδουν τις ψευδείς πληροφορίες».

Καλά, η Χρυσή Αυγή δεν ήταν η οργάνωση που έχει εκπρόσωπο τύπου τον Κασιδιάρη που κρύβονταν για να γλυτώσει το Αυτόφωρο; Ο ίδιος δεν απασχολεί τη δικαιοσύνη με την συμμετοχή σε μαχαίρωμα και κλοπή πανεπιστημιακού καθηγητή; Η γνωστή ξανθιά του Αγίου Παντελεήμονα, υποψήφια βουλευτής δεν κατηγορείται για μαχαίρωμα μεταμνάστη; Λαμπ΄ρη προσωπικότητα της Χρυσής Αυγής, μαγαζάτορας στον Άγιο Παντελεήμονα δεν εκτελούσε Συμβόλαια θανάτου; Χρειάζεται να εκθέσουμε και άλλα γεγονότα εμπλοκής των Χρυσαυγιτών σε ποινικές υποθέσεις; Οι ΝΑΖΙ εκτός από θρασύδειλοι δολοφόνοι είναι και θρασείς ψεύτες, υποκριτές, διπρόσωποι.

Και αυτά τα κακοποιά στοιχεία διατυμπανίζουν ότι στόχος τους είναι η συγκρότηση Φασιστικών Πολιτοφυλακών, που θα δρουν ως Ιδιωτικές Security, προσφέροντας έναντι πληρωμής, υπηρεσίες ασφάλειας. Θα δρουν ως τοπικές μαφίες και θα εφαρμόζουν αυτό που είναι κοινώς γνωστό: οι ιδιωτικές εταιρείες security καλλιεργούν και εκμεταλλεύονται το φόβο και την ανασφάλεια, ενώ σε πολλές περιπτώσεις, ο πολίτης που δε θα δεχτεί την υπογραφή συμβολαίου μαζί τους, συχνά πέφτει άμεσα θύμα ληστείας, για παραδειγματισμό!


Το εργατικό κίνημα, οι νεολαιίστικες οργανώσεις και οι Λαϊκές Συνελεύσεις-Κινήσεις Πόλης πρέπει να κλιμακώσουν την  πάλη τους ενάντια στην βίαιη ταξική πολιτική της άθλιας συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, τα Μνημόνια Ε.Ε.-ΔΝΤ-τραπεζών-τοκογλύφων. Ο Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός έχει συστατικό στοιχείο τον ρατσισμό και τον εθνικισμό επιδιώκοντας το διαχωρισμό της εργατικής τάξης και τον αλληλοσπαραγμό της, τις ναζιστικές οργανώσεις και την ακροδεξιά που είναι συνυφασμένες με την καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική Ε.Ε., τον ακραίο κρατικό αυταρχισμό και ένα ευρύ  πλέγμα που συγκροτούν οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι φασιστικές Πολιτοφυλακές, στοχεύοντας στην καταστολή του Εσωτερικού εχθρού-εργαζόμενου λαού. Απάντηση μας η Ανατροπή τους.


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου