Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

«Ρουκέτα» από την Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα!

«Ρουκέτα» από την Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα!

Αμετακίνητη εμφανίστηκε η Άνγκελα Μέρκελ ως προς τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το νέο Μνημόνιο, βάζοντας επί της ουσίας «πάγο» στις πιο... χαλαρές δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του Γκίντο Βεστερβέλλε για το ενδεχόμενο χρονικής επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος.

«Το σημαντικό είναι η νέα να μείνει αμετακίνητη από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε. Δεν μπορεί να υπάρξει χαλάρωση του ρυθμού των μεταρρυθμίσεων», τόνισε ορθά κοφτά η Γερμανίδα καγκελάριος από τη συνεδρίαση του G20 στο Μεξικό, την ώρα που στην Αθήνα κορυφώνονταν οι διεργασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης.
Όπως σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg, αμέσως μετά από τις δηλώσεις Μέρκελ, οι μετοχές στην Wall Street άρχισαν να υποχωρούν, καθώς οι αγορές που είχαν εκφράσει από το πρωί μια επιφυλακτικότητα για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, δεν βλέπουν με καλό μάτι τη σκληρή στάση του Βερολίνου, σε μια περίοδο όπου αφενός θα έπρεπε να υπάρξει μια κίνηση καλής θέλησης προς την Αθήνα αφετέρου η ισπανική «γρίπη» τείνει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Είναι, άλλωστε, ενδεικτικό ότι ενώ το ελληνικό χρηματιστήριο ξεκίνησε "καλπάζοντας" έως 7,23%, τελικά έκλεισε στο 3,64%, αφού τα νέα από τη Μαδρίτη δεν ήταν καθόλου αισιόδοξα. Από τη μια τα "κόκκινα" δάνεια των Ισπανών που έφτασαν στα 153 δισ ευρώ επιβεβαιώνουν όσους υποστηρίζουν ότι τα 100 δισ ευρώ της βοήθειας είναι απλώς η αρχή, από την άλλη η εκτίναξη του ισπανικού 10ετούς έως το 7,29% και του ιταλικού στο 6,17% δείχνουν ότι η Ελλάδα δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου...

 http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου