Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Η αβάσταχτη υποκρισία της Γερμανίας

Η αβάσταχτη υποκρισία της Γερμανίας, Μάκης Ανδρονόπουλος
Το θράσος και η υποκρισία του Βερολίνου βρίσκεται σε αλματώδη άνοδο μετά την απόφαση των Βρετανών να φύγουν από την γερμανοκρατούμενη Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόσφατο κρούσμα, η τουρκική εισβολή στο έδαφος της Συρίας, για την οποία η κα Μέρκελ κλαίει και οδύρεται για δήθεν ανθρωπιστικούς λόγους.
Ποια; Η κα Μέρκελ που η Γερμανία της οποίας πραγματοποίησε ρεκόρ εξαγωγών στρατιωτικού υλικού στο οκτάμηνο του 2019 στην Τουρκία αξίας 250,4 εκατ. ευρώ, τη μεγαλύτερη αξία από το 2005, όπως υποχρεώθηκε να αποκαλύψει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών μετά από σχετική ερώτηση του αριστερού κόμματος.

Και σαν να μην έφτανε αυτή η υποκρισία, η κα Μέρκελ θέλει να συζητηθεί η τουρκική εισβολή στο ΝΑΤΟ, για να δώσει την ευκαιρία στους στρατηγικούς της συμμάχους Τούρκους να πουν το παραμύθι τους. Φυσικά, ούτε για κυρώσεις, ούτε για την παραβίαση της διεθνούς Συνθήκης της Λωζάνης έκανε λόγο, όπως άλλωστε δεν είπε κιχ περί αυτού ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.
Η Τουρκία αποτελεί για τη Γερμανία στρατηγικό σύμμαχο, διότι δι' αυτής μπορεί να φθάσει στα πετρέλαια της Μοσούλης, όπως καταδείχθηκε στον Α΄και στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Μην ξεχνάμε ότι οι Γερμανοί εκσυγχρόνιζαν και εκπαίδευαν από τον 19ο αιώνα τον οθωμανικό στρατό και έδωσαν το αλφάβητό τους στην τουρκική γλώσσα. Εννοείται ότι η τουρκική αγορά είναι σήμερα σημαντική για τη Γερμανία. Τώρα η δήλωση της VW πως δεν θα φτιάξει τελικά εργοστάσιο στην Τουρκία, μένει να αποδειχθεί…

 https://slpress.gr/diethni/i-avastachti-ypokrisia-tis-germanias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου