Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Η συνταγή είναι απλή ... Αντίσταση !



Του Περικλή Δανόπουλου

Η συνταγή είναι απλή. Όταν μια χώρα ξεφεύγει από τον έλεγχο, είτε διότι έτυχε να εκλεγεί ένας πραγματικά πατριώτης πολιτικός, που νοιάζεται για τον λαό του, είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο,αρχικά ενεργοποιούν τα ΜΜΕ. ''Φυτεύουν'' σκάνδαλα ανύπαρκτα, και χειραγωγούν καθημερινά τον λαό εναντίον εκείνων που πάσχισαν γι αυτόν. Κατόπιν στήνονται οργισμένες διαδηλώσεις, ενώ παράλληλα υπάρχουν πιέσεις και οικονομικό εμπάργκο από την υπερδύναμη και τα ''σκυλάκια'' της.

Ο λαός ξεχνά αυτόν που ουσιαστικά πολέμησε τους ολιγάρχες για χάρη του και εμπιστεύεται άλλον, με λαμπερό περιτύλιγμα, αλλά εξαιρετικά αδιαφανείς σκοπούς. Αυτός παίρνει πίσω όλα τα εξισορροπητικά μέτρα που έλαβε ο προηγούμενος και αφήνει τους ολιγάρχες ασύδοτους και αφορολόγητους να στέλνουν τα κέρδη τους σε φορολογικούς παραδείσους, χτυπώντας τα χαμηλά και μεσαία στρώματα.



Η κατάσταση έτσι δεν προχωρά και η χώρα δεν έχει τα αναγκαία κεφάλαια. Όμως ο ενεργούμενος πρόεδρος, αφού δεν μπορεί να στραφεί στην κλίκα των πλουσίων, κάνει αυτό που φαντάζεται ο κάθε υποψιασμένος....καλεί τον πολιορκητικό κριό του παγκόσμιου συστήματος διακυβέρνησης...ναι καλά καταλάβαμε το ΔΝΤ. Και αυτό επιβάλει το ίδιο κοκτέϊλ θανάτου όπως στην Ελλάδα, υφεσιακές πολιτικές, συμπίεση των μισθών,εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων.

Όμως και πάλι δεν βγαίνει και επιβάλλεται δυσβάσταχτος φόρος στα καύσιμα. Και εκεί υπάρχουν λαοί που αντιδρούν. που λένε το αυτονόητο...φτάνει ως εδώ. Και συγκρούονται έτοιμοι για όλα. Και ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ. Έστω και περιορισμένου εύρους νίκες, όμως παραδίδουν δωρεάν, μαθήματα αντίστασης.

Ο Ισημερινός σήμερα, είναι για μια ακόμα φορά (μετά τα όσα έκανε ο Κορέα), ένας φάρος για τους λαούς του πλανήτη. Αλλά και γενικά σε όλη την Λατινική Αμερική η επιστροφή και παράδοση άνευ όρων στον θείο Σαμ, δεν τσουλάει, γιατί και στην Αργεντινή ο μπαρουτοκαπνισμένος λαός αντιδρά (εξαίρεση η Βραζιλία και ο άθλιος Μπολσονάρου).

Οι απόλυτα πιστές χώρες πλέον στην αυτοκρατορία, είναι κάτι Αλβανίες,κάτι Σκόπια, κάτι χώρες της Βαλτικής, κάτι Ουκρανίες και....η Ελλάδα.

Βοήθειά μας.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου