Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Οι πάμπλουτοι αδελφοί Koch ενώνονται με τον Soros και τους τεχνολογικούς γίγαντες για να πολεμήσουν τον «εξτρεμισμό» το διαδίκτυο"Οι αδελφοί Koch συνεργάζονται με εταιρείες τεχνολογίας, πανεπιστήμια και άλλους συναδέλφους τους δισεκατομμυριούχους για την καταπολέμηση του online εξτρεμισμού.

Στις 17 Ιουλίου, το Project After Charlottesville” θα φιλοξενήσει τη δεύτερη σύνοδο κορυφής στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια. Ιδρύθηκε μετά από τις θανατηφόρες επιθέσεις των οπαδών της λευκής υπεροχής στην Βιρτζίνια το 2017, συγκεντρώνει πολιτικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες για να συζητήσουν λύσεις για την καταπολέμηση της πολιτικής τρομοκρατίας. Ενώ η περυσινή συνάντηση στο Μιζούρι περιλάμβανε πρωτοβουλιών λαϊκής και τοπικής αντίδρασης, το επίκεντρο της φετινής συνόδου κορυφής θα περιλαμβάνει τον «ιδιωτικό τομέα της τεχνολογίας» και τις «βέλτιστες πρακτικές για την καταπολέμηση του μίσους και του εξτρεμισμού στο διαδίκτυο», σύμφωνα με το δελτίο τύπου της εκδήλωσης.

Εκπρόσωποι του Ινστιτούτου Charles Koch και της Anti-Defamation League θα ενωθούν με στελέχη από εταιρείες τεχνολογίας, στις οποίες επί του παρόντος περιλαμβάνονται οι Eventbrite, Mozilla, Pinterest, Patreon και Airbnb. ..."

Για κοίτα να δεις ... όλοι οι δισεκατομμυριούχοι και τα ειδικά συμφέροντα που επί του παρόντος διαφθείρουν το αμερικάνικο πολιτικό σύστημα καταστέλλοντας την ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο και εξαγοράζοντας τις εκλογές συγκεντρώνονται στο Σαν Φρανσίσκο για να σχεδιάσουν το επόμενο κύμα λογοκρισίας τους.

«Η εκδήλωση χρηματοδοτείται από την Comcast NBCUniversal, το Ίδρυμα Kresge και, κυρίως, το φιλανθρωπικό ίδρυμα του Ταμείου Soros και «σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την τραγωδία του Charlottesville για να πιέσει για ακόμη περισσότερη οργουελιανή λογοκρισία», προειδοποιεί η Big League Policy (BLP).

Εκθέτοντας το παρελθόν των συμμετεχόντων, η BLP γράφει: «Η ADL είναι μια αντι-συντηρητική, αντι-συνταγματική οργάνωση που ανοιχτά υπερηφανεύεται για το πώς πιέζει την Google, το Facebook, το Twitter και άλλους τεχνολογικούς γίγαντες να ασκούν λογοκρισία σε πολιτικούς αντιφρονούντες».

"Το Pinterest αποκαλύφθηκε πρόσφατα ότι λογοκρίνει φωνές κατά των εκτρώσεων στην πλατφόρμα του, ενώ η Patreon και η Airbnb είναι πασίγνωστες για την απαγόρευση των δεξιόστροφων σχολιαστών να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι εταιρείες τους", εξηγεί και η BLP.

Η Koch Industries ιδρύθηκε από τον Fred Koch το 1940 και ανήκει κατά πλειοψηφία στους γιους του, πιο γνωστούς ως Koch Brothers- τον David και τον Charles, με το καθένα να κατέχει το 42% της εταιρείας. Ο David, 79 ετών, παραιτήθηκε από το ρόλο του στην εταιρεία το 2018 λόγω προβλημάτων υγείας, ενώ ο Charles, 83 ετών, παραμένει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.
Η Koch Industries είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία στις Η.Π.Α., στην ετήσια κατάταξη του Forbes, δημιουργώντας ετήσια έσοδα ύψους 110 δισ. δολαρίων. Αυτό έκανε την οικογένεια Koch να είναι η δεύτερη πλουσιότερη οικογένεια στον κόσμο, πίσω από την οικογένεια Walton (ιδιοκτήτες της Walmart).

ΚΟ / από εδώ κι εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου