Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Η δικτατορία των τρεμάμενωντου Γ. Παπαδόπουλου – Τετράδη
Η Ελλάδα, σε μια από τις κρισιμότερες στιγμές στα ελληνοτουρκικά, βρίσκεται στα χέρια της πιο επικίνδυνης κυβέρνησης. Η οποία δεν έχει ούτε την απαιτούμενη σοβαρή στελέχωση ούτε την απαιτούμενη σοβαρότητα και επίγνωση των υποχρεώσεών της και του διεθνούς τοπίου. Η απόφαση του πρωθυπουργού να μην ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς είναι περισσότερο μια πράξη κόμπλεξ παρά μια πράξη υπεύθυνου πολιτικού.
Επιπλέον, η παραβίαση των καθηκόντων του πρωθυπουργού να ενημερώνει κατ ιδίαν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης οπωσδήποτε, και τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων μαρτυράει και την πρωτοφανή άγνοια που εξακολουθεί να έχει ο κ Τσίπρας ως προς τη φύση του κράτους.
Η άρνησή του να κάνει κοινωνούς τους πολιτικούς αρχηγούς δείχνει ότι έχει την πεποίθηση ότι η Ελλάδα δεν είναι κτήμα όλων. Ότι δεν υπάρχει ανεξάρτητα από κυβερνήσεις και κόμματα. Ότι δεν
θα υπάρχει και μετά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- προθύμων. Η Ελλάδα, κατά τον πρωθυπουργό υπάρχει μόνο επειδή υπάρχει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η οποία διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας μόνη της, δίχως να δίνει λογαριασμό σε κανέναν άλλον. Κάτι που μόνο ο Παπαδόπουλος εφάρμοζε.
Η ψυχοσύνθεση και η νοοτροπία αυτή ταιριάζει περισσότερο σε 5χρονο που θέλει το παιχνίδι του μόνο γι αυτόν και δεν εννοεί να το μοιραστεί με κανέναν άλλο. Μόνο που εδώ, ακόμα κι αν ο κ Τσίπρας και οι συν αυτώ έχουν νοοτροπία και ψυχοσύνθεση 5χρονων, το παιχνίδι δεν είναι παιχνίδι. Δεν έχουν στα χέρια ούτε κούκλες ούτε στρατιωτάκια. Έχουν στα χέρια κυριαρχία σε χώρο, λαό και ιστορία. Που υπάρχουν πριν απ αυτούς και θα υπάρχουν και μετά απ αυτούς.
Ο πρωθυπουργός δια της λογοδιάρροιας κ Αχτσιόγλου διεμήνυσε ότι όποιος πολιτικός αρχηγός θέλει να ενημερωθεί, ο πρωθυπουργός είναι πρόθυμος. Η εκπρόσωπος- ομιλούσα κεφαλή, όπως και ο πρωθυπουργός έχουν άγνοια ότι είναι υποχρέωση του πρωθυπουργού να ενημερώνει την αντιπολίτευση- και οπωσδήποτε την αξιωματική- για τα μείζονα θέματα της χώρας. Δεν είναι παραχώρησή του.
Η ομιλούσα ακατάσχετα, με μπόλικες αγραμματοσύνες, νέα εκπρόσωπος, όπως και ο πρωθυπουργός, δείχνουν ανθρώπους που θεωρούν ότι μειώνονται προσωπικά όταν δεν εξουσιάζουν απόλυτα, χωρίς να δίνουν λογαριασμό. Η ψυχιατρική έχει αναφερθεί σ αυτή τη νοοτροπία με πλείστα όσα παραδείγματα. Σχεδόν αποκλειστικά, δικτατόρων. Ανθρώπων με πολύ χαμηλό δείκτη αυτοεκτίμησης και με πλείστες όσες φοβίες. Ανθρώπων, που αποδείχτηκαν μοιραίοι για τις χώρες τους.
Γύρω από αυτή την εξουσία, η αμυντική και εξωτερική πολιτική της χώρας βρίσκεται στα χέρια ενός μεγαλοδικηγόρου, που δεν ξέρει πού του πάνε τα τέσσερα από διπλωματία και ενός τέως ναυάρχου, που αντί να ωθεί έναν ασόβαρο πρωθυπουργό στη σοβαρότητα, χάνει και τη δική του, ακολουθώντας τον ασόβαρο πρωθυπουργό σε θεατρινίστικα ΚΥΣΕΑ! Υπό τόσο σοβαρές συνθήκες, που αμέσως μετά πηγαίνει για ψαράκι στον Σχοινιά!
Την κουστωδία διαχείρισης της χώρας στη σοβαρότητα των ημερών κλείνουν στην πρωινή σύσκεψη στου Μαξίμου, που ενημερώνει, συμβουλεύει και συμβουλεύεται, οι νέοι συμμετέχοντες Γιάννης Ραγκούσης, Νίκος Μπίστης και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου! Προφανώς για να επαναλάβουν την επιτυχία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στα Ίμια.
Η παντελής απουσία σοβαρότητας και η ανικανότητα ανάλυσης από το πρωθυπουργικό γραφείο καθρεφτίζεται στην κυβερνητική ανακοίνωση, που υπογραμμίζει ότι για πρώτη φορά η Ευρωπαϊκή Ένωση έβγαλε τόσο σοβαρή ανακοίνωση όπως χτες για την Τουρκία!
Πέρα που οι άνθρωποι έχουν άγνοια των κατά καιρούς ανακοινώσεων της ΕΕ για την Τουρκία, έχουν τη φτήνια να μας πουν ότι η ΕΕ ήταν αυστηρή (που δεν ήταν καθόλου αυστηρή) με την Τουρκία λόγω ΣΥΡΙΖΑ! Είτε έχουν σε τόση εκτίμηση τον ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αναβαθμίσει την Ελλάδα στα γεωπολιτικά τους σχέδια, είτε τρέμουν την αντίδραση της Ελλάδας αν δεν τρίξουν τα δόντια στην Τουρκία οι Ευρωπαίοι!
Η γελοιότητα της συριζέικης ασχετοσύνης και υποκρισίας περιλαμβάνεται ολοκάθαρη στη σχετική δήλωση της εκπροσώπου. Όπου η ΕΕ, δεν είναι ο φραγκοφονιάς δανειστής, που είναι εκπρόσωπος διαχειριστής των μεγάλων ευρωπαϊκών κεφαλαίων. Ούτε είναι μια σύμπραξη οικονομικών παραγόντων, που έχουν γραμμένη την αλληλεγγύη των μελών στα παλιά τους τα παπούτσια. Ούτε είναι ο μονίμως απών όταν πρόκειται να υπερασπιστεί ο,τι δήποτε άλλο εκτός από τα οικονομικά συμφέροντα της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ολλανδίας. Αυτά έλεγε και υποστηρίζει ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ!
Ξαφνικά η ΕΕ έγινε η αυστηρή δύναμη απέναντι στην Τουρκία θαμπωμένη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ! Εκτός αν η εκπρόσωπος θέλει να μας πει ότι η ΕΕ ξεπληρώνει ένα μέρος από τα 30 αργύρια για το ξεπούλημα της Μακεδονίας, που ζητούσε και πήρε από τον άπατρι κ Τσίπρα και τον κ Κοτζιά. Οποία μωρία! Οι ισχυροί δεν πληρώνουν ποτέ για όσα παίρνουν. Αντίθετα, ξεφορτώνονται όσους αυλόδουλους χρησιμοποιούν. Σαν τον κ Τσίπρα.
Το δράμα της χώρας είναι ότι η Τουρκία, όπως πάντα κάνει σε περιόδους πολιτικών αλλαγών, εισβάλλει σε ελληνόκτητα εδάφη. Με την Ελλάδα χωρισμένη στα δύο από τον κ Τσίπρα και του μπουλούκι του: Στην κυβέρνηση με τους συριζέους από τη μια πλευρά και σε όλους τους άλλους Έλληνες από την άλλη. Κι αυτή τη φορά, όπως το 1974 και το 1996 έχει απέναντί της κάτι τρεμάμενους. Αντί να έχει μια πάνοπλη και αποφασισμένη Ελλάδα- Ισραήλ και να τρέμει.
από το «https://www.liberal.gr/»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου