Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Τσίπρας – Γιάνης εκβίαζαν τον πρόεδρο του ΝΣΚ;;



του Γ. Παπαδόπουλου – Τετράδη

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει πρόσθετο φόρτο εργασίας, μετά τις καταγγελίες του αντεισαγγελέα κ Αγγελή για τη Novartis. Και η θητεία της λήγει σε 17 μέρες. Αλλά, μπροστά της βρίσκεται από χτες και η σοβαρότατη καταγγελία του πρώην υπουργού Π. Λαφαζάνη: Ότι οι κύριοι Τσίπρας και Βαρουφάκης εξανάγκασαν τον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους τον Φεβρουάριο του 2015 να συντάξει παράνομη, κατά τον ίδιο τον πρόεδρο, γνωμοδότηση για το Β’ Μνημόνιο!
Είναι πολύ πιθανό ότι στο επόμενο διάστημα μετά τις εκλογές, από το Φθινόπωρο, η δικαιοσύνη θα έχει αρκετή δουλειά με τα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Οι οποίοι, όπως αποκαλύπτεται κάθε μέρα, δρούσαν περισσότερο σαν «οικογένεια» παρά σαν κυβέρνηση υπό Σύνταγμα και νόμους. Η σπουδή για διορισμό Προέδρου και εισαγγελέα Αρείου Πάγου από τους αρεστούς της απερχόμενης κυβέρνησης ίσως είναι μια ένδειξη αυτής της ανησυχίας τους.

Χτες ο κ Λαφαζάνης, σημαίνων υπουργός της πρώτης κυβέρνησης του 2015, κατήγγειλε σε συνέντευξή του, ότι στα τέλη του Φεβρουαρίου του 2015, ο τότε πρωθυπουργός και ο τότε τσάρος της οικονομίας Γιάνης (με ένα νι, για να ξεχωρίζει από τους άλλους Γιάννηδες που είναι πλεμπέοι) φώναξαν περασμένα μεσάνυχτα τον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και τον πίεζαν μέχρι το πρωί να τους δώσει μια γνωμοδότηση, με την οποία θα έλεγε ότι δεν χρειαζόταν να πάει στη Βουλή η επέκταση της δανειακής σύμβασης για το Β’ Μνημόνιο, που είχε κληρονομήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από την προηγούμενη.
(Η επέκταση, για όσους δεν θυμούνται είναι η παράταση που είχε δώσει η τρόικα, λόγω εκλογών, για την τελευταία αξιολόγηση των πεπραγμένων της χώρας στα πλαίσια του Β’ Μνημονίου, που έληγε στα τέλη Φεβρουαρίου του 2015. Μετά από την οποία η χώρα έβγαινε από τα μνημόνια με ελάχιστες υποχρεώσεις σε σχέση με όσες ανέλαβε μετά.
Οι ελληνικές αντιπροτάσεις προς την τρόικα τον Ιανουάριο του 2015 για να τελειώσει η αξιολόγηση και να λήξει το μνημόνιο ήταν το περίφημο μέηλ Χαρδούβελη, που πρόβλεπε μέτρα 985 εκ. ευρώ. Έναντι μέτρων 15 δις ευρώ που πήρε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!)

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον τότε υπουργό Λαφαζάνη, ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου «είχε βγει από τα ρούχα του και φώναζε ότι δεν θέλει να παρανομήσει, ότι θα πάει φυλακή και ότι και οι προηγούμενες επεκτάσεις πέρασαν από τη Βουλή και δεν έγιναν με απλή υπογραφή του υπουργού Οικονομικών».
Σύμφωνα με την καταγγελία Λαφαζάνη, το πρωί υπέκυψε στις πιέσεις ο πρόεδρος. «Δεν ξέρω αν υπήρχαν πλέον και εκβιασμοί άλλου είδους για να υπογράψει, γιατί το θέμα ήταν μείζον για τις πολιτικές εξελίξεις», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.
Γιατί τέτοια βία από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Βαρουφάκη; Γιατί, σύμφωνα με τον κ Λαφαζάνη, η επέκταση της δανειακής σύμβασης περιείχε όλα όσα μέχρι τότε αντιπάλευε ο ΣΥΡΙΖΑ και άνοιγε το δρόμο για τρίτο μνημόνιο. Πράγμα με το οποίο διαφωνούσε και ο ίδιος ο υπουργός και πολλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης. Οι οποίοι απείλησαν ευθέως τον κ Τσίπρα, ότι αν έρθει η επέκταση της δανειακής σύμβασης στη Βουλή θα την καταψηφίσουν. Κι αυτό θα σήμαινε ενδεχόμενη πτώση της κυβέρνησης
Έπρεπε, λοιπόν, για να επιζήσει η κυβέρνηση, να καταπατηθούν οι νόμοι. Σύμφωνα με τον υπουργό, αυτό ακριβώς έγινε με τον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Σε μια ευνομούμενη χώρα, μετά από τέτοια καταγγελία παρεμβαίνει η δικαιοσύνη. Γιατί δεν μπορεί να επιτρέπεται στην εκτελεστική εξουσία να πιέζει ανενόχλητη τη διοίκηση και τη δικαιοσύνη να παρανομήσουν. Εάν το κάνει δίνει το μήνυμα της ατιμωρησίας και στις επόμενες κυβερνήσεις με στρεβλότατα αποτελέσματα για τη λειτουργία της Δημοκρατίας.
Εκτός από τη Δικαιοσύνη, η καταγγελία Λαφαζάνη απευθύνεται και στους πολίτες. Οι οποίοι θα κληθούν σε λίγες βδομάδες να εκλέξουν εκπροσώπους στο κοινοβούλιο. Μεταξύ των οποίων τον κ Τσίπρα και τον κ Βαρουφάκη. Και ο μεν πρώτος εκτέθηκε και μετρήθηκε. Φάνηκε ποιός είναι. Ο δεύτερος, όμως, εμφανίζεται ως αριστερός επαναστάτης, την ώρα που απαξίωνε τη Βουλή και υπέγραφε με τα δύο χέρια το Β’ Μνημόνιο, των Σαμαρά- Βενιζέλου, καταγγέλλοντάς το ταυτόχρονα στο λαό!
Ο χώρος έχει γεμίσει πολιτικούς απατεώνες. Οι οποίοι, όπως ο ίδιος ο Γιάνης, έκαναν αναλήψεις από τα ΑΤΜ της Βουλής όταν έκλεισαν τις τράπεζες «για να μην εξευτελιστούν περιμένοντας στις ουρές», κατά δήλωσή του! Οι υπόλοιποι πολίτες ήταν άξιοι για εξευτελισμό, σύμφωνα με τον καβαλημένο νάρκισσο μιας θολοκουλτουριάρικης ελιτ στο χώρο των βιομηχάνων. Ο οποίος κατεβαίνει και με ατζέντα υπέρ των Πρεσπών και εναντίον της έννοιας της πατρίδας! Ο δικαίως διεθνιστής. Ο πλούτος δεν έχει πατρίδα. Η πατρίδα είναι η ρίζα των φτωχών.
Αλλά, η μεν ψήφος εναπόκειται στη συνείδηση και την κρίση του κάθε πολίτη. Για την οποία είναι υπεύθυνος. Η καταγγελία Λαφαζάνη, όμως, για παρανομία σε βάρος και της Βουλής, δηλαδή του λαού, με απειλές κατά ανώτερου δημόσιου λειτουργού, που εκπροσωπεί νομικό θεσμό, εναπόκειται στη Δικαιοσύνη. Για να μην μπορεί στο μέλλον η εκτελεστική εξουσία να θεωρεί το κράτος βιλαέτι της.

από το «https://www.liberal.gr/»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου