Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

H 25χρονη ακτιβίστρια κατά της διαφθοράς, Χριστίνα Τρεμόντι, επικεφαλής στο Επικρατείας των ΑΝΕΛ

«Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους που είστε σήμερα εδώ. Είναι
ουσιαστικά η ημέρα όπου αρχίζει επίσημα ο προεκλογικός αγώνας. Οι λίστες των υποψηφίων όλων των περιφερειών έχουν πλέον κατατεθεί και έχουν επισημοποιηθεί και σήμερα έχω την τιμή να ανακοινώσω το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Πριν από αυτό, όμως, θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τους 13 βουλευτές,οι οποίοι απέδειξαν ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ μείναμε συμπαγείς σε μια δύσκολη ιστορική στιγμή και ήμασταν εκείνη η πολιτική δύναμη που εγγυηθήκαμε τη σταθερότητα. 

Να ευχαριστήσω και τους 13 βουλευτές, όπως επίσης και τους δύο.. εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, τον Τέρενς Κουίκ, ο οποίος ήταν και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας στις εκλογές του 2012 και του 2015 και εν συνεχεία υφυπουργός Επικρατείας και στις εκλογές αυτές θα είναι υποψήφιος στη Β’ Αθηνών και τον Παναγιώτη Σγουρίδη, υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Να σας πω ότι σήμερα είχαμε ένα ατυχές γεγονός. Δυστυχώς δεν πρόλαβε να καταθέσει η δικαστική κλητήρας την υποψηφιότητα της κ. Ξουλίδου στη Β’ Θεσσαλονίκης, οπότε η κ. Ξουλίδου, η οποία είναι βουλευτής μας από το 2012, από την πρώτη Κοινοβουλευτική Ομάδα, θα πάρει βεβαίως μέρος στον προεκλογικό αγώνα στη Θεσσαλονίκη, αλλά εν συνεχεία - πρώτα ο Θεός - θα χρησιμοποιηθεί σε κυβερνητικό πόστο.

Η πρώτη στη λίστα του ψηφοδελτίου Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι μία υποψηφιότητα που θεωρώ ότι σηματοδοτεί πολλά πράγματα. Σηματοδοτεί κατ’ αρχήν τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Επέλεξα, λοιπόν, την υποψήφια που θα σας παρουσιάσω τώρα, η οποία είναι η μόνη υποψήφια, πιστεύω, σε αυτές τις εκλογές που έχει γεννηθεί το 1990, είναι 25 ετών. Γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, σε μία οικογένεια της ομογένειάς μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη συμμετοχή της, στο μέλλον της πατρίδας μας. Έφυγε από την Αμερική σε βρεφική ηλικία, μεγάλωσε στην Αθήνα μέχρι τα 16, όπου κέρδισε υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ για όλο τον κύκλο των προπτυχιακών σπουδών και μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Εργάστηκε σε μεγάλες εταιρείες, στη Νέα Υόρκη, αλλά και στο Επιμελητήριο της Αμερικής, ως σύμβουλος στο εξαγωγικό εμπόριο, δίδασκε αφιλοκερδώς σε παιδιά οικογενειών χαμηλών εισοδημάτων που πήραν μέρος σε εξετάσεις μεγάλων, ανταγωνιστικών πανεπιστημίων, για ένα πρόγραμμα το οποίο λέγεται «Εκπαιδευτική Ευκαιρία». Πολλά παιδιά μπήκαν στα πανεπιστήμια. Και εργαζόταν παράλληλα για το μεταπτυχιακό της στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και τις Πολιτικές Επιστήμες, στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης. 

Επισκέφθηκε την Ελλάδα, όπου θα δείτε σε ένα μικρό video την ιστορία της. Επισκέφθηκε την πατρίδα της, την οποία και αγαπά ιδιαίτερα και αντιμετώπισε τη διαφθορά, όπως εκείνη θα περιγράψει σε ένα video που θα δούμε τώρα. Μας έκανε τη μεγάλη τιμή να είναι υποψήφια μαζί μας. Είναι η Χριστίνα Τρεμόντι, ιδρύτρια και πρόεδρος της οργάνωσης «Έδωσα φακελάκι».

Ο δεύτερος υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι ο Αντιστράτηγος - Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ε.α Γεώργιος Κλειδέρης, ένας αξιωματικός ο οποίος συγκρούστηκε με το οργανωμένο έγκλημα. Τρίτος υποψήφιος είναι ο Χριστόφορος Σοφιαννίδης, ο οποίος έχει δώσει μία τεράστια μάχη για τους Έλληνες του Πόντου. Είμαστε μαζί από το 1990. Είναι αντιδήμαρχος στο Δήμο Καλλιθέας και είναι εκείνος ο οποίος υποδέχθηκε τους ομογενείς μας κατά την επιχείρηση «Χρυσόμαλλο Δέρας». Στην επόμενη θέση, μας τιμά με την υποψηφιότητά του ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κ. Νίκος Κατσαρός, ο οποίος διατέλεσε Διευθυντής Ερευνών και Διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών του Ινστιτούτου Φυσικοχημείας του «Δημόκριτου», Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας και πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). 

Η επόμενη υποψήφια είναι μία από τις πρώτες μου συνεργάτιδες στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και η πρώτη βουλευτής στην Περιφέρεια Αττικής η Ευγενία Αρβανίτη - Πρεβεζάνου, με εξαιρετικό έργο στη Γενική Γραμματεία Ισότητας και στην Πολιτική Αεροπορία. Ο επόμενος υποψήφιος είναι ο Νεκτάριος Μεταξάκης, πτυχιούχος του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής Σχολής Αθηνών, με μεταπτυχιακό στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο οποίος υπηρέτησε έως το 2012 ως Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ στη συνέχεια ασχολήθηκε με τον τουριστικό τομέα. Ο επόμενος υποψήφιος είναι ο κ. Μιχάλης Βάρδας, διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ο επόμενος υποψήφιος είναι ένας Έλληνας της ομογένειας, ο οποίος συνεχίζει να κινείται μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και Ελλάδος, ο κ. Ζήσης Παπανικολάου, αναπληρωτής καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο επόμενος υποψήφιος είναι ένας άνθρωπος από τον τομέα του τουρισμού, ένας μαχητής που κατάφερε να κτίσει τα περισσότερα από τα πρώτα ξενοδοχεία, ιδίως στην Κρήτη, ο Γιάννης Στεφανουδάκης. 

Είναι ιδιαίτερη τιμή μας να είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ο κ. Κωνσταντίνος Μπούμπαρης, συνδικαλιστής και ιδρυτικό στέλεχος της Ενώσεως Νοσηλευτών και από εκείνα τα στελέχη τα οποία πάλεψαν για να επέλθει η κάθαρση στα νοσοκομεία. Ο επόμενος υποψήφιος είναι ένας άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο επί πολλά χρόνια δήμαρχος Χολαργού, ο οποίος κατάφερε να αλλάξει το Χολαργό, ο Δημήτρης Νικολάου. Τελευταίος, στην τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, είναι ο Γαβριήλ Αβραμίδης, που αποτελεί το παράδειγμα της συνέπειας. Είναι δίπλα μας από το 2012, εξελέγη δύο φορές βουλευτής και υπηρέτησε στο Κοινοβούλιο, εκπροσωπώντας κυρίως τον Ποντιακό Ελληνισμό, αλλά και την Περιφέρειά του, την Α’ Θεσσαλονίκης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου