Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Εκμετάλλευση και απανθρωπιά στα Εξάρχεια



Από το πρωί της Δευτέρας, οι επαγγελματίες ανθρωπιστές των social media βγάζουν το μεροκάματό τους αναδημοσιεύοντας φωτογραφίες από μετανάστες τους οποίους η ΕΛΑΣ έβγαλε από κατάληψη στα Εξάρχεια.

Γράφει ο Γιῶργος Μιχαηλίδης*

Σαν να μην πήραν κανένα μάθημα δέκα χρόνια τώρα από την γιγάντωση της Χρυσής Αυγής (η οποία ευτυχώς εξαφανίζεται) συνεχίζουν και κάνουν παίζουν το παιχνίδι των φασιστών που το μόνο που θέλουν είναι η αποσταθεροποίηση. Φασίστες μαύροι και κόκκινοι χρησιμοποιούν ο καθένας τους μετανάστες για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους.
Δακρύβρεχτες αναρτήσεις για μικρά παιδάκια τα οποία είναι δήθεν ο «εχθρός της κυβέρνησης» και φωτογραφίες μεταναστών στα πούλμαν που τους παρουσιάζουν σαν πρόβατα που κατευθύνονται στην σφαγή έρχονται να αλλοιώσουν την πραγματικότητα και να αποπροσανατολίσουν. Αγνοούν ή μάλλον αποκρύπτουν την αλήθεια, ότι δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι ζούσαν υπό άθλιες συνθήκες σε μία κατάληψη δίχως να έχουν πρόσβαση σε οργανωμένες δομές υγείας και στήριξης. Και μέσα σε όλα, τα παιδιά, μικρά παιδάκια με τα αρκουδάκια και τις κούκλες τους. Ένα παράδειγμα είναι το παρακάτω.

Όπως και αυτό, της κυρίας Αννέτας Καββαδία της πρώην βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ.
Ας δούμε όμως τα πράγματα με την σειρά… Οι εκκενώσεις των υπό κατάληψη κτηρίων δεν έγινε γιατί η κακή ΕΛΑΣ και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ήθελαν να αδειάσουν τυχαία κάποια κτήρια. Οι ιδιοκτήτες των υπό κατάληψη χώρων είχαν προσφύγει δικαστικά και είχαν δικαιωθεί αλλά η Πολιτεία δια της αστυνομίας για χρόνια αρνείτο να εφαρμόσει τέτοιες αποφάσεις.
Πόση υποκρισία πια; Οι άμοιροι αυτοί μετανάστες δεν θα αφεθούν στην τύχη τους, αλλά θα τους μεταφέρουν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων. Εκεί θα έχουν πρόσβαση σε φαγητό, σε γιατρό ακόμα και νομική εκπροσώπηση εάν το χρειαστούν. Οι γυναίκες δεν θα είναι έρμαια στις ορέξεις κτηνών που θα τις δουν ως σεξουαλικά αντικείμενα και τα παιδιά δεν θα πέσουν θύματα κακοποίησης και εκμετάλλευσης.
Ναι, με ευθύνη προηγούμενων κυβερνήσεων και πρωτίστως του ΣΥΡΙΖΑ οι δομές φιλοξενίας των μεταναστών δεν ικανοποιούν τα πρότυπα, αλλά είναι απείρως πιο ασφαλείς από τα βρώμικα και εγκαταλελειμμένα κτήρια σε διάφορα μέρη της Αθήνας. Παράλληλα οι μετανάστες αυτοί δεν γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης από δήθεν αλληλέγγυους οι οποίοι τους αξιοποιούν ως μοχλούς πίεσης προς κάθε κυβέρνηση με αυτήν την δήθεν επίκληση στο συναίσθημα.
Κάποιοι μετανάστες θα καταθέσουν εάν χρειαστεί αίτηση για άσυλο. Σε όσους χορηγηθεί, αυτοί θα μείνουν στην Ελλάδα ή θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη. Οι υπόλοιποι θα αξιολογηθούν κατά περίπτωση και όσοι χρειαστεί θα επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Όπως γίνεται σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα του πλανήτη. Για την Ιστορία αναφέρουμε πως από τους 143 που οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για περαιτέρω έλεγχο των εγγράφων τους, οι 57 είναι άνδρες, οι 51 γυναίκες και οι 35 ανήλικοι, από Ιράν, Ιράκ, Αφγανιστάν, Ερυθραία και Τουρκία.

Από τα τρία άτομα που συνελήφθησαν κατά τις επιχειρήσεις, οι δύο είναι Έλληνες και ο τρίτος Γάλλος. Μάλιστα, ο τελευταίος είχε συλληφθεί για επίθεση σε βάρος αστυνομικών, στο κέντρο της Αθήνας!

Ειλικρινά σε τι ωφελεί το μίσος που σπέρνουν ορισμένοι παρουσιάζοντας τους μετανάστες αυτούς ως θύματα βαρβαρότητας; Σε τι ωφελεί το κάλεσμα για… αντίσταση στα Εξάρχεια; Αντίσταση σε τι; Στην επιβολή της νομιμότητας; Αντίσταση στην εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων; Ή μήπως αντίσταση στην πρόσβαση των ανθρώπων αυτών στην υγεία.
Είναι ολοφάνερο πια πως οι δήθεν αλληλέγγυοι εξοργίζονται με τέτοιες δράσεις της ΕΛΑΣ γιατί αντιλαμβάνονται πως εάν δεν υπάρχουν εξαθλιωμένοι μετανάστες να εξαρτώνται από αυτούς τότε δεν έχουν οι ίδιοι λόγο ύπαρξης. Απέναντι σε αυτήν την εκμετάλλευση, όμως, κάθε δημοκρατικός πολίτης αυτό που επιζητά είναι η ασφάλεια, η ανθρωπιά και η εφαρμογή του κράτους δικαίου.
Ειλικρινά εάν έστω και ένας εκεί έξω θεωρεί καλύτερο για ένα μικρό παιδάκι να ζει σε μια πολυκατοικία 100 ετών χωρίς νερό και ρεύμα αντί σε μία οργανωμένη δομή, τον καλώ να μου το πει, να το συζητήσουμε.
*Ο Γιῶργος Μιχαηλίδης είναι ο διευθυντής του EleftherosTypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου