Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

«Δημοκρατικός πατριωτισμός» μέσα από την αυτοδιοίκηση από Θράκη μέχρι Πελοπόννησο


Του Εμμανουήλ Παναρίτι από το thessnews.gr
Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χθες στη Θεσσαλονίκη οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Κομοτηνής, Γιώργος Καραμπελιάς, Γιώργος Ρακκάς και Κώστας Καραΐσκος ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών.
Η συνέντευξη αφορούσε την τοπική αυτοδιοίκηση από την Θράκη μέχρι την Πελοπόννησο και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜ-Θ.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, με τον συνδυασμό «Μένουμε Θεσσαλονίκη», Γιώργος Ρακκάς, σημείωσε πως γίνεται μια προσπάθεια που έχει στόχο την υπεράσπιση της ελληνικότητας, με έμφαση στην αντιμετώπιση των νέων περιπετειών που έβαλε στη Βόρειο Ελλάδα το μέγα διπλωματικό φιάσκο της Συμφωνίας των Πρεσπών, ανάδειξη της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς για την αξιοποίηση της οικουμενικής της εμβέλειας, δημογραφική και παραγωγική ανασυγκρότηση, επαναφορά σε πολιτικές υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αυθεντικής δημοκρατίας, περιβαλλοντική και αισθητική αποκατάσταση των πόλεων.

«Θέλουμε να επικοινωνήσουμε μια ιδέα που πιστεύουμε ότι θα προχωρήσει την υπόθεση της πολιτικής ανανέωσης της χώρας. Η ιδέα αυτή περνάει μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση. Μια ιδέα που έχει να κάνει με τον δημοκρατικό πατριωτισμό» συμπλήρωσε ο κ. Ρακκάς.
Στη συνέχεια τόνισε πως το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών ήταν το αποκορύφωμα μιας αποτυχημένης προσπάθειας από την κυβέρνηση για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. «Η Συμφωνία το Πρεσπών είναι κάτι που θα μας απασχολεί μόνιμα, θα είναι ένα μόνιμο πρόβλημα για την Ελλάδα» υπογράμμισε.

Όσο για τους στόχους της παράταξης στις ερχόμενες εκλογές για το δήμο Θεσσαλονίκης, ευελπιστεί να διευρυνθεί η παρουσία των εκπροσώπων της παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο. Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με κάποια άλλη παράταξη, «έκλεισε» τις πόρτες σε Νοτοπούλου και Ταχιάο, λέγοντας πως δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστεί με εκπροσώπους μιας κυβέρνησης που έχει αδικήσει την γενιά του και ούτε με εκπροσώπους μιας αντιπολίτευσης που έχει καταλήξει να είναι μια προσχηματική αντιπολίτευση.
Από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχός Αθηναίων, Γιώργος Καραμπέλιας, ανέφερε πως, με τους κυρίους Ρακκά και Καραΐσκο, έχουν κοινές κατευθύνσεις. «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια αρκετή δύσκολη περίοδο για την χώρα, όσον αφορά την ιστορία της, σε μια κατάσταση όπου παλεύουμε για επιβίωση. Μέσα από τον δημοκρατικό πατριωτισμό επιδιώκουμε να υπερασπιστούμε και να ανοίξουμε μια νέα ιστορική σελίδα, στην χώρα, κάτι που βέβαια είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καραμπέλιας.
«Είμαστε κατά της κομματοκρατίας και εφόσον δεν έχουμε την δύναμη ως πολίτες να περάσουμε τα μηνύματα που θέλουμε, μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς σε εθνικό επίπεδο έχει αποδειχθεί ότι είναι κάτι σχεδόν αδύνατον» ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής, Κώστας Καραΐσκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου