Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Τα 'μαθες τα νέα Δραγασάκη για τα εμβάσματα;


Τα
Όλοι τον ξέρουμε τον Δραγασάκη ως τον αντιπρόεδρο του… τίποτε. Τρία χρόνια τώρα κι αν κάποιος πει τι έργο έχει επιτελέσει θα κερδίσει βραβείο. Τελευταία έχει αναλάβει το ρόλο του «πυρομανή». Πετάει διάφορα δηλαδή για να κάνει εντύπωση, να δημιουργήσει αίσθηση, να προκαλέσει αντιδράσεις. Έτσι και χθες πήγε σε εκδήλωση της ΕΣΕΕ και είπε μεταξύ άλλων αστείων που δεν υπάρχει λόγος να αναφερθούν:«Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει πλήρη στοιχεία για τα χρήματα που φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό. Πρέπει επομένως, να συμβάλει και αυτή ώστε να εντοπιστούν και να υποστούν τις συνέπειες οι πραγματικοί συνειδητοί κακοπληρωτές και να ξεχωρίσει η ''ήρα από το στάρι'' όπως λέει ο λαός μας».

Κατηγορεί δηλαδή την ΤτΕ, δηλαδή τον εχθρό Στουρνάρα, ότι έχει τα στοιχεία για όσους έβγαλαν παράνομα λεφτά στο εξωτερικό ή εκείνους που δεν πληρώνουν αλλά έχουν τεράστια περιουσία εκτός Ελλάδας, και δεν τα δίνει. Άλλος πόλεμος δηλαδή με τον κεντρικό τραπεζίτη.
Ευλόγως ήρθε η απάντηση από την ΤτΕ η οποία λέει ότι: «Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης όφειλε να γνωρίζει ότι όλα τα στοιχεία για την αποστολή εμβασμάτων βρίσκονται στα χέρια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων». Οι κύκλοι της κεντρικής τράπεζας πρόσθεταν δε, «ότι η ΤτΕ ανταποκρίνεται άμεσα στα αιτήματα αποστολής στοιχείων σχετικά με τα εμβάσματα που προέρχονται μεταξύ άλλων από δικαστικές και εισαγγελικές αρχές».
Με απλά λόγια: «Γιάννη Δραγασάκη, αν και αντιπρόεδρος, αν και οικονομολόγος (που λέει ο λόγος) είσαι άσχετος. Και δεν έχεις παρά να ρωτήσεις τον Πιτσιλή που έχει όλα τα στοιχεία για τα εμβάσματα γιατί δεν τα δίνει». Πληρωμένη απάντηση αλλά έτσι θέλουν όλοι οι Συριζαίοι που παίζουν παιχνίδια εντυπώσεων αλλά είναι ψεύτες και υποκριτές. Άραγε γιατί δε ρωτά ο Δραγασάκης τι έχει γίνει ένα πόρισμα για υπουργό με λογαριασμούς στο εξωτερικό; Δε ρωτά τι έχει γίνει ένα πόρισμα για κολλητό του μεγαλοεκδότη, δήθεν φαλιρισμένο που έχει τεράστια περιουσία στο εξωτερικό αλλά φέσωσε το κράτος και τις τράπεζες;
Δεν τον ξέρει ο Δραγασάκης; Κι αν όχι γιατί δεν ρωτάει τον κοινό φίλο με τον επιχειρηματία, τον δημοσιογράφο;
Άραγε το Μαξίμου αγνοεί περιπτώσεις «δικών της παιδιών» που έχουν λεφτά σε ξένες τράπεζες αλλά τώρα έχουν κάνει κολεγιά με τους Συριζαίους;
Εντάξει, είπαμε να είστε ψεύτες και Πινόκιοι. Αλλά να ζητάτε και τα ρέστα, πάει πολύ.


 http://www.antinews.gr/action.read/politiki/ta-mathes-ta-nea-dragasaki-gia-ta-embasmata-/2.120415

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου