Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Ο Σταύρος Καλεντερίδης περί Αριστείας

Δυο γραμμές για το θέμα με τη σημαία και γενικότερα για την αριστεία, μιας και φαίνεται πως δικαίως χτύπησε ευαίσθητη χορδή στους πολίτες
1. Ο Γαβρόγλου είναι ακατάλληλος όπως είναι και η υπόλοιπη παλιοπαρέα, προς ενημέρωση όσων ήρθαν αργά στο... πάρτυ.
2. Το σχολείο, η εργασία, η πολιτική, η χώρα ολόκληρη χρειάζεται περισσότερο υγιή ανταγωνισμό και λιγότερη μετριότητα. Έτσι ώστε να δυναμώσουμε όλοι μαζί ως σύνολο και να μην μας αποτελειώσουν.
Πρέπει συνεπώς να βρεθούν επιπλέον τρόποι για επιβράβευση της επιτυχίας (στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο και εν γένει στην κοινωνία), και όχι βέβαια να καταργούνται οι υπάρχοντες.
Το επόμενο βήμα, αν επιτραπεί αυτός ο σκοταδισμός, είναι η καρατόμηση όσων τολμούν να σηκώνουν κεφάλι και να διαφέρουν με την ικανότητα και την επιτυχία τους. Θυμηθείτε το!
3. Επειδή άκουσα κάτι τρολ των σπηλαίων να αναφέρονται στο μέτρο ως "δημοκρατικό", και για να μην ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε από τον κάθε αμόρφωτο κομματοκράτη, στη δημοκρατία υπήρχαν πάντα οι άριστοι των οποίων τη γνώση και γνώμη συμβουλευόταν ο δήμος πριν λάβει δημοκρατικά την όποια απόφαση για την πόλη.
Δίχως τους άριστους και την εμπειρία τους, ο δήμος καταλήγει να γίνει μια οχλοκρατία, έρμαιο στις ορέξεις των ανίκανων κυβερνώντων - συκοφαντών και δημαγωγών, που μπορεί να τους συναντήσει κάνεις και στο σημερινό κοινοβούλιο...

Σταύρος Καλεντερίδης είναι εκ των εμπνευστών και ιδρυτών του ανεξάρτητου ακομμάτιστου πολιτικού κινήματος δέλτα
Μάθε περισσότερα για το δέλτα και γίνε υποστηρικτής ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου