Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Όσο εξυπηρετούσε τα συμφέροντα τους ήταν καλός ο Ερντογάν. Τώρα που σήκωσε κεφάλι τους χάλασε


 

Τόσο καιρό η Δύση κρατάει τα αυτιά και τα μάτια της ερμητικά κλειστά μπροστά στον παραλογισμό του Ερντογάν. Είχαμε γράψει εδώ στο Olympia για την ενοχή σιωπή των ηγετών της Ευρώπης στις αποτρόπαιες πράξεις του μανιακού, οταν βομβάρδιζε τους Κούρδους ή όταν υποστήριζε τους ισλαμιστές τρομοκράτες του Κατάρ. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες παρέμεναν σαν υπνωτισμένοι σε λήθαργο, αγνοώντας… τα σημάδια. Επέλεξαν εδώ και καιρό να πηγαίνουν χέρι χέρι «νταντεύοντας» τον Τούρκο ψευτοσουλτανο.


Μέχρι που τόλμησε να ανακατευτεί στα καθ’ υμας, απειλώντας ευθέως το… ιερό άβατο των γερμανικών εκλογών, καλώντας τους Τούρκους της Γερμανίας να μην ψηφίσουν κόμματα, που όπως είπε «είναι εχθροί» της Τουρκίας.


Ξαφνικά ο μέχρι πρότινος «βολικός» συνεργάτης, έγινε απειλή. Γιατί οι αποδείξεις για τα εγκλήματα κατά των Κούρδων και συνεργασίες του με τρομοκράτες δεν ήταν αρκετές.


Και ποια η αντίδραση της Μερκελ; Έμεινε για άλλη μια φορά στα λόγια, αρκούμενη στο «οι ψηφοφόροι δεν χρειάζονται νουθεσίες από το εξωτερικό». Μεχρι να έρθει η στιγμή που η Ευρώπη θα στέκεται ανήμπορη να αντιδράσει μπροστά στην απειλή που εντωμεταξύ έγινε τέρας.

infiltr8or

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου